Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (421)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ang Lee je génius, keď pracuje s psychológiou postáv v dráme (Ľadová búrka, Túžba, opatrnosť), ale keď má to isté robiť v akčnom filme, stáva sa z neho totálny lúzer, nevidomý nefunkčnosti svojho diela. A v tom smere je Gemini Man ešte viac na smiech, jak kedysi Hulk. Začne to ako štvorhviezdičkový akčňák, s “odhalením” pointy sa z toho stáva dvojhviezdičkové béčko a záver už je vyslovene komédia. Fakt som až takmer dokonca dúfal, že toto ešte neni všetko. Tretia hviezda za špičkové akčné a bojové scény. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Digitálně omlazený Smith vypadá naprosto dokonale a dvě akční scény jsou tuze vynikající. Vše ostatní ujde, ale neohromí. V podstatě standardní akčňák jak z devadesátek, akorát natočený za použití nejmodernějších technologií. HFR mi úplně nesedlo (při akci kvůli němu film vypadá jak lepší home video), příště bych dal přednost raději klasickému 2D. 65 % ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Záměr zde byl top scénáristou a “uměleckým” režisérem pozvednout vandammovsky prostý námět na duchaplné, emocionální akční drama se sociálním podtextem. A moc to nevyšlo. Digitálně omlazený Smith je WTF postavou - má procházet nejsilnějším vnitřním bojem vyžadujícím kvalitní herecký výkon, a paradoxně je s mimikou Shreka nejhůře “zahranou” postavou filmu. Snímek s ambiciózním plánem zhazují taky nerealistické digitální akční scény jako z jednohubkového zábavního parku Fast & Furious. Přitom to mělo tak slibný rozjezd s pořád cool Willem a příjmenou chemií mezi ním a Mary Elizabeth Winstead. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $138miliónov║Tržby USA $48,546,770║Tržby Celosvetovo $173,469,516▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,060,386║ Tržby za predaj DVD v USA $3,575,158║ Žiadna veľká katastrofa sa nekoná, ale ani žiadny zázrak, ide o klasický všedný priemer, ktorý aj keď sa na oko snaží ale nič na vrch neponúkne. Nepomôžem si ale toto nie je žáner pre Ang Lee-ho, tu sa asi ťažko nájde, tu by sa vedel obracať Paul Greengrass. Akcia slušná, aj keď niekedy tie trikové sekvencie tam trčia. /60%/ ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Blíženec je podivná kombinace devadesátkového akčňáku se snahou naznačit, jak by mohla vypadat filmová budoucnost. A já si nejsem jistý, jestli se mi to líbí. Béčkový příběh by mi nevadil, Blíženec je pořád svižná akčňák a Ang Lee zvládá honičky, přestřelky i bitky tělo na tělo skvěle. A naštěstí jich není málo, takže celková pitomost a přímočarost tu nijak zvlášť nevadí (snad až na unylého zloducha). Problém jsem měl spíš s vizuálem. Zatímco samotný mladý Smith vypadá opravdu skvěle, všechno ostatní je jaksi divné. Blíženec je vizuálně nepřirozeně… čistý. Hlavně v exteriérech vypadá spíš jako hodně dobře udělaná animačka z počítačové hry, která bohužel svými výraznými barvami občas připomíná to nejhorší z jihoamerických telenovel. Nevím, do jaké míry za to mohlo 3D nebo 120fps, ale osobně mě to rušilo a v některých momentech až obtěžovalo. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Mladší verze postavy Willa Smithe nebyla pouze omlazená oproti původní předloze (podobně jako S. L. Jackson v Captain Marvel, 2019), ale vytvořená komplětně digitálně. Smith tak hrál mladší postavu 2x. Jednou na place a podruhé s motion-capture oblekem k zachycení mimiky, pohybu a výrazu. [Zdroj: Filmkult.cz] (Kinofil)
  • Původní verze scénáře je 20 let stará. V 90. letech 20. století se uvažovalo, že ho natočí Tony Scott v hlavní roli s Nicolasem Cagem pod studiem Disney. V té době nebyla dostatečná technologie pro omlazení hlavní postavy, a tak se od nápadu odstoupilo. Další verze pak počítala s Harrisonem Fordem v hlavní roli a mladší já si měl zahrát Chris O'Donnell. [Zdroj: Filmkult.cz] (Kinofil)

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama