Reklama

Reklama

Království zombie: Ashin ze severu

  • Jižní Korea 킹덤 외전: 아신 (více)
Jižní Korea, 2021, 92 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Tragédie, zrada a záhadný objev přiživují pomstu mladé ženy za ztrátu jejího kmene a rodiny v této speciální epizodě seriálu Kingdom. (mikki089)

Recenze (63)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

'Ashin ze Severu' je v podstatě speciální stand-alone epizoda jihokorejského hororového seriálu 'Kingdeom', kterej v zombie subkultuře vyvolal poprask jako žádný jiný žánrový souputník. V rámci příběhovýho kánonu jde o prequel, intermezzo, či přímo temporální návrat před samotný počátek seriálu, který je koncipován jako relativně konvenční a generický příběh o pomstě nemající konce - a zároveň osvětluje, odkud se vzala ona 'nákaza'. Samozřejmě, z hlediska dramaturgie takřka nejde nic vytknout - režisér Seong-hoon Kim má talent vymačkat ze scénografie maximum asijský pompéznosti v malíku - jenže kvůli komplikovaným historickým konotacím, velice hektickýmu vypravěčskýmu tempu (přitom stopáž 90 minut je zcela adekvátní), a enigmatickým příběhovým souvislostem mi tak trochu unikal kontext celýho snímku - čímž ve výsledku 'Ashin ze Severu' působí dost schizofrenicky a zmatkovitě - a nejen z těchto důvodů není tenhle spin-off moc vhodný pro diváky seriálem nepolíbené. Ale jako nenáročná žánrová jednohubka ujde.... ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Čakanie na tretiu sériu je naozaj zdĺhavé, tak nám netflix pripravil predstavenie neznámej dievčiny z konca druhej série. Nemôžem však povedať, že by som bol zato rád nakoľko ma tento film veľmi nechytil. Prvá hodina ma proste nudila, nezáživné, nesympatickí herci, žiadna akcia. Áno, v kingdeome sú tiež prvé dve časti podané skôr príbehovo, ale tam ten príbeh baví a potom dostaneme extrémny masaker. Tuto dostaneme zo zombíkov len naozaj málinko. V poslednej pol hodine sa to síce rozbehne, ale nemá to tie správne grády. Ashin som čakal ako kladnú postavu, takže aspoň týmto som prekvapený a som zvedavý čo predvedie v seriáli, potenciál rozhodne má. Tí ktorí nevideli seriál, rozhodne nepozerať... na 90% sa budete nudiť a nepoberiete súvislosti. Ja mám seriál ohromne rád, tuto však nemôžem inak ako za 2*. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix vydává speciální epizodu k parádnímu Zombie seriálu Kingdom a myslím, že i neznalci seriálu si tenhle díl klidně mohou pustit.Film se zaměřuje na postavu Aishin, která se mstí za ztrátu kmene a rodiny a také na původ záhadné rostliny. Má to pomalejší úvod, zombie vejdou na scénu někde až po hodině filmu a dějově mě to upřímně také moc nebralo, ale vizuál je naprosto parádní ( barvy, příroda- nádhera) a že uvidíme zombie Tygra tak brzo po Armádě Mrtvých jsem také nečekal ( byť Snyderův je samozřejmě lepší). Masky zombie parádní, napětí v poslední půl hodině dobře eskaluje a Aishin s lukem to náramně sekne, škoda, že gore je opět méně ( mám už holt vysoké nároky). S hodnocením váhám, ale zombie filmů je málo, své kvality film má a byť si film už znova nepustím, tak ušmudlané 4 hvězdičky mu napálím ( dost možná i za toho tygra).Příběh 3.5/5, Akce 4/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5. 7/10. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Korejský zombie seriál Kingdom i po prvotních rozpacích poměrně přirostl k srdci, hlavně druhou sérií. Tento spin-off, který se věnuje postavě Ashin, která se mihla na konci posledního dílu, se velice vydařil. Začíná to hodně pozvolna, člověk si pořád říká, kde jsou sakra ti zombíci a pak začne masakr :-) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Budoucí zombílaň sežere současnou zombí kytku, na níž nakladl zombívejce patrně zombímotýl, budoucí zombítygr sežere zombílaň a hurá nekrotizovat ťamany. Docela by mě v tom zombípotravním řetězci zajímalo, v co by se asi tak proměnil normální člověk, kdyby jej pohryzal nemrtvý Korejec, a jestli by se taky choval jako nesveprávný kokot, ať už zombifikován, či nikoliv. Opět krásně natočeno, ovšem oproti výživnému a svižnému seroši, který se jako mávnutím kouzelného Samsungu přeqapivě povedlo udržet před hranicí obvyklého asijského čurákování, kapku posun směrem k nudné a přitroublé zombíkomédii, brutálně vatěné sáááááhodlouhými záběry na korejské krajinky a na, do dáli strnule čumící či pooooomalu tětivu napínající, neohroženou mstitelku, neporazitelnou bojovnici a bezkonkurenční ostrostřelkyni Putch Mi-Look. Ale furt se to ještě jakž takž dá, aniž byste vyblili čerstvě natrávené kimchi nebo měli po skončení neodolatelnou chuť jít neuroticky kopat do svého hyundaie. ()

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama