Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (421)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Od Gemini Man som nemal moc veľké očakávania, no zaujal ma trailer, kde mladý Smith naháňa starého Smitha. Hneď na úvod musím povedať, že nič prevratne nečkajte, okrem dobre spraveného, digitálne omladeného, učesaného a vylešeteného Willa Smitha, ktorý vyzerá skutočne famózne. Čo sa týka príbehu, tak je fajn a zaujme, aj keď každému komu aspoň trošku zapaľuje napadne, ako sa to presne skončí. Príbeh nieje nič extra a väčšinu ukázali už v ukážkach, ale dokáže zaujať jedným hercom, ktorý kope riť sám sebe. Musím sa priznať, že ma úvod bavil trošku viac, ešte keď bolo všetko zahalené rúškom tajomná, pretože záver, alebo teda druha polka skĺzla do klasického akčného filmu, bez nejakej strhujúcej scény alebo zvratu. A tým nemyslím akciu, ta bola celkom fajn, aj keď niekedy mi tie rýchle zábery k tomu moc nesedeli. Bavil som sa, no nebyť Willa Smitha šiel by som asi s hodnotením o niečo dolu. Obľúbený soundtrack: Gemini Man. 80% - 4* ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

V první řadě vzkazuji uživateli Flipnic-RE, že se nemusí omlouvat, akorát radši nebudu hádat, který moje odřený pysky myslel. Jedny si umím olizovat a ty druhý, tak tam mě zase často někdo oli....takže k filmu - Ze všech stran se ke mně neslo, jestli už sem viděla tu novou píčovinu s Wilíkem a mě začalo kolosálně srát, že pokaždý, když sem řekla - NE - tak na mě bylo koukáno jak na nějakýho nelidskýho hybrida, co si ani nezaslouží žít. Takže sem se zase cítila jako na základce, kdy sem jako žlutá ovce v bílém stádu byla oblíbená asi jako dýmějovej mor. V zájmu vlastního klidu a nepřipomínání si základky sem se teda na tu "píčovinu s Wilíkem" podívala a odteď mohu všem odpovídat - ANO. Tím snad jejich dotazy skončí, protože jak se mě někdo zeptá co na to říkám, nebo nedej Buddho, jestli se mi to líbilo, tak sem opět kolosálně v prdeli a znova na mě budou koukat jako na nějakýho nelidskýho hybri...no to už tu bylo. Každopádně jo, poserte se do kruhu, mně se to líbilo. Nijak extrémně, ani zázračně, ale jako výplach mozku jednou, dvakrát za rok se na to klidně podívám, pokochám se crossovou honičkou, juknu jak Will Smith dal přes hubu Willu Smithovi aby následně Will Smith s Willem Smithem se spojili (ne prdelně) a dali přes hubu dalšímu Willu Smithovi, aby následně....éééé koho to sere, Eddie Murphy taky hraje dvacetirole no a co? K tomu přestárlej král Artuš v roli ultimátního kokota, nijak extrémně hezká Mery a to vše v rejži skorosoukmenovce Ang Leehů. Lepší průjem. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tahle Will vs Will záležitost byla nakonec celkem dobrý nápad a určitě to není takový průser, jak bych čekal podle zdejších komentářů. Od začátku to má rychlejší tempo, Will zahrál tuhle roli fakt výborně a od nástupu dvojníka to šlape jak hodinky. Trochu jsem se bál, že akce bude digitální bordel a poleze mi na nervy už podle traileru, ale ve výsledku to až tak špatné nebylo (až na pár scén). Pořád si myslím, že “normální” akce bez digitálně upravených rvaček by byla lepší, smysluplnější a prostě by se na ni líp koukalo, ale i tak to nedopadlo úplně nejhůř. Samotné akce tady až tak moc není, ale o to lepší je a víceméně jen doplňuje hlavní příbehovou kostru, která se povedla a celková interakce obou Willů, jejich dialogy a příběh byly kvalitní, celkem inteligentní a určitě ne odfláknuté. Díru do světa to neudělá, ale já jsem více než spokojený a Gemini Man jsou ve výsledku dost povedeným filmem. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Kdyby to vědělo, co to chce být, tak by to nemuselo být špatné. Když to totiž začne, ne nepovedenou, akční honičkou, kde si Willové nafackovávají motorkama, očekává divák oddychový, přepálený akčňák. Takže pak ho poněkud vykolejí Will, jak míří na Willa, slzí, tvář zkřivenou bolestí a deklamuje, jak on je on, jak ho nechce zabít, a druhý Will odpovídá, že on není on a tak dále. Pak si dáme zase akci a pak zase slzíme. Na závěr si ještě trochu zafilozofujeme a zamoralizujeme a máme oponu. Oponu, která nepadá ani za akčňákem, ani za dramatem nastolujícím otázky, ale opona za kočkopsem, kde se buď střílí nebo brečí... 50% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Oscarový Ang Lee servíruje akčňák jak z 90 tek a byť kritici brblají, za mne je to velká paráda. Will Smith je nejlepší nájemný vrah a je právě na odchodu do důchodu, ale ještě před tím bude muset čelit svému vlastnímu mladšímu klonu, který ho chce bez váhání zlikvidovat. Příběh je zajímavý, ale až tak neoslní, což mi v tomhle případě nevadí, protože akční scény jsou takřka revoluční a po technické stránce naprosto precizní. Intenzivně gradující hudba, úžasná kamera, maximální profesionalita a preciznost obou Willu mě uchvacovala každým momentem a taková scéna s Crosskama patří k tomu nejlepšímu, co jsem letos v kině viděl, ale super je i fight v katakombách, či rotační kulomet s lasery. Po herecké, akční a technické stránce je film bezvadný a pokud Vám to stačí, tak se budete královsky bavit jako já. 80% ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Henry Brogan (Will Smith) ve filmu říká, že vyrostl ve Filadelfii. To je odkaz na TV seriál Willa Smitha Fresh Prince of Bel Air (od r. 1990), kde jeho charakter rovněž vyrůstal ve Filadelfii. (bluejay)
  • Během honičky Henryho (Will Smith) a jeho klonu v Kolumbii se objeví auto Škoda Fabia. Mladoboleslavská automobilka Škoda se normálně prodává na kolumbijském trhu. (Zodd)

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama