Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 1

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (380)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Je to hodně dobrý. Já nikdy Radcliffa moc nemusela, protože ho vždycky všichni strašně žrali. Respektive žrali Harryho. Já moc ne. Nicméně tady se toho Potterství zbavil a předvedl, že má i na víc, než na mávání hůlkou a létání na koštěti. Navíc oceňuju jeho dietku. Zhubnul pěkně, to se musí nechat. A samomluva taky dobrá. Ovšem nechutnost některých scén má mnohem víc grádů, než jakékoliv nechuťárny, co jsem doposud viděla a to je co říct. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Harry Potter úspěšně dokončil studium v Bradavicích a rozhodl se pro další zastávku v džungli, kterou režisér efektně vyobrazil jako místo, které překypuje rozmanitou faunou a flórou a zároveň jako nehostinné prostředí, které nemá daleko k peklu. Nechybí scény, z nichž je cítit bezmoc, zoufalství a beznaděj. Film jasně dává najevo, že nad takovýmito extrémními podmínkami nelze vyhrát, což je velké plus. Na druhou stranu jsem očekával trochu více survival prvků + více konkrétních záběrů na nebezpečná zvířata, hmyz, nebo rostliny. Harry sice musel sežrat ptačí mláďata, vyndat červa z palice a hamtat desítky kilometrů se schnilejma hnátama, ale i tak jsem měl pocit, že ona džungle nebyla fůči němu tak brutální, jak mohla býti. Přes všechny neduhy se však jedná o rozhodně zajímavou podívanou. 70% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co se mi líbilo především, tak byl fakt, že hlavního hrdinu něco nehoní. Tím mám na mysli třeba nějakou šelmu nebo splašené indiány. Ne že by tu o nějaká zviřátka byla nouze, ale problémem titulní postavy byla především stupňující se únava a z ní pramenící halucinace, zničené nohy a červík, který se uhnízdil v bouli na hlavě. A to všechno bylo zvládnuté na jedničku, stejně jako se podařilo využít krásy i hrůzy džungle. S herci resp. hercem to bylo kapánek horší. Radclife se sice snažil a byly tu momenty, ve kterých byl výborný, ale celkově jsem se nemohl zbavit pocitu, že trošku drsnější typ by byl pro film vhodnější. I když je fakt, že Yossi Ghinsberg v té době také nebyl žádný kus chlapa. Buď jak buď Jungle je hodně slušný survival, který by fandům poctivého dobrodrůža neměl uniknout. 75% ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

"Stratený v džugli" je silná téma, ktorá nabáda k zamysleniu, tak rozmýšľam. Ak je to kinematografický počin s posolstvom, pýtam sa, s akým ("man doesn´t belong here" je slogan filmu, nie posolstvo). Sú dve možnosti (žiadna tretia neexistuje): buď ide o poctu (adoráciu, apoteózu) hrdinovi alebo idiotovi. V danom prípade ide skôr o to druhé. Ale napokon, aj idioti sa stávajú hrdinami, ako sa dennodenne presviedčame, no trúfam si povedať, že tak košaté podobenstvo títo filmári nesledovali. Ak to nie je kinematografický počin s posolstvom, potom nemá zmysel sa týmto filmom ďalej zaoberať. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Povedené "survival" drama, které stojí a padá na skvělém hereckém výkonu Daniela Radcliffa. Jungle vypráví strhující příběh o vytrvalém lidské touze po přežití, kterou nezlomí ani drsná amazonská džungle. Bohužel, i přes tyto zjevné klady má snímek pár velkých neduhů, zejména v oblasti střihu, celkové stopáže a faktu, že některé nápady na scény s blouzněním si snímek velice okatě "vypůjčuje" z podobného filmu "127 Hours". Až na tyto atributy jsem se snímkem Jungle spokojen. Jako nenáročná dobrodružná jízda, u níž jsou vytyčené mantinely viditelné hodně dopředu, funguje tak jak se od ní očekává. PS: Jsem čím dál tím více ohromen výběrem rolí Daniela Radcliffa. Po nekonvenčním "Swiss Army Man" tu má další zajímavou roli do svého portfolia! ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Postižení, kterým trpí Marcus (a později i Yossi) se nazývá Trench Foot. Jedná se o vážný stav, který je způsoben příliš dlouhému působení vlhka na nohy. Tímto onemocněním často trpěla posádka ztroskotaných lodí a vojáci v zákopech (trench = zákop). (bigjames)
  • Radcliffova příprava na roli měla několik vrstev – kromě kontaktu se samotným Yossim musel vypilovat izraelský přízvuk a držet velmi přísnou dietu – zhubl zhruba 7 kilogramů. (ČSFD)
  • Natočené podľa skutočných udalostí. Hlavný hrdina Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) napísal o svojom dobrodružstve aj knihu. V Českej republike v roku 2009 vyšla pod nakladateľstvom Jota s názvom "Ztracen v džungli". (Trip)

Reklama

Reklama