Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 7

Recenze (317)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem do tohohle šel, s tím, že to bude prostě špatný a vlastně mně to překvapilo, že to neni až ak hrozný. Jako ono to je hrozný, protože do jednoho filmu nenacpete tři hry, aniž by to neudělalo problémy. Takže v tomhle směru, je to hrozně uspěchaný a neměl sem čas poznat ty postavy. Protože tyhle postavy, se i docela liší od těch herních, zde je třeba Leon totální mamlas, Wesker je sympaťák a neni vyloženě zlej, Claire a Chris mají docela zajímavou minulost a tady je škoda, že se neprohloubily jejich rozdílené povahy. Kdy na jedné straně, máme Chrise který je nacucaný propagandou o tom, jak je Umbrella super a na té druhé Claire která nechal v dětství svého bratra napospas Umbrella. Ale ta atmosféra je celkem solidní, dost tomu pomáhá že zde Raccoon City neni žádné velké město, ale takový zapadákov, takže to působí dobře. Navíc infikovaný, taky působí dost zajímavě, neprve propadají šílenství a sebepoškozování, až pak se z nich stanou zombíci. Ti vypadají celkem solidně, masky sou slušný a místy se na ně dost nepříjemně kouká. Film má navíc pár celkem solidních scén, hořící příchozí, boj v temnotě a občané kteří přicházejí o rozum, to sou celkem dobrý záležitosti. I sem si říkal, že by to mohlo být i na ty čtyři, ale když si k tomu připočte jen jednu solidní akční scénu, tak ty tři sou vlastně docela dost. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jediné co potěší, je fakt, že ze všech filmových Residentů je tento asi nejblíže své předloze. Milovníci druhého dílu této videoherní klasiky, tak minimálně ze začátku budou spokojeni a budou jim neustále předhazovány známe interiéry (policejní stanice, garáže) i nepřátelé (psi nechybí). Ale to je asi tak všechno. Jinak se jedná o neskutečně laciný a líný film, který nedokáže pracovat ani s hrdiny ani předlohou a myslí si, že divákovi stačí, když pozná pár známých míst a to je vše. Herci příšerní, nevýrazní, akce ještě horší, napětí nulové. 30% ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už je to nejaký čas, keď som videl akčnú zombie jazdu. A tak keď bola možnosť si pozrieť ďalšiu časť Resident Evilu hned som do toho išiel. Musím uznať, že tato časť je celkom iná ako tie predošlé časti. Lebo nemonitoruje len jednu postavu, ale viacero a hlavne sú sympatické na čele s mojim obľúbencom Tomom Hopperom. Masky boli bravúrne, hlavne zombici boli fenomenálny. Trošku horšie to bolo už zo zvieracími mutáciami či tými, ktoré mali mat za sebou riadne prepracované triky, tam to bolo trocha fádne. Ale film má niekoľko ponurých a temných scén. Tma tu je silnou súčasťou tohto filmu a preto nie všetko je dobré vidieť, ale zas si myslím, že to aj tak malo byť. Hru som nikdy nehral, ale predstavujem si, že nejak podobne to je aj tam, takže zachytene to môže byt realisticky. Ale to ja posúdiť neviem. Séria Residen Evil má už prestala zaujímať pred nejakým časom, ale toto by mohla byt cesta ďalšieho napredovania. Je to nabúchane akčnými scénami, ale niektoré tam už boli ako päsť na oko, ako napríklad pád vrtuľníka do presne stanoveného miesta, aby to vyzeralo čo najveľkolepejšie. Zatial je to na silne 3*, ale možno pokračovanie bude ešte viac dynamické a tak dúfam, že nejaké aj bude. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady asi nemám žádný větší problém. Cca první třetina se může pochlubit solidní, skoro až duchařskou atmosférou a pak se to zvrhne do klasické zombie střílečky, která nenadchne, ale ani neurazí. Nicméně to se dá říct o všech RE filmech. Pár nadprůměrných momentů se tu najde, masky ujdou a finální monstrum rozesměje, což sice nebyl záměr, ale co už. Nenudil jsem se, ale i tak si myslím, že jakékoliv další pokračování série by bylo zbytečné. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Konečne nastala zmena na režisérskom kresle tejto série, ale žiadna zmena k lepšiemu to nie je. Postavy totálne o ničom. Prvú polovicu sa tam vôbec nič nedeje a behom druhej sa dočkáme tuctovej digiakcie na ktorej môže niekoho zaujať nechutné čvachtavé gore. Ale mňa už ani to nebaví. Za mňa totálna nuda. 2/10. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedná scéna. (Varan)
  • Ve filmu se neobjeví další 2 důležití členové jednotky STARS z her, a to Rebecca Chambers a Barry Burton, i přesto že ve hře hrají důležitou roli. (NiWi)
  • Ve filmu se nijak nevysvětluje to, proč je velká hala na policejní stanici tak prostorná s velkou sochou uprostřed. Ve hře se však dozvíme, že stanice dříve sloužila jako muzeum umění. (NiWi)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama