Reklama

Reklama

Šerifská hvězda

(seriál)
  • Velká Británie Tin Star
Trailer
Velká Británie, (2017–2020), 20 h 15 min (Minutáž: 43–53 min)

Hudba:

Adrian Corker

Hrají:

Tim Roth, Christina Hendricks, Abigail Lawrie, Christopher Heyerdahl, Lynda Boyd, Kevin Hanchard, Ian Puleston-Davies, Stephen Walters, Dan McDougall (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Šerifská hvězda se odehrává v idylickém horském městečku, zaplaveném přistěhovalci těžícími ropu v nedalekém frakovacím zařízení, a čelícím rostoucí vlně zločinu. Vypráví emocemi nabitý a místy i zábavný příběh Jima Wortha (Tim Roth), abstinenta s dobrým smyslem pro humor i pro rodinu a horlivého náčelníka policie, jehož poklidný život naruší příchod bandy zločinců. Ti při zpackaném pokusu o Jimovu vraždu zabijí jeho malého synka. Tento čin – a Jimova ostudná odpovědnost za to, že se zbaběle vyhnul smrtící kulce – u něj vede v kombinaci s odmítáním přijmout minulost až k alkoholizmu. Jimovo nezřízené pití posléze nabyde formu jeho alter ega - nasávajícího, okouzlujícího, falešného a nelítostně brutálního druhého já jménem Jack Devlin. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

anderson 

všechny recenze uživatele

Remeselne zručne zrežírovaný mix najroznejších atraktívnych seriálových klišé. Napínavé, vygradované a kvalitne obsadené, ale v záplave súčasných nadštandartných televíznych produkcií vo výsledku iba lepší priemer. Možno pri druhom pozretí a prípadnej druhej sérii hodnotenie zvýšim. Potenciál rastu tu je. (11.9.2017) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Moderní noirový western s postupně sílícími prvky gangsterky (vícekrát jsem si vzpomněl na temné westerny Anthonyho Manna a Cronenbergovy Dějiny násilí). Rowan Joffe dřív napsal excelentního Američana i dost mizerný thriller Dřív než půjdu spát. Šerifská hvězda s prvním filmem sdílí existenciální tížvost, s druhým sklony k béčkovým dějovým zvratům. Ovšem s tím, že si svou brakovost z velké části uvědomuje a s využívanými klišé dokáže neotřele nakládat, takže nechybí ani chtěný (zvrácený) humor. Jak praví titulek jednoho komentáře na IMDb: „enjoyable but silly“. Dokážu si nicméně představit, že pro některé diváky, vyžadující za každou cenu (psycho)logické vysvětlení toho, co vidí a slyší, bude zvláštní tón seriálu (výborně jej vystihuje název hned prvního dílu „Fun and (S)laughter“) příliš „silly“ a málo „enjoyable“.___ Příběh se zakládá na dobře známých situacích (šerif přijíždí zjednat pořádek do městečka, nad nímž přebírá kontrolu prohnilá naftařská společnost/ vyléčený alkoholik začíná znovu pít/ otec se mstí za smrt syna), ale ty se vyvíjejí nečekaným směrem nebo jsou mezi sebou kombinovány nápaditým způsobem. Snad žádná postava, jakkoli se zprvu jeví jako pouhá karikatura, nakonec není tak jednoznačná a předvídatelná. Skoro všichni skrývají nějaké temné tajemství, jehož postupné odkrývání vás společně se vzorovými cliffhangery nutí pokračovat ve sledování.___Ocenil jsem také, s jakou trpělivostí a péčí o každou záběrovou kompozici je celý seriál zrežírovaný. Mnohé záběry jsou nezvykle dlouhé, založené na postupném odkrývání nových informací, resp. na tom, že k určitým informacím kvůli kameře sledující jednu postavu nemáme přístup. Řada scén začíná dříve a končí později, než je potřeba k řečení nezbytného (což zní jako strašlivá banalita, ale na atmosféru seriálu to má zásadní dopad). Tu více, tu méně okázalé zapojování krajiny do vyprávění připomíná westerny a vizuálním leitmotivem jsou záběry s postavami přesně uprostřed symetrické kompozice, což působí nepřirozeně a hrdinům to přidává na znepokojivosti.___Deset epizod je na druhou stranu moc. Ve druhé polovině jsou rozváděny některé ne moc nosné linie, které odvádějí pozornost od toho, v čem je seriál i díky neselhávajícímu Timu Rothovi nejsilnější – upřímný portrét sebedestruktivně jednajícího chlápka, který získává kontrolu nad životem díky tomu, co jej současně ničí. Kdyby postavy nebyly scénářem nuceny dělat občas dost pitomá (a s ohledem na jejich charakterizaci nekonzistentní) rozhodnutí a nechávat se ovládat emocemi, byl by seriál zřejmě semknutější a vyrovnanější. Z obav, že toto rozřeďování bude dál pokračovat, nevyhlížím druhou sérii (která je vzhledem k otevřenému konci vysoce pravděpodobná) s příliš velkými nadějemi.___Minimálně prvním třem epizodám (ta třetí je zásluhou důmyslného střídání dvou časových rovin zřejmě nejlepší) bych ale Šerifské hvězdě určitě dal šanci. Zvlášť, pokud máte rádi drsné westerny a Tima Rotha. ()

Reklama

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem teda víc. Atmosférická podívaná na té nejvyšší technické úrovni, především co se týče kamery. První díly nasadí laťku vysoko, jenže postupem času se začne projevovat jistá demence ústředních postav. Prostě některé ty myšlenkové a emocionální pochody jsem opravdu moc nezvládal. Je tu cítit až přílišná snaha o psychologické drama na úrovni, o ekologickou agitku, bezpráví, pohled do velké korporace ... no prostě je toho moc a ne, nefunguje to ani jako celek ani jako samotné příběhy. 60% ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Seriál přesně podle mého gusta. Hutnou atmosféru doplňuje vizuálně nápaditý styl. Krásné prostředí ostře kontrastuje s místy až brutálním děním. Tempo pozvolna graduje, minulost hlavního hrdiny je postupně rozkrývána a výsledkem je dechberoucí příběh pomsty, který musí potěšit každého milovníka podobných drsných krimi podívaných. Herecké obsazení je celkově zajímavé, Christina Hendricks si opět střihla jí sednoucí roli seběvědomé ženy, Christopher Heyerdahl dalšího solidního záporáka a potěší i neokoukané tváře v dalších rolích. Ovšem Tim Roth je úplně jinde, seriál táhne svým přirozeným charismatem a Jimův propad na dno je neskutečně sugestivní. Závěrečný cliffhanger sice dokáže diváka pořádně naštvat, ale druhá řada to jistí. 1. série - 100% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál jsem ohodnotil po shlédnutí dvou sezón, protože na další pokračování už bych nenašel sílu. Příběh sleduje osudy rodiny Worthových, děj však velmi často postrádá logiku, je přeplněn nesympatickými postavami, které se často chovají, jako kdyby trpěly schizofrenií, takže situaci pro mě nedokázali zachránit ani Tim Roth s Christinou Hendricks. Těžké zklamání. Největší perlou jsou ovšem oficiální obsahy TV Prima k jednotlivým epizodám. Přečtete si je, prohlédnete si fotogalerii, a už se na ten který díl vůbec nemusíte dívat, protože víte všechno. ()

Galerie (356)

Zajímavosti (9)

  • Na konci 9. minuty, když Jack (Tim Roth) popíjí na baru a když do lokálu vstoupí jeho žena, slyšíme v pozadí skladbu „The Power of Love“ od britské kapely Frankie Goes to Hollywood z jejich debutového alba „Welcome to the Pleasuredome“, které vyšlo v roce 1984. (Trajektt)
  • Před natáčením scén v divoké přírodě se muselo zkontrolovat, jestli se tam nevyskytují pumy nebo medvědi grizzly. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Alberta. (Duoscop)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama