Reklama

Reklama

Bratři Sean a David (Damon CarneyRandy Wayne) dostanou na starost případ brutálního sériového vraha, který si sám říká Preceptor a svými odpornými skutky se odvolává na boží Desatero. Počet obětí však rapidně stoupá, a proto je k bratrům přidělena detektivka Christine (Alexandra Harris), což se jim samozřejmě nelíbí. Společnými silami se tedy pouští po stopě vraha, jehož brutalita a zvrácenost se neustále stupňují, jako by to snad ani nebylo dílo člověka. Jenže se záhy ukáže, že i oni sami mají vlastní démony z minulosti a navíc o ně projeví zájem nejen pekelní cenobité a inkvizice, ale i samotné nebe… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

PKD 

všechny recenze uživatele

Takže- prvních 10min.a posledních 11min.jsou naprostou hostinou. Což neznamená,že zbytek filmu je naprd. Samozřejmě,ve srovnání s nízkokalorickými (ne ovšem nutně špatnými),filmy 5-8. Ano,objevuje se zde opět detektivní motiv z dodnes skvělého Inferna,a pokračuje se v tradici,Pinheada co nejméně. Náhradník za kultovního Douga Bradleyho odvedl dobrou práci a nedělá svému předchůdci ostudu. Nevím,zda jsem vyloženě nadšen z propojení této ságy se (zde nepřiznanou,leč pro mě osobně,zde velmi silně rezonující),sérií Proroctví aka Boží Armáda. Protože z comicsů,na které osobně dohlíží samotný tvůrce Pekelníka,a tudíž jsou platné,je jasně patrné,že peklo z Hellraisera není to křesťanské peklo,jako např.v Konstantinovi. A tudíž nemá žádný anděl,co nařizovat samotnému Pinheadovi. Taky z toho důvodu,jsem byl nadšen z výsledku konfrontace,Pinhead vs Jophiel. Protože mu nějaký (i když sexy) anděl nebude přece nařizovat a bránit v plnění svých milých povinností. Potitulková scéna rozhodně pobavila a potěšila,až se divím,že to už dávno někoho u předchozích dílů nenapadlo. Protože zrovna tahle sága by pár překvapení po titulcích rozhodně snesla. Pro mě,pěkných 3.5 * ,které...kdoví,mohou časem nakynout na plné 4. Co mi ovšem celý film vadilo (a stalo se mi to už po 3.za posl.půl roku),ta dle mého,nedostatečná délka. Jsem přesvědčen,že by zrovna tento díl (doufám,že ne poslední),klidně snesl 10min.navíc,abychom dostali těch pěkně průmerných 91min.a měli tak možnost vidět více z (pro diváky nové) sekce pekla jménem-Stygijská Inkvizice a jejího auditora,sedícího za psacím strojem,kterýžto jest parádní a hl.originální postavou v H.universe (btw hraná samotným režisérem/scénáristou:) Špinavý look rozhodně vítám a klidně bych si dal nášup dalších filmů od pana Tunningcliffa,který pro mě osobně,ví co dělá a je znát,že tuto sérii jako tvůrce make up efektů,opravdu zná. Určitě bych zde vyzdvihl scénář,který mě (i po přečtení doslova všeho z H.světa),2x nečekaně překvapil,co se týče zvratů. Ne zvratků:))) A pro znalce samotné lit.předlohy k 1.filmu,je zde adresa domu,kde sídlí ona Inkvizice a je to 55 Ludovico. V novele je to ul.Lodovico v Londýně.:) P.s.To ale neznamená,že stále nesmutním (páč mi z tohoto komentu vylezl skoro milostný dopis) po návratu nefalšované porce atmosféry,masa a krve,kterou nám naservírovala první svatá trojice filmů,dodnes nepřekonaných. V každém případě mám rozhodně chuť si pustit pár dalších dílů,což je u mě známka kvality u čehokoli,z nějaké filmové série XY. ´Auditor promluvil.´ P.p.s.a až ti z vás,co vlastní psa,potažmo partnerku,a on se vám někam ztratí,po tomto filmu víte,kde hledat. Tato rada není pro slabší povahy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nebýt debilního epilogu, který z jinak velice zajímavého konce udělal klasické hororové klišé, tak bych možná dal i čtvrtou hvězdu. Z početné série Hellraiser jsem viděl jen první díl a teď díky bráchovi, který to chtěl vidět, jsem se oslím můstkem dostal až k dílu (zatím?) poslednímu. Takže jsem občas vnímal, že mi některé věci unikají a že u některých postav vlastně vůbec netuším, co jsou zač. I přes tenhle fakt se mi to překvapivě líbilo. Je to sice výrazně nízkorozpočtové a policisté by ve skutečnosti takhle neprofesionálně nikdy nejednali ani nevyšetřovali, ale ta "lacinost" tomu dodává solidní špinavě-undergroundovou atmosféru, díky které mě to drželo po celou dobu v napětí a navzdory tomu, že příběh sám o sobě sotva drží pohromadě, tak přesah, který to v sobě má (!), to částečně zachraňuje. Není to nic extra hlubokého a občas se tu myšlenku povede zabít a zase vzkřísit, takže podle toho tak v celku vypadá, jenže její otázky ohledně hříchu, viny a trestu docela fungující a překvapivě dávají smysl (pokud ji neberete doslovně). A za tohle budu nejspíš lynčován, ale přišlo mi to lepší a v myšlence chytřejší, než jakýkoli díl Saw. Change my mind. Saw totiž má podobný princip trestu, ale Hellraiser v sobě má přiznané nadpřirozeno a v souvislosti s tím umí udělat krok dopředu. Jednička to svým způsobem měla taky, ale ta byla hlavně hororem a tohle moc záměrně nebudovala, zatímco tenhle díl ano. A ačkoli mám jedničku celkem rád, tenhle díl s vyloženě mizerným hodnocením se mi líbil jen o maličko míň. Tohle jsem opravdu nečekal. Silné 3* ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Upřímně, Pinhead je má nejoblíbenější horrorová postava. Přeobsazení v předchozím díle mě mrzelo, Doug Bradley se nevrátil ani v tomto díle, ale musím uznat, že zde je Pinhead Bradleymu podání i vzhledu docela podobný. Hellraiser má již tolik dílů, že mi ke spokojenosti stačí vlastně již jen Pinhead a létající řetězy. A obojí je i tady. Kupodivu Pinhead dostal v závěru i dost prostoru a jeho vypořádání se s jednou mýtickou bytostí je až radost sledovat. Zápletky Hellraisera se postupně vydaly svým vlastním směrem. Tohle je tak trochu podobné pětce a nevím proč, ale cítil jsem v tom trochu Silent Hill, asi tím prostředím a některými postavami (proč, sakra, musí být řezník vždycky tlustý prase?). Vzhledem k tomu, že již dlouho od Hellraisera (kromě Pinheada a létajících řetězů) moc neočekávám, nedochází ke zklamání. Předchozí díl mě dějově i zaujal, tohle mě zaujalo tou temnější a krvavější stránkou (vak pro pejska super). Takže zklamaný nejsem, znechucený taky ne, ale ani nijak nejásám. Protože Pinhead a řetězy. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem viděl jenom 3 díly pekelníků, které mi byly doporučeny a další ne, abych si nepokazil celou sérii, takže mi mohli nějaké návaznosti uniknout. Návrat špendlikáče a jeho pobočníků Cenobitů mě velice mile překvapil. Hlavně se mi tam líbilo nařízení rozsudků od soudce a následné soudní líčení, které bylo pořádně zvrácené. S Judgmentem jsem spokojený a sám špendlikáč ukázal, že své špendlíky na hlavě nemá jenom na okrasu. Dávám 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Uvidíme, s čím príde budúcnosť (s niečím určite), ale načas posledný celovečerný Hellraiser. A nie až taký zlý, ako som čakal. Neviem si pomôcť, ale mám slabosť pre to, ak sa Pinhead a spol. zrážajú s policajným svetom. Ten stret realistickej krimi s nadprirodzeným gore má niečo do seba. Z toho dôvodu sa mi dosť páčilo Hellraiser: Inferno. A z rovnakého dôvodu sa mi vcelku pozdával aj tento diel. Každopádne to nie je žiadny zázrak a nespasila to ani krátka minutáž. Zas sa ide podľa rovnakého postupu: dlho dlho nič a na konci reťaze a krv. Nebavilo ma to závratne, ale bolo to o stupienok lepšie, ako predchádzajúci diel s podtitulom Revelations (a potešila Heather Langekamp zo série Nočná mora z Elm Street) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Spoločne s predchodcom ide o najlacnejšie pokračovanie série, ktoré si vystačilo s 350 tisícovým rozpočtom. Naopak najdrahšie pokračovania dosiahli v dvoch prípadoch na 5 miliónovú hranicu a to pri treťom a ôsmom diele. (Paldiny)
  • V čase 1:00:44 při hledání Preceptora postupují detektivové v tmavé místnosti s baterkami. Při přechodu na střechu již tyto baterky nemají. Dále pak před vstupem do posledni tmavé místnosti je opět drží v rukou. (Horryx)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)

Reklama

Reklama