Reklama

Reklama

Království zombie: Ashin ze severu

  • Jižní Korea 킹덤 외전: 아신 (více)
Jižní Korea, 2021, 92 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Tragédie, zrada a záhadný objev přiživují pomstu mladé ženy za ztrátu jejího kmene a rodiny v této speciální epizodě seriálu Kingdom. (mikki089)

Recenze (63)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že sem očekával něco jiného a když tím myslím, něco jiného, tak tím myslím takovou tu klasickou záležitost, kdy hlavní hrdinka si půjde pro tu pomstu a na konci toho všeho, bude lepší. To že tenhle "film", se mnou vymrdá (ještě slušně řečeno) bylo fakt něco, s čím sem nepočítal a musím v tomhle směru tedy pochválit to, že si tvůrci rozhodli pro tuhle cestu. Je škoda, že zde nejsou vedlejší postavy víc do hloubky zpracovány a jejich zlikvidování, by tak mělo hlubší dopad. Ji-hyeon Jeon vidět po letech je radost a je skvělá, takže tady se neni o čem bavit. Lov na tygra mohl být delší, ale masakr v pevnosti, to docela dobře vynahrazuje. Co musím však vychválit, je zpracovaní a stylizace prostředí ve filmu, ten velký důraz na barvy je famozní, les v mlze, les při lovu na tygra, lány pšenice, pevnost, všechny tyhle oblasti mají svoji vlastní osobnost a sou úchvatně vyobrazeny. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý prequel k tomuto seriálu. Odehrává se pár let před v úplně jin oblasti a zaměřuje se na jiné postavy. Hlavní je Ashin, která se zničení své vesnice rozhodne vzít zodpovědnost do vlastních rukou a potrestat vrahy své rodiny. K tomu ji pomůže i ona fialová květina. Ze začátku se toho moc neděje a vše se točí kolem tygra. Na konci ale uvidíme klasickou zombie akci. Sice to hezky seriál rozšiřuje, ale rozhodně nám to neodpovědělo na vše. Třeba se ještě něčeho dočkáme. "Přinesla jsem vám hostinu." ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě, znalost seriálu vůbec není nutnost. Spojení se seriálem zprostředkovává jen jediná scéna vysvětlující “jak doktor ke kytince přišel”. Mě osobně to přišlo dokonce jako nevýhoda. Opět se totiž ukázalo, že ani autoři nejsou schopni udržet svá vlastní pravidla. Přece jen. Srna sežere zombie-kytku = zombie-srna (OK). Zombie-srnu sežere tygr = zombie-tygr (OK). Zombie-tygr sežere vesničana = mrtvý vesničan (WTF!? Sem jako nedával u seriálu pozor nebo co?). To, že sprintbie pobíhají po obrazovce jen pár minut, považuji spíše za plus (jejich výskyt je urážka žánru sama o sobě) a bordel v postavách (někdo vykosí někoho a pak zase někdo někoho - všechno šikmooký a stejně oblečený, takže motiv zůstal někde v rýžovém poli) také ničemu nepomáhá.Vizuálně je vše naprosto fenomenální. LOL faktor zajistila pipka na závěr jak s PĚTI šípy v toulci zamachuje na 12 jezdců na koních (vybavených také luky mimochodem). ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

A mě to bavilo. Sice je to ze začátku dost náročnější na zorientování a udržení pozornosti, ale na druhou stranu, ten příběh je prostě fajn. Ashin je dobře napsaná postava. A jak se postupně děj dostává ke svému konci, houstne atmosféra a všechno to do sebe hezky zapadá. Moc mě tedy bavilo jak dětství Ashin a jak poznala celý příběh květů života. A co v návaznosti na to všechno dělo. Takže film ve výsledku dobře funguje jako prequel seriálu a zároveň jako průvodce do třetí série. Ne, nebuďte blázni, nekoukejte na to bez znalosti seriálu. Nedělejte podobnou blbost ;) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Toto bolo šialene. I keď seriál Kingdeom som ešte nevidel, práve kvôli tomuto spin-offu ho vidieť chcem. Nerozumel som všetkému čo bolo vo filme, ale i tak pomsta sa vydarila. A nielen to. Hladné zombie boli fakt odstrašujúce a tak masky boli parádne. Herci sa aspoň snažili, a efekty boli podarene. Bol tu pomalší rozbeh, ale pri konci to vrelo na všetkých frontoch. Všetko bolo parádne detailne vyobrazene. Silné 4*. ()

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama