Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (590)

Lima 

všechny recenze uživatele

Kristen Stewart to svým bezemočním výrazem herecky těžce nedává, ale film sám o sobě je lepší, než jaké o něm kolovaly předpremiérové zákulisní zvěsti. Má solidní výpravu, takovou správně špinavou, že si říkáte – takhle by to fakt mohlo vypadat po katastrofě 10 kilometrů pod mořem. Bohužel uvěřitelnost toho jde tak do důsledků, že když se hrdinové dostanou do volného prostoru mimo základnu, není skoro nic v té temné vodě vidět a chaotický střih tomu nepomáhá. Závěrečné lovecraftovské bububu mě taky moc nebralo. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na filmu je Kristen Stewart, a to bez nadsázky. Ten nezvyklý imidž ji k projevu hodně sednul. A popový song v závěrečných titulcích potrzuje, že hlavním úmyslem bylo přitáhnout její fanoušky. Atmosféricky to docela funguje, razantní vtažení do děje je pecka, ale postupně tomu dojde dech a přešlapování na místě mají nakopnot průměrné příšerky. Motiv ekologické hrozby vrtáním do dna oceánu není úplně objevné téma, a tady není ani ničím extra ozvláštněné. Zůstavá se u zajetých klišé. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Podvodní hrátky s Kristen Stewart. Ano, ono to zní lákavě, vábně a eroticky, ovšem skutečnost je taková, že Kristen má na hlavě jen několikacentimetrový porost žlutavé barvy, tělo jako prkno a místo s pyjem, který ve svém soukromém životě zrovna nepreferuje, bojuje s neřádem neznámého původu. Nechci rovnou psát, že je nevzhledná, nicméně v tomto případě může připadat svůdná a lepá jen narušeným sexuálním jedincům. No, raději přejdu k filmu samotnému. A ten tedy zaostal v tom hlavním a podstatném - není nikterak napínavý a strhující už vůbec ne. Určitě na tom nese významný podíl výběr hrozného a neprověřeného režiséra Williama Eubanka, který doposud nenatočil nic zázračného. V podstatě jeho přístup k stokrát obehrané látce a schématu, tedy v tomto případě posádka vědeckých pracovníků, kterou ohrožuje cosi strašlivého, je značně neinvenční a celkově se mu nedařilo uchvátit můj zájem. A hlavička padala nudou. Samozřejmě je evidentní, že konce se všichni členové nedočkají, je zjevné, s jakými filmy se to chce srovnat, chvíli se drží krok s Horizontem události, hned nato si to režisér rozdá s Vetřelcem, a úplně nejvíc to evokuje nedávné scifi Život s Jake Gyllenhallem, ovšem ve srovnání s tímto počinem, je mnohem lepším příspěvkem na dané téma. Určitě přinejmenším technická stránka je na béčkové poměry více než zdatná a s lepším režisérem by se dosáhlo kýženého efektu klaustrofobických manévrů a potřebných vypjatých nuancí. A neoriginalita by vůbec nevadila. Zpracováním je to poměrně hodně zapomenutelná záležitost. Většina filmu je nudná, málo záživná a stagnující. Režisér byl napřesdržku, že s castingem, se kterým už samozřejmě v budoucnu pracovat nebude, a jehož zástupci byli Vincent Cassel, John Gallagher, T.J.Miller a Jessica Henwick nenatočil strhující a napínavou jízdu, načež do vodních hlubin vypustil jen množství zaprděných bublinek, které by jistě v dobách své největší slávy způsobily větší až maximální rozruch. Zkrátka a dobře, všechno, co je v tomto snímku k vidění, už bylo k vidění někde jinde a v různých variacích. A něco navíc zde citelně chybí. Ovšem pokud rádi nebezpečné příšerky z vodních hlubin, které krotí Kristen Stewart, tak to můžete prubnout. 6/10 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Anotace zněla zajímavě, ale samotný film mi přišel dost hrozný, bohužel. Jednak mám dost alergii na Kristen Stewart, která je zde v těch krátkých vlasech skutečně hodně... nehezká a i herecky je to bída (koukal jsem ale, že dost lidí to kupodivu vidí přesně obráceně), i zbytek castu je dost nevalný (snad s výjimkou Cassela, u něj mi ovšem přijde, že už taky hraje v čím dál větších kravinách, jako je tahle). A za druhé je to plné vědeckých nesmyslů (má to ale vůbec smysl vyčítat takovému béčku?) a rovněž dialogy za nic nestojí - jeden příklad za všechny: "Vrt váží 6000 tun. Co ho takhle roztrhne?" - "Za to si můžeme sami. Provrtali jsme dno oceánu. Byli jsme chamtiví. A teď se oceán brání. Nemáme tu co dělat. Nikdo tu nemá být." - omg, to jim jako něco takového došlo až teď? Celkem mě bavily scény, v nichž se postavy pohybují ve vodě v těch skafandrech (pokud tedy u toho člověk vypne mozek, jak moc blbé to je), ale jinak jsem z toho byl spíše zklamaný. Myslím, že zde sehrálo roli i to, že jsem to viděl doma v telce. V kině na velkém plátně s pořádným zvukem by byl dojem z filmu asi lepší. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $17,291,078Tržby Celosvetovo $40,882,928Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Bol som zvedavý, takéto podmorské dobrodružstvá ma bavia a aj rozbeh to malo dosť solídny. Dokonca latová Kristen Stewart ani nejak moc nevadila, nezavadzala. Prvá tretina mala teda dobrý náboj, celkom to štymovalo. Skľučujúce prostredie, katastrofa na každom kroku, dobrá kamera, napätie, išlo to, potom na rad prichádzajú tie skoro neviditeľné príšerky, čo sa kde tu mihnú, príde na neprehľadnosť a je skoro po všetkom ako tak vybudovanom. Postupne to strácalo dych. Ako keby sa vyčerpal rozpočet a nebolo už za čo točiť. Najhoršie je že okrem nie moc výrazného Cassela tu nikto nijak zvlášť nevynikne, takže nakoniec najväčší tahúň je Kristen, ktorá tiež nedokáže ten trň z päty vytrhnúť. Pre mňa nakoniec skôr sklamanie, ktoré v konečnom výsledku nič zvláštne neponúklo. /45%/ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Herečka Kristen Stewart sa v rozhovore pre ET Canada vyjadrila, že nakrúcanie rozhodne nebolo úplne jednoduché. Režisér totiž chcel využívať digitálne triky čo najmenej a viac sa spoliehal na praktické triky a kaskadérske efekty. „Mnoho vecí, ktoré sme robili, boli praktické triky,“ prezradila herečka. „Bolo to ťažké, pretože to bolo strašidelné a bolo to skutočné!“ dodala s tým, že sa im podarilo vyhodiť do povetria niekoľko rekvizít. Pre Kristen to bolo jedno z najťažších nakrúcaní v kariére. (Zdroj: Emefka.sk)
  • Film byl natočen v New Orleans v Louisianě. (ČSFD)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama