Reklama

Reklama

Ghosts of War

Trailer 1

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (24)

kingik 

všechny recenze uživatele

Duchů plné, ovšem duchaplného režimu se to drží spíše sporadicky. Znalý divák závětří, že autor kultovního Osudového doteku se po šestnáctileté odmlce vrátil k režii, tudíž bude snímek nadupán originalitou a promyšlenými postupy. Tak až takového superlativu Eric Bress nedosáhl. Ovšem vojenská jednotka v počtu pěti mužů a kulisa duchy obývaného hrádku za druhé světové války je funkční koncept. Opět si tvůrce zvolil žánrový mix, takže k vidění je vlastně vojenský film koexistující s hororem a scifi, což v podstatě nepředstavuje novátorskou kombinaci. Rozpočet je adekvátní, takže duchové vypadají k světu, hrádek má strašidelnou atmosféru, akční a trikové sekvence mají solidní úroveň, dá se odpustit i mírně odbytá realizace, mrtvola fašisty z úvodní sekvence neuhlídaně mrká. K dispozici je solidní obsazení na čele s miláčkem žen Brentonem Thwaitesem. Problematicky se jeví režisérova vize povýšit film do áčkových vod, tudíž dobový hrádek v okupované Francii roku 1944, jak zjistíme, není jedinou a zásadní lokací, následně na diváka jukne téměř překombinovaná scifi zvrat pointa, ve které dostane vysvětlující prostor Billy Zane, který v úvodu zemře coby major SS jednotek. Určitě se Bress tímto snímkem nevrátí na výsluní, snažil se, nicméně přece jen opomenul jaksi skutečnost, že v různých podobách ho předběhla konkurence. A on je ve výhodě v tom, že si slušných pár let počkal a nyní je trochu před ní se svým komplexním myšlenkovým rozvojem. 7/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Krosení nácků v kombinaci se strašením je ideální mix, tudíž nechápu, proč je válečná duchařina žánrovými režiséry ignorována. Je sice fakt, že ani v jednom z výše zmíněných ohledů film neexceluje, ale nějaká munice se tu vystřílela, něco litrů krve odteklo a bubáci, byť nejsou vizuálně nijak zvlášť vymazlení, se chovali celkem slušně, což znamená, že se nebáli ukázat a sem tam i člověka donutili k tomu, aby sebou cukl. Problém jsem neměl ani s těmi několika známými ksichty a nevadil ani Billy Zane, který je obyčejně zárukou hodně špatné podívané. Tři čtvrtiny filmu se tak odvíjely přesně v mezích toho, co jsem čekal a chtěl, když přišel zvrat, který to celé tak trochu postavil na hlavu. Upřímně řečeno vůbec nevím, jestli mám Bressovi nadávat, nebo tleskat. Na jednu stranu dobrý a překvapivý nápad, na tu druhou mi připadalo, jako kdybych se přepnul do úplně jiného filmu. Každopádně na konci u mě převládala spokojenost. 65% ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Divný film 5 vojáků v nacistické Francii hlídá kostel. Tam se jim zjevují duchové a oni zjistí, že v budoucnosti u čehosi byly (dále nebudu spoilerovat). Chvilku se to tváří jak duchařský válečný horor pak se to přesune na něco jako by z Bloodshota kříženého z Assasins Creedem prostě mě přijde , že nevěděly sami co točit. Konec to ani pro změnu nemá nebo si ho jde vyložit více způsoby Za A) Přežil to zůstal tam uvězněný B) Nepřežil to umřel v obou C) Nějakým způsobem to napravil a vše se restartovalo Díky za titulky dusanho ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zvláštní film.Po traileru sem čekal válečnou duchařinu (což zase není tak běžná kombinace) a to sem z určité části i dostal.Duchové jsou sice trochu Lídl a lekačky jsou standardní,ale místy se tomu nedá upřít atmosféra.Pak ale přijde zvrat,který sem nečekal a musel sem ho chvíli vstřebávat a jak tu padlo v komentářích,to jak moc ho dokáže divák akceptovat nakonec rozhodne o tom jestli se film bude líbit.Mě tyhle veletoče úplně nevadí,pokud jde o originální nápad a to se o tomhle úplně říct nedá.Každopádně každá snaha o něco podobného se cení a ty tři jsou tu tak celkem zasloužené...60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Druhá světová válka, okupovaná Francie, skupina amerických vojáků a zámek, kde se provozovala černá magie. Jako námět to zní hezky, provedení už tak dobré není. Když už černá magie, očekával bych Satana, nebo minimálně démona či démony, ale ne duchy. S duchy je prostě problém, jelikož za poslední roky vypadají pořád stejně a strach nenaženou. Tedy na krev dojde, utrhané ruce, nohy, umlácení, krev z tepny, střeva ven, ale nějak to úplně nezabírá. Pár scén se mi i líbilo - úvodní přepadení džípu s nácky, topení ve vaně, obrana zámku, ale úplně nejvíce pár krátkých záběrů na noční zámek - měly atmosféru, jenže jich moc nebylo. Závěr mne samozřejmě překvapil, ale asi bych volil pro vojáky jiný program. Vizuál ošuntělý s lacinými pixely do očí bijícími, hudba ucházející. Strašidelné za mě ne, ale do odpadu bych to neposílal. Klidně bych i o kus zkrátil.... Kdo přebere kolíbku? ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel ve městě Sofia v Bulharsku. (ČSFD)
  • Okultistický symbol, který najdou vojáci na půdě, je stejný jako symbol pro ďáblovu past ze seriálu Supernatural (od r. 2005). Tam je využívaný lovci k lapení démonů. (pórek)

Reklama

Reklama