Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (589)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na filmu je Kristen Stewart, a to bez nadsázky. Ten nezvyklý imidž ji k projevu hodně sednul. A popový song v závěrečných titulcích potrzuje, že hlavním úmyslem bylo přitáhnout její fanoušky. Atmosféricky to docela funguje, razantní vtažení do děje je pecka, ale postupně tomu dojde dech a přešlapování na místě mají nakopnot průměrné příšerky. Motiv ekologické hrozby vrtáním do dna oceánu není úplně objevné téma, a tady není ani ničím extra ozvláštněné. Zůstavá se u zajetých klišé. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kristen Stewart by sa mala rovno vystrihať dohola nech je každému jasné, že je cool LGBT. Už jej aspoň jej priateľka povedala, že vyzerá otrasne? Ale ok, ten černoch vyzeral ešte hnusnejšie a Kristen to zase zahrala dobre, takže v poriadku. Dokonca by som povedal, že to zahrala až na úrovni Cassela a to je už fakt vysoká úroveň. Zrejme sledovanie ich výrazov je to najzaujímavejšie na celom filme. Stiesnená atmosféra v uzavretom priestore, strach z neznámeho? Nedeje sa to tu, neprenáša sa to na diváka. Sem tam sa zľaknete, že vás zožerie príšera, ale inak nič. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud zíráte dlouho do Propasti, pak Propast netknutě zírá zpátky do Vás, nebo tak nějak to ten Nietzsche říkal.. Snaha alespoň se přiblížit Cameronovu hlubinnému sci-fi dobrodružství už dopředu ztroskotala na Eubankových tvůrčích i finančních limitech, takže směr podmořské horory sklonku osmdesátek byl jediným možným východiskem. Pak však bylo zapotřebí o něco zajímavějších postav a přehlednosti. Chápu, že na dně Mariánského příkopu není světlo jak v poledne na Champs-Élysées, ale není potřeba nořit diváka do tmy i zmateným střihem.. P.S.: Eminem mi v roli strojního inženýra vůbec nevadil. Dokonce mu to v tom dámském spodním prádle i seklo.. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Pochvalu zaslouží designéři, jelikož skafandry, základna a vlastně i ty příšerky jsou navržený moc pěkně. Celkem slušně funguje nihilistickej survival Kirsten Stewart, zbytek osazenstva je spíš do počtu, případně zhola absurdně se chovající (základna za pár minut vybuchne, kolem umírají lidi po desítkách a venku se mihotaj jakýsi příšery, což někteří přítomní kvitují absolutním mamvpičismem a dementním hláškováním). Jinak je fajn, že se film na začátku ani na konci s ničím nezdržuje - hoďka a půl je tak akorát. Skřípe snad jen prostřední pasáž, kde se odehrávají zbytečný a nepřehledný náznaky akce. Mimochodem... Cthulhu fhtagn? ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Neveľmi zábavný hororový derivát všetkého, čo tu už v minulosti bolo, akurát lepšie. Nahor ho síce dvíha stále neopozerané podmorské prostredie a chvíľami až lovecraftovské prvky, no ploché postavy a neprehľadný strih, vďaka ktorému sa akčné scény príliš nedajú užiť, ho spoľahlivo tiahnu do podpriemeru. Premárnený potenciál. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Herečka Kristen Stewart sa v rozhovore pre ET Canada vyjadrila, že nakrúcanie rozhodne nebolo úplne jednoduché. Režisér totiž chcel využívať digitálne triky čo najmenej a viac sa spoliehal na praktické triky a kaskadérske efekty. „Mnoho vecí, ktoré sme robili, boli praktické triky,“ prezradila herečka. „Bolo to ťažké, pretože to bolo strašidelné a bolo to skutočné!“ dodala s tým, že sa im podarilo vyhodiť do povetria niekoľko rekvizít. Pre Kristen to bolo jedno z najťažších nakrúcaní v kariére. (Zdroj: Emefka.sk)
  • Film byl natočen v New Orleans v Louisianě. (ČSFD)
  • Jakmile se přeživší poprvé oblečou do podvodního skafandru, zapne Paul (T.J. Miller) stavební rádio od firmy DeWalt. (Shr1nK)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama