Reklama

Reklama

Lví král

  • USA The Lion King (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímek Lví král od studia Disney, jenž režíroval Jon Favreau (Kniha džunglí), se odehrává v africké savaně, kde se narodil budoucí panovník všeho živého. Malý lví princ Simba zbožňuje svého otce, lvího krále Mufasu, a připravuje se na svou budoucí vládu. Avšak ne všichni se z malého Simby radují. Mufasův bratr Scar, původní následník trůnu, spřádá své vlastní, temné plány. Souboj o Lví skálu plný intrik, dramat a po nečekané tragédii skončí Simbovým vyhnanstvím. Za pomoci dvou nových přátel musí Simba dospět a stát se tím, kým je mu souzeno být. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (533)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Původního Lvího krále považuju za perfektní disneyovský kýč - v dobrém slova smyslu. Šlo taky o první film, který jsem viděl v kině, takže s ním je pro mě spojená i určitá nostalgie. Na což ostatně Disney s touhle imitací sází. Horko ze stovek procesorů sálá z každé vteřiny, ale to je asi tak vše. Zbytek je unylý produkt, který už není ohromující, na to jsme si na fotorealistické CGI už moc zvykli, a netroufá si víc než opakovat něco, co bylo lépe vyřčeno dřív. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Čekám, že na další projekci dostanu kamenem, ale nemůžu jinak. Hraný (?) "Lví král" je 99% kopií originálu, a to nejen příběhově, ale i co se jednotlivých záběrů týče. Objektivní přínos tohoto filmu se tedy rovná nule, nehledě na to, že připisuje zásluhy tvůrcům, kteří akorát slovo od slova a záběr od záběru přetočili něco, co už dávno existuje. Pak je tu ale subjektivní přínos a musím říct, že poprvé v životě po dokoukání "Lvího krále" necítím rozpaky. Čert vem neskutečnou animaci, protože vždycky budu inklinovat spíše ke klasickým kresleným Disneyovkám, ale konečně jsem neměla problém se "šup-šup, honem, nestíháme" tempem a naplno se do příběhu ponořila. Hraná (?) verze si sice narozdíl od animáku nemůže dovolit popírat fyzikální zákony, což se odráží na ne-tak-velkolepých muzikálových vložkách, na druhou stranu se jí ale otevírají nové možnosti v oblasti emocí. Například Scarova démoničnost je tak dovedena k absolutní dokonalosti, a i když může zpracování jeho nového vzhledu chvíli trvat, tak ve finále proti němu nemůžu říct ani popel. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Takhle, původní Lví král je moje srdcovka, protože daddy issues, každopádně geniální film, na kterém de facto není co zlepšit. A když na něm není co zlepšit, rozhodli se tvůrci nové verze, že ten originál prostě 1:1 zkopírují, přidají na realismu zvířat a prostředí, seženou nové boží hlasové obsazení a pošlou to do kin v té "vyděláme miliardu za dva týdny" exkluzivní Disney verzi pro rok 2019. Vadí mi to? Ne, pořád jsem si v kině pobrečel jako malý kluk, písničky mi na Spotify jely tři dny a jsem schopen přijmout, že budou existovat filmy dva a mé future děti si budou moct vybrat, který se jim líbí víc. Zároveň ale nedám víc jak 8/10, protože největší zásluhu na tom všem mají pořád tvůrci filmu z roku 1994, a já jim to nechci upírat. Takže tak. ♫ ♩ "Can you feel..." ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6,5/10. Produkčně precizní film, který má pouze jeden, ale dosti podstatný problém. Jde o zbytečný projekt. Vše už tu jednou bylo... a vlastně lepší. Tahle identická (a technicky omamující) verze mimo nahrabání prachů a nostalgické slzy nemá prakticky co nabídnout. Jo, pěkně se na to dívá, pěkně to zní a vše tam funguje. Ale oproti jiným reimaginacím tu Disney pozapomněl na nějakou inovaci. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Předělávky holt frčí, ať se nám to líbí nebo ne. A občas se děsím, co přijde příště, protože často je to tak, že jsem na většinu obdobných předělávek prakticky hned zapomněl. Tenhle až doslovný remake nehodlá nic měnit, trocha přidaného materiálu jen protahuje původní scény, jde tak vyšlapanou cestou, jen je po technické stránce na jednu velkou poklonu. Gesta ve tvářích šelem, chlupy na jejich hřívách. Dokonalost. Otázkou zůstává, jestli to naopak neškodí příběhu, protože animáku leccos odpustíme, jenže tohle už svou technickou bezvadností vypadá prakticky jako dokument o afrických šelmách. Příběh zůstává: moudrý lev Musafa vychovává budoucího vládce Simbu, jeho strýce štve, že nejhezčí lvice nečechrá kožich jemu a že sám nezískal trůn, přichystá past, král umírá, lvíče prchá a zbytek smečky začíná pod novou vládou trpět. Předělávat něco, co bylo a je pro mnohé takřka bez chyby, je potíž. Výsledek má skvělou kameru, řadu milých scén i solidně akční finále. Ale že je to jinak krapet prázdné a ničím nepřekvapující, je taky pravda. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (27)

  • Jelikož lidské mimiky aplikované do říše zvířat by působily poněkud zvláštně, bylo tvůrci rozhodnuto, že hlavním nástrojem emocí zvířat bude jejich řeč těla. (Endavour)
  • Pro Beyoncé, která namluvila dospělou Nalu, se jednalo o důležitý a emotivní zážitek. Originál z roku 1994 byl totiž podle jejích slov prvním filmem, u kterého kdy brečela. (NiWi)
  • Donald Glover (Simba) vyrůstal v éře animovaného Lvího krále (1994), a tak během natáčení remaku nepotřeboval nikoho, kdo by ho učil písní pro film, jelikož, jak sám později zmínil, písně Lvího krále ho provázely celým dětstvím. (Endavour)

Související novinky

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

10.11.2023

Obě letošní hollywoodské stávky už sice skončily, ale škoda byla nenávratně napáchána a studia začínají kalkulovat, jak přeskládat premiéry svých snímků, u nichž se nestihlo dokončit natáčení, nebo… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Prequel Lvího krále nabírá obsazení

Prequel Lvího krále nabírá obsazení

27.08.2021

Oceňovaný režisér Barry Jenkins do svého prequelu Lvího krále začíná obsazovat herce. Prvními posilami se tak stali Kelvin Harrison Jr. (Chicagský tribunál) a Aaron Pierre (The Underground Railroad).… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Reklama

Reklama