Reklama

Reklama

Ghosts of War

Trailer 1

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (24)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zvláštní film.Po traileru sem čekal válečnou duchařinu (což zase není tak běžná kombinace) a to sem z určité části i dostal.Duchové jsou sice trochu Lídl a lekačky jsou standardní,ale místy se tomu nedá upřít atmosféra.Pak ale přijde zvrat,který sem nečekal a musel sem ho chvíli vstřebávat a jak tu padlo v komentářích,to jak moc ho dokáže divák akceptovat nakonec rozhodne o tom jestli se film bude líbit.Mě tyhle veletoče úplně nevadí,pokud jde o originální nápad a to se o tomhle úplně říct nedá.Každopádně každá snaha o něco podobného se cení a ty tři jsou tu tak celkem zasloužené...60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Druhá světová válka, okupovaná Francie, skupina amerických vojáků a zámek, kde se provozovala černá magie. Jako námět to zní hezky, provedení už tak dobré není. Když už černá magie, očekával bych Satana, nebo minimálně démona či démony, ale ne duchy. S duchy je prostě problém, jelikož za poslední roky vypadají pořád stejně a strach nenaženou. Tedy na krev dojde, utrhané ruce, nohy, umlácení, krev z tepny, střeva ven, ale nějak to úplně nezabírá. Pár scén se mi i líbilo - úvodní přepadení džípu s nácky, topení ve vaně, obrana zámku, ale úplně nejvíce pár krátkých záběrů na noční zámek - měly atmosféru, jenže jich moc nebylo. Závěr mne samozřejmě překvapil, ale asi bych volil pro vojáky jiný program. Vizuál ošuntělý s lacinými pixely do očí bijícími, hudba ucházející. Strašidelné za mě ne, ale do odpadu bych to neposílal. Klidně bych i o kus zkrátil.... Kdo přebere kolíbku? ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Klasický horor príbeh, odohrávajúci sa počas konca druhej svetovej vojny vo Francúzku. Keď to berieme z tohto pohľadu, tak by to vďaka spomínanému obdobiu (a prostrediu) by mohol aj fungovať. Avšak posledná časť, ktorá sa snaží spojiť to so súčasnosťou a vytvoriť si nejaký crossover medzi dvomi prostrediami, podľa mňa nedopadla podľa predstáv. Už aj tak krehkú koncepciu to celkom rozhodí a viac-menej sa to skončí fiaskom. Z hereckej stránky priemer, bez výraznejšieho (dominantnejšieho) výkonu (alebo postavy). Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Myšlienka, ktorá mnohých od dobrého hodnotenia odradila, mňa zasa naopak celkom milo prekvapila, pretože by som ju podľa vývoja filmu nečakal, čakal by som nejaký očistec, predpeklie atď. ale fajn. Jasné, je to len prachsprostý priemer, ale podľa mňa celkom zručne natočený som sympatickým "mladším" obsadením. Samozrejme človeká má v hlave stále vŕtanie, keď sa niekto zbaví príliš skoro v deji ako je Billy Zane, že ešte sa musí objaviť a ako, ale aj tak to bolo fajn. Nejasám síce, že som to videl, ale určite ani neľutujem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Krosení nácků v kombinaci se strašením je ideální mix, tudíž nechápu, proč je válečná duchařina žánrovými režiséry ignorována. Je sice fakt, že ani v jednom z výše zmíněných ohledů film neexceluje, ale nějaká munice se tu vystřílela, něco litrů krve odteklo a bubáci, byť nejsou vizuálně nijak zvlášť vymazlení, se chovali celkem slušně, což znamená, že se nebáli ukázat a sem tam i člověka donutili k tomu, aby sebou cukl. Problém jsem neměl ani s těmi několika známými ksichty a nevadil ani Billy Zane, který je obyčejně zárukou hodně špatné podívané. Tři čtvrtiny filmu se tak odvíjely přesně v mezích toho, co jsem čekal a chtěl, když přišel zvrat, který to celé tak trochu postavil na hlavu. Upřímně řečeno vůbec nevím, jestli mám Bressovi nadávat, nebo tleskat. Na jednu stranu dobrý a překvapivý nápad, na tu druhou mi připadalo, jako kdybych se přepnul do úplně jiného filmu. Každopádně na konci u mě převládala spokojenost. 65% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Okultistický symbol, který najdou vojáci na půdě, je stejný jako symbol pro ďáblovu past ze seriálu Supernatural (od r. 2005). Tam je využívaný lovci k lapení démonů. (pórek)
  • Film se natáčel ve městě Sofia v Bulharsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama