Reklama

Reklama

Operace Rudé moře

  • Čína Hung hai xing dong (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

19. eskortní skupina Námořnictva Čínské lidové republiky operující proti somálským pirátům dostane úkol evakuovat čínské občany z republiky Yewaira, kde došlo k státnímu převratu a občanské válce. Fregata Lin-i je vyčleněna, aby zakotvila v přístavu Al-Hafed a zahájila evakuaci. Úkolem je pověřen i osmičlenný tým speciálních sil námořnictva pod vedením kapitána Yanga Ruie. Situace se však komplikuje. Kromě milic povstaleckého generála Šarafa operuje v oblasti i teroristická organizace Zaka a pašeráci uranu. (Ampi)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (86)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborná akční jízda z Hongkongu od skvělého režiséra Dante Lama, který mě zatím nezklamal ( Kapka Krve, Neporazitelní, Demon Cop, Operace Mekong, Viral Factor vše se mi líbilo). Tentokrát však sehnal solidní rozpočet 70 milionů a natočil jeden z nejlepších akčních filmů roku, ale né na dlouho, protože Mission Impossible je za rohem. Příběhově mě ten film až tak nestrhnul a v úvodu i lehce nudil, víceméně čínské speciální komando má za úkol zachránit rukojmí, které drží rebelové a teroristé, ale jak už to bývá nic nejde podle plánu. Film má fenomenální akční scény, možná jedny z nejlepších, co jsem kdy viděl. Finále trvá snad hodinu! a zaměřuje se na 8 členů speciálního komanda bojující proti 150 rebelům a je to masakr! Z akce je zde téměř vše. Nechybí souboj dvou profesionálních sniperů, kteří si jdou po krku celý film a především jsem si vzpomněl na legendárního Zajceva, přestřelky všech různých zbraní od samopalů, raketomatů, granátů a nechybí i drony!! Strategický souboj tanků, exploze na každém rohu, že by i Bay záviděl, no úplně čirá akční radost, jediné, co mi chybělo byli souboje na blízku. Velkým plusem je násilí, které je ve filmu prezentováno ( Amíci mohou závidět) Jsou zde scény jako popálené těla, výbuch autobusu s civilisty a následný záběr na odtržené končetiny, dokonce hlavy! Voják, kterému granát utrhne celou ruku a pořád bojuje o život, všichni jsou zde od krve a divák věří v krutou a drsnou válečnou zónu, kterou tam všichni prožívají. Celé to působí realisticky a profesionálně, bez patosu a cheesy scén, takže za mne hodně velká spokojenost.Jeden z nejlepších Military akčních filmů, co jsem viděl. 85% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film, podle skutečné události byla vojenská syrová smršť, která se strhla v boji proti teroristům, kteří zajali čínské civilisty a pokračovalo jejich snahou získat koncentrát uranu k výrobě špinavých bomb. Pokud veškerá vojenská technika, kterou čínská komanda disponují, je skutečně taková, bledne před nimi i síla wuchanského tržiště v největší nákupní špičce .Kromě operace pod vodou, která jediná nebyla, zde byla pěchota, letectvo, tanky, lodě, obrovský špionážní dron, vrtulníky, letadla, no všechno. Nejjemnějsí výpočetní technika. Ani se nedivím, že si s tímhle státem nikdo nechce zadat. Film měl, jak jinak, delší stopáž, perfektní exteriéry, dobrou kameru, udělal i sondu do života vojáků .Pokud se nebojíte té syrovosti, jděte do toho, protože ten pocit, že jste s nimi v akci a klidně to koupíte, vás ještě chvíli neopustí. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Čeho je moc, toho je příliš. A D.Lam (nebo producenti) chtěli mít evidentně v tomhle spektáklu úplně všechno. Somálské piráty. Check. Členy elitní jednotky běžící proti kameře ve zpomaleném záběru. Check. Protahovaný souboj odstřelovačů. Check. Tankovou honičku. Check. Písečnou bouři. Check. Gore efekty. Check. Divoké přestřelky na sto a jeden způsob. Check. Ukázku vybavenosti čínské armády. Check. Nenaplněnou romanci. Check. Třepotání vlajky. Je tam vše, ale celkově to moc nechutná. ()

honelnik 

všechny recenze uživatele

Reklama na Cinsku armadu. Od famozneho Beast Stalkera sa na kazdy film Danteho Lama strasne tesim, ale ako pri kazdom jeho dalsom filme, bol som sklamany. Je fajn, ze Dante sa s tym nijak zvlast neserie a koncatiny lietaju na oboch stranach konfliktu, ale kvoli neexistujucej expozicii nemam nejaky vacsi zaujem na tom aby to nasi zlti hrdinovia v zdravi prezili. V podstate je nam vysvetlene, ze tato jednotka je taka mala rodinka, a ide sa do boja. Na pribeh nebol cas, na 141min stopaze pripadlo asi 8min dialogov a zbytok je akcia. Pritom treba pripomenut, ze celkom velky pocet zaberov prepojujucich akcie (ako sa postava dostala z bodu A do bodu B, atd...) boli vystrihane, inak tipujem, ze by sme s prehladom prekrocili 3hod. Skoda, lebo akcie je dostatok ale clovek sa o tych ludi proste neboji, jediny zaujimavejsi moment prichadza niekde v poslednej tretine pri velmi fyzickom boji na noze, kde Dante ukazuje ako silny vie byt v "intimnejsich" momentoch.Velka skoda, niekde medzi 2-3*... Ale tento film je zaujimavy z hladiska propagandy. V kratkom casovom useku je to dalsi film, kde Cina prebera ulohu svetoveho policajta a riesi konflitky v krajinach tretieho sveta. Je zaujimave sledovat ako sa z intimneho lokalneho prostredia CN filmy postupne presuvaju do priestoru, ktory niekedy v 20. storoci okupovalo USA, a nasledne ho aj opustilo v prospech vojenskych filmov s aspon nejakou mierou sebareflexie. Tu nic take hladat netreba, ak mate problem, Cinsky stat vam ho velmi rad a velmi promptne vyriesi skrz ich tanky, lietadlove lode a drony. Jedinu vec co tu Cina neukazala bolo nejake sub-orbitalne delo, ktore davkuje smrt a Cinske vlajky z kozmu. A ten uplny zaver, zaber na Cinske krizniky za opakovaneho "Attention! This is Chinese Navy. You're about to enter Chinese waters. Please turn around immediately!" si neviem vysvetlit inak ako lahku hrozbu a pripomienku toho, ze v tychto zalezitostiach nase mensie narody a celkovo Europa fakt nemaju ziadne slovo. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy za to, že všechny ti minipříběhy pro mě docela fungovaly. Když Lam na začátku představí celou jednotku,ani jsem se nesnažil je zapamatovat. Ale Lamovi se podařilo nemožné. Dokázal ty anonymní obličeje od sebe odlišit - a to nejen těmi zmíněnými minipříběhy (odstřelovač či bonbony) a charakterizací, ale hlavně akcí - každý dělal to, co mu příslušelo dle specializace. A to samé platí pro záporáky. Další body Lam u mě sbírá za nekompromisní erko. Co se týče vlastenectví, tak nechápu ty odsudky zde. Rambo, který se v ČR těší nekritickému obdivu, má podobný vlastenecký podtext jako tento film. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (8)

  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Jeden ze členů čínské speciální jednotky používá českou útočnou pušku, a to Bren 805 s podvěsným 40 mm granátometem. (PeterVonKV)
  • Film je založen na skutečné události. (Rominator)

Reklama

Reklama