Reklama

Reklama

Šerifská hvězda

(seriál)
  • Velká Británie Tin Star
Trailer
Velká Británie, (2017–2020), 20 h 15 min (Minutáž: 43–53 min)

Hudba:

Adrian Corker

Hrají:

Tim Roth, Christina Hendricks, Abigail Lawrie, Christopher Heyerdahl, Lynda Boyd, Kevin Hanchard, Ian Puleston-Davies, Stephen Walters, Dan McDougall (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Šerifská hvězda se odehrává v idylickém horském městečku, zaplaveném přistěhovalci těžícími ropu v nedalekém frakovacím zařízení, a čelícím rostoucí vlně zločinu. Vypráví emocemi nabitý a místy i zábavný příběh Jima Wortha (Tim Roth), abstinenta s dobrým smyslem pro humor i pro rodinu a horlivého náčelníka policie, jehož poklidný život naruší příchod bandy zločinců. Ti při zpackaném pokusu o Jimovu vraždu zabijí jeho malého synka. Tento čin – a Jimova ostudná odpovědnost za to, že se zbaběle vyhnul smrtící kulce – u něj vede v kombinaci s odmítáním přijmout minulost až k alkoholizmu. Jimovo nezřízené pití posléze nabyde formu jeho alter ega - nasávajícího, okouzlujícího, falešného a nelítostně brutálního druhého já jménem Jack Devlin. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem narazil náhodou, zaujal mě Tim Roth, který mě bavil v Lie to Me, tak sem to zkusil. První díl mě zaujal a nakonec sem skoukl všech deset epizod v kuse. Atmosféra byla fajn, postavy jak který ( potěšil Heyerdahl, který jede ve stylu HoW dalšího Švéda :-D). Akce, násilý, nahota fajn. CGI triky byly hodně poznat. Chvílema mi to přišlo trošku víc ujetý než by muselo být. Finále slušný. Druhá série je jistá, tak je to dobré. S odřenýma ušima za 4* - 70%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál jsem ohodnotil po shlédnutí dvou sezón, protože na další pokračování už bych nenašel sílu. Příběh sleduje osudy rodiny Worthových, děj však velmi často postrádá logiku, je přeplněn nesympatickými postavami, které se často chovají, jako kdyby trpěly schizofrenií, takže situaci pro mě nedokázali zachránit ani Tim Roth s Christinou Hendricks. Těžké zklamání. Největší perlou jsou ovšem oficiální obsahy TV Prima k jednotlivým epizodám. Přečtete si je, prohlédnete si fotogalerii, a už se na ten který díl vůbec nemusíte dívat, protože víte všechno. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Konečně opravdová druhá sezóna True Detective a Tim Roth dost možná ve své životní roli. Tin Star je správně audiovizuálně vymazlený, atmosférický a proklatě napínavý thriller s přiměřenou mírou jednoduchého ale efektivního a setsakra krvavého násilí a nejzajímavějšími postavami v čerstvé paměti. V druhé polovině mu sice postupně ubývá na dechu, ale finále je jednoduše královské. Hlavně ať proboha druhá série nepokračuje v krásně zakončeném příběhu a podobně jako ten True Detective raději naváže jen tematicky, i kdyby měl výsledek dopadnout podobně rozporuplně. Další komplikace by Tin Star totiž shodila minimálně o třídu níž. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Antické drama uprostřed kanadské přírody aneb Spravedlnost je věc ošidná a relativní. 1) Nikdo není, za co se vydává, všechno je jinak, chování postav je nepředpověditelné. Děj ovládá syrová kanadská příroda a syrové charaktery._____ 2) 56letý vynikající (jak taky jinak) Tim Roth (šerif) a pěkně vytvarovaný asi 22letý Oliver Coopersmith (vrah Whitey) jsou zárukou, že je na co se dívat. Ještě je tu 42letý Stephen Walters (kytarista Jimmy)._____ 3) 9.6.2019 - Druhá řada pokračuje přesně tam, kde první skončila._____ I nadále se střídají nudné a bezobsažné chvíle s nabitým dějem, melodramatický telenovelový patos a prázdné kecy se zajímavou akcí._____ Pobavil mě závěrečný westernoidní souboj._____ Nejasný konec plný smyčcové hudby má zřejmě ponechat pootevřená vrátka pro další řadu._____ 4)  15.5.2021 - A tak se i stalo. Ve třetí řadě se děj přenáší do Liverpoolu a my konečně naplno zjistíme, co jsou naši hrdinové zač. Přetrvávají přednosti i vady z minulých řad - chvílemi velmi zajímavé, chvílemi nuda. Líbí se mi závěrečná pointa (v posledních vteřinách) - symbolicky vyjadřuje, co se má stát. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čudný seriál. Tim Roth ako šerif s temnou minulosťou v meste, kde príchod bezohľadnej naftovej korporácie rozvráti vzťahy a prudko zdvihne zločinnosť? Na tom sa zdanlivo nedá nič pokaziť. Napriek tomu tu niečo nefunguje. Tvorcovia sa zjavne veľmi snažili o ďalšie Fargo, ale príbeh je zväčša pozliepaný z klišé a skrz-naskrz nesympatické postavy sa správajú až príliš podľa momentálnych výkyvov nálad scenáristov. Takisto Timov "pád do temnoty" nie je pre mňa ktovieako presvedčivý. Nie je to zlé, dal som celú sezónu za pár dní, ale istá pachuť zostala. ()

Galerie (359)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Alberta. (Duoscop)
  • Ve 3. minutě, když rodinka jede autem překrásnou kanadskou krajinou, slyšíme z rádia skladbu „Don't Get Me Wrong“ od kapely The Pretenders, která vyšla v roce 1986 jako první singl z jejich čtvrtého studiového alba nazvaného „Get Close“. (Trajektt)
  • V 16. minutě na posvatební párty slyšíme instrumentální skladbu „Sandstorm“, která vyšla v roce 1999 a která je od finského DJ a hudebního producenta, který si nechává říkat Darude. (Trajektt)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno