Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1986 a Ulrichův bratr Mads už je měsíc nezvěstný. Minulost a přítomnost se prolínají ve zmatené změti. (Netflix)

Recenze (27)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo neměl to štěstí a nebyla mu nadělena sloní paměť na německo-dánská jména ksichty, ten bude v rámci tohoto dílu hodně zmatený a moc mu nepomůže ani závěrečná rozkrývačka který ksicht z minulosti náleží kterému ksichtu ze současnosti. Moc nemám rád věci, které nedávají smysl a tento seriál bohužel stále své karty neodkryl a pouze jich skládá na stůl víc a víc. [50 %] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak hneď potom, ako napíšem, že so Stranger Things sa Dark bude asi dosť míňať, tak tu máme časť z roku 1986 s hlavným hrdinom okolo jedenásť rokov a s nejakými tými zábermi zo školy. Skôr ide teda o rozširovanie univerza, kedy je nám predstavený aj charakter inej časovej, respektíve dejovej línie. No a deje sa tu taktiež to, čo v "súčasnosti", z neba padajú vtáky, strácajú sa deti a všetci sa tvária depresívne. ()

Reklama

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím se musím do sledování nutit. Jak v tomto díle správně někdo poznamenal "známe kapku, ale neznáme oceán." Ja bych asi doplnila, že diváci neznají ani kaluž. V tomto díle už se brázdí v hlubokých vodách osmdesátek. Takže všechny postavy, které jste si nezapamatovali se vám ukáží o 33 let mladší. Naštěstí je na konci moc hezky a přehledne ukázané, kdo je kdo. Na konci dílu už je mi to ale platný, jak mrtvýmu zimník... Mikkels si vychutnává 80 a my jedeme dál. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osmdesátky se prolínají se současností a vzhledem k tomu konci to asi nebylo úplně bezdůvodně. Některé scény zaujmou víc, jiné míň, chvíli to má atmosféru skvělou a pak je to o něco slabší. Pořád jsem v Dark nenašel nadšení, ale zajímavé to zatím je. Taky to trochu vypadá, že se ten seriál snaží ukrývat náznaky do obrazu, které zaznamená jen všímavý divák a které by mohly mít do budoucna nějakou větší roli, ale to nevím jistě. Konec se dá interpretovat více způsoby, tak uvidím, co z toho ještě vypadne. Zatím to jde, jenom se bojím, že to zapadne do stylu Lost a půjde to do kelu. Jinak já teda osobně v tom seriálu ztracený nejsem, naopak, myslím, že se zatím dost chytám. Slabé 4* ()

sochoking

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To ma podrž! Mladý Ulrich si v tejto časti púšťa platňu nemeckej thrash metalovej legendy, kapely Kreator- Pleasure To Kill! (Samozrejme, album je rovnako z roku 1986!) Túto časť ľahko oslabuje číslo 33 oproti prvým dvom, ale i tak je to bomba. (Riaditeľku na lane v lodičkách predstieram, že som nevidel.) Hlavne finále je totálna mysteriozna šupa na škandinávsky štýl. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě zazní píseň německé thrash metalové kapely Kreator „Pleasure to Kill“. Tato píseň ze stejnojmenného alba vyšla v Německu 1. listopadu 1986, tedy přesně pět dní před událostmi z tohoto dílu. (Dadomut)
  • V závěru epizody je použita skladba „Familiar“ od Agnes Obel. (Kokosak91)

Reklama

Reklama