Reklama

Reklama

Pokémon: Detektiv Pikachu

  • USA Pokémon: Detective Pikachu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Historicky první hraný film o Pokémonech s názvem Pokémon: Detektiv Pikachu vychází z fenoménu Pokémon – jedné z nejpopulárnějších multigeneračních zábavních značek všech dob. Fanoušci z celého světa si nyní mohou na stříbrném plátně užít dobrodružství s Pokémonem Pikachu tak, jako ještě nikdy dřív. Pikachu se představí v roli detektiva Pikachu, Pokémona, kterému není rovno. Ve filmu se kromě něj objeví celá plejáda oblíbených postaviček Pokémonů, každá se svými unikátními schopnostmi a povahou. Příběh začíná záhadným zmizením špičkového detektiva Harryho Goodmana, které přiměje jeho jedenadvacetiletého syna Tima, aby začal pátral po tom, co se jeho otci stalo. V pátrání mu přitom asistuje parťák jeho otce, detektiv Pikachu – okouzlující a vtipnými poznámkami sršící superslídil. Když Tim a Pikachu zjistí, že jsou výjimečným způsobem předurčeni k vzájemné spolupráci, spojí síly a vrhnou se vstříc vzrušujícímu dobrodružství, aby celé té spletité záhadě přišli na kloub. V neony ozářených ulicích pulzujícího moderního velkoměsta Ryme City, kde lidé a Pokémoni žijí bok po boku v hyper-realistickém světě, společně hledají stopy a setkávají se s pestrou směsicí Pokémonů. Postupně ovšem začnou odkrývat šokující plán, který by mohl zničit stávající mírové soužití a ohrozit celý vesmír Pokémonů. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (394)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Pokémon: Detective Pikachu" hodnotím ako kvalitne spracovaný film. Myslím si, že je to aj pre fanúšikov Pokémon aj pre nováčikov. Určite stojí za pozornosť a má svoje vynikajúce momentky. Čo by som na filme vyzdvihol najviac? Rozhodne hovorím, že vizuálna stránka filmu. Všetci pokémoni vyzerajú skvele animovaní, vyzerajú veľmi verne ich predlohám a pôsobia na mňa veľmi skutočne. Je to asi to najbližšie, čo by som si dokázal predstaviť ako pokémonov v reálnom živote. Klobúk dolu pred animátormi. Odviedli fantastickú prácu. Postavy príbehu sú podľa mňa tiež celkom dobré. Exceluje tu hlavne Pikachu. Fantastický výkon. Už sa teším, až si pozriem film opäť v originálnom zvuku, aby som si mohol vypočuť Ryana Reynoldsa. Každopádne si myslím, že aj slovenský Pikachu pôsobí veľmi uveriteľne a skutočne. Skvelá práca. Náš hlavný hrdina až tak veľmi zaujímavý ale nie je. Justice Smith nijako extra nevyniká. Jeho výkon je okey, ale určite by som si skôr predstavil do hlavnej role niekoho iného. Kathryn Newton je na tom o niečo lepšie. Jej výkon je celkom dobrý a jej postava vie priniesť aj nejaký dobrý humor. Čo sa ostatného týka, tak zloduch filmu je okey, no jeho plán je skutočne zaujímavý. Len je veľmi predvídateľné, kto vlastne tým zloduchom bude. Ale vedel ma film aj miestami trošku zmiasť. Takže nejaké triky na nás predsa len vytiahne. A funguje to. Príbeh je miesto, kde to trošku hapruje. Je to celkovo trošku predvídateľné, má to pár klišé momentiek a vieme ako to nakoniec celé dopadne. Na pozeranie každopádne odporúčam. Ak ste fanúšik pokémonov, podľa mňa to zožeriete. Ak nie, možno vás to nebude až tak baviť, no má to čo ponúknuť. Hodnotenie: B+ ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No největší škoda téhle filmové podívané byla ta že tam nebyly pořádné souboje. Příběh zajímavý ale trošku slabší, herecky super ale někteří prostě dostaly příliš málo času, což je největší škoda. Málo pokémonu na scéně což byla taky škoda, pokud se někdy přemýšlí o pokračování určitě tohle vše vylepšit, po stránce efektu hodně povedené. Nakonec sem si užil srandu a nebylo to na pár drobnosti zlé ale celkem hodně povedené. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Parádní pokemonský svět, díky kterému jsem se vrátil do časů mého dětství. Je tam spousta roztomilých pomrknutí (Magicarp !!!) pro všechny, kteří jsme kvůli tomu vstávali o víkendu v půl osmý. Stará pokemonská garda se tam míchá s novými zrůdičkami a mezitím probíhá vyšetřování skvěle rozjetého Deadpoola, který si to i v PG ratingu neskutečně dává. Tríčky skvělý a já byl vlastně docela rád, že se to takhle vymyslelo. Byť některé party bych asi smazal ze scénáře. 75% ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Když jsem před pár měsíci viděl první trailer, vážně jsem si myslel, že je to jen fór. Kdepak. Oni opravdu udělali film, který se jmenuje "Pokémon: Detektiv Pikachu". Jestli jste někdy uvažovali nad tím, zda se náhodou neblíží konec světa, tenhle fakt vám potvrdí, že to je docela možné. Ten film je sám o sobě dost na hlavu, nicméně naprosto chápu, proč se ho někdo rozhodl vytvořit - spolehlivě totiž přitáhne tři velké skupiny diváků, díky kterým bude v box officu veselo. V první řadě fanoušky video herních předloh, které dokonce ani já nepamatuju, pak fanoušky seriálu, protože nostalgie ze sobotního vstávání v pozdních devadesátkách v sedm ráno je mocná věc (Ano, sem patřím já.), a pak samozřejmě lidi, kteří vidí něco roztomilého, přičemž rázem na to musí do kina. Výsledek je pak těžce průměrná podívaná, která člověka ničím nepřekvapí, natožpak ohromí. Pokemoni jsou roztomilí a vtipní, lidští mladí hrdinové jedno velké klišé, plus jeden plot twist, který snad nemohl šokovat vůbec nikoho. Furt jsem tak nějak doufal, že když už toho Pikachua dabuje Reynolds, uslyším od něj nějaké oplzlé a vulgární fóry, zatracenej Deadpool. Prostě jedná velká "meh" zábavná odreagovačka. ... Ale vidět zas mého oblíbeného Gengara bylo fajn <3 Průměrné 3* ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Budem fer a priznam sa, ze toto bolo moje prve stretnutie s fenomenom Pokemon. A skoro ma to zabilo. Niekto tu chcel evidentne natocit detsky neo noir v najlepsej tradicii kralika Rogera. Kralika Rogera bez sarmu, Zemeckisovej suverenity, Spielbergovho istenia, dobreho pribehu a podobnych prkotin. Humor nefunguje, nunu okamihy sa rychlo opozeraju a cele sa to vacsinu casu tvari vazne. Mnohe zachranuje aspon zaverecny digibordel (nemyslel som, ze to niekedy napisem). Umorny pocin, pri ktorom som nechapal o co tvorcom ide a aj nedavny pokus ozivit Power Rangers posobi sviezim a zabavnym dojmom P.S. najvtipnejsi moment projekcie bol, ked sa nejaki ludia (evidentne daberi) snazili vyvolat pocas titulkov potlesk....a nikto sa k nim nepridal😁 ()

Galerie (71)

Zajímavosti (18)

  • Natáčelo se od 15. ledna do 1. května 2018 v Coloradu a v Anglii (Surrey, Herfordshitre a Hampshire). (Varan)
  • Ve filmu můžeme vidět následující Pokémony: Aipom, Arcanine, Audino, Blastoise, Bouffalant, Braviary, Bulbasaur, Comfey, Cubone, Ditto, Dodrio, Doduo, Eevee, Emolga, Flabébé, Flareon, Gengar, Golurk, Graveler, Greninja, Growlithe, Gyarados, Haunter, Charizard, Charmander, Jigglypuff, Joltik, Kingler, Lickitung, Loudred, Ludicolo, Magikarp, Magnemite, Machamp, Mewtwo, Mismagius, Morelull, Mr. Mime, Octillery, Pangoro, Pancham, Pidgeot, Pidgeotto, Pikachu, Psyduck, Purrloin, Rattata, Riolu, Rufflet, Slaking, Sneasel, Snorlax, Snubbull, Squirtle, Togepi, Torterra, Totodile, Treecko, Venusaur. (NiaWolf)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good &amp; Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Automatová hra Dragon’s Lair dostane film

Automatová hra Dragon’s Lair dostane film

30.03.2020

Kultovní automatová hra Dragon’s Lair dostane svoji vlastní filmovou adaptaci. Práva získal po asi roce jednání streamovací gigant Netflix, a do hlavní role obsadil herce Ryana Reynoldse. Tomu přitom… (více)

Neviditelný vystrašil i Sonica

Neviditelný vystrašil i Sonica

02.03.2020

Nový horor Leigha Whannella (Upgrade) Neviditelný s Elisabeth Moss (Mad Men) má za první víkend v kinech krásných 49,2 milionů dolarů celosvětově a sesadil tak ve Státech dosavadního krále box office… (více)

Reklama

Reklama