Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

VaHo 

všechny recenze uživatele

Bez toho, že bych si o tom něco četl, jsem si na doporučení pustil první díl; myslel jsem si, že to bude jen nějaká kostýmní asijská historická dobovka. No, spletl jsem se... Tahle kombinace hororu, feudální Koreji, občasné komedie a válečného filmu je strašně zvláštní. Společně s čistým a krásným obrazem, exotickým prostředím a tasenými meči to působí jako živá voda. Jediný problém je, že zatím není druhá řada. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak, dokoukáno a je čas hodnotit! Na úvod bych řekl, že po zklamání ve formě seriálu The Walking Dead (ukončeno po první sérii), jsem dal šanci dalšímu zombie seriálu a moc dobře jsem udělal. Již dlouho se nestalo, že by mne nějaký seriál takto pohltil a já ho celý projel v několika dnech. Zejména na seriálu oceňuji dvě věci. Jednak ukázku Feudálního uspořádání korejské společnosti zde bylo bezchybně vykresleno a byla radost sledovat jejich smysl pro čest a naprostou loajálnost vůči svým pánům. Zejména mě pobavilo, když šlechticům přišlo horší, když na ně útočili vesničani a vůbec jim nepřipadalo divné, že se lidé na ulici požírají za živa a nebo služebnictvo neustále upozorňující své pány, že zasluhují zemřít kvůli sebemenší chybě které se dopustili. A za druhé ona kombinace mocenského souboje s propuknutím zombie pandemie prostě nemohlo být zvládnuto lépe. Ke sledování mne dovedlo dílo Království Zombie, které i když se mi zprvu dost líbilo, tak ve srovnání se seriálem zdaleka nedosahuje takových kvalit. 93% a zvažuji přidání do mých TOP 10. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Zprvu mě hodně zaujalo tematické zasazení seriálu, kvůli kterému jsem se do něj pustil a nakonec ho dokoukal až po 6 měsících. Má zajímavou premisu, ale místy je k uzoufání nudný. Přestože zajímavě kombinuje zombie žánr s historickým dramatem, tak se to v obě žánrech drží naprostého průměru a zombies ke konci téměř vyšumí, takže zbývají intriky, jejichž děj a vývoj mě nijak nezaujal. Škoda potenciálu. (S1 - ★★★☆☆) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Mnohem víc "Korejská Hra o Trůny", než jen "zombie řezničina ze středověku". Úvodní dva díly svým úvodem do prostředí a postav nudí, ale jak se odbyde tento "nutný" základ i s už ohraným originem nemrtvých monster - a ty se změní z jednotek kusů na armádu - tak se rozjíždí kvalitní fantasy orgie. Které i na ty politické pletichy aristokracie, velké bitvy pěšáků, a osobní dramata pár hlavních postav nahlíží hodně neokoukaným asijským způsobem. A velkou výhodou je že na rozdíl od Hry o Trůny je hlavní příběh dokončený už po dvanácti dílech. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Věru, mezi zombie seriály špička, ale jen kvůli morálně pochybné a neschopné postavě zbabělce a hňupa, který neváhá udělat rozhodnutí ohrožující život hromady lidí, a jenž přebíhá mezi oběma stranami barikády, jak se to hodí, ale asi protože se chová jako naivní jelito, je všemi bláhosklonně tolerován a vše mu projde, bych seriálu nedal 5*, ani kdyby to byl excelentní náser. Tvůrci si pomáhají v rámci nekomplikování děje několika berličkami typu hrdinové v prekérní situaci, střih a hrdinové zdrhají na místě, kam kdyby se chtěli dostat, tak většina to nestihne a zařve. O častém zabíjení nemrtvých sekem přes krk nemluvě. Ale dost frflání, je to pořád dost dobré, výpravné, napínavé a zasazením do historické epochy korejských dějin atraktivní. 1. a 2. série: 8/10. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Původně byla plánována jenom osmidílná série, ale když měla interní premiéra dobré ohlasy, byla zredukována na šestidílnou sérii a změněna na sezónní systém a byla potvrzena výroba 2. série. (HanzoBureshi)
  • Dongnae, město, kde poprvé propukl zombie mor, je staré jméno pro Busan. Ironií osudu byl Busan nejbezpečnějším místem v Koreji v dalším korejském zombie filmu, Vlak do Pusanu z roku 2016. (HanzoBureshi)
  • Natočit každou epizodu stálo více než 1,78 milionu amerických dolarů. (MeanWhile)

Reklama

Reklama