Reklama

Reklama

Snímek Cesta bez návratu, který vznikl podle skutečných událostí, vypráví příběh dvou mužů, stavbyvedoucího Romana Melnyka (Arnold Schwarzenegger) a letového dispečera Jakea Bonanose (Scoot McNairy). Jejich životy se tragicky protnou ve chvíli, kdy letadlo, na jehož palubě je Romanova manželka s dcerou, havaruje. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (189)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger je Roman Mělník. Jako takhle: na světě jsou jen dva typy lidí. Ti, co vypadají jako Roman a ti, co nevypadají jako Roman. Někteří dokonce vypadají jako Roman, ale mají jiné křestní jméno. U takových lidí se většinová společnost shodne, že by se měli jmenovat Roman. Naopak, některí Romanové vůbec nevypadají na Romana. A pak je tady Arnold Schwarzenegger, co nevypadá ani jako někdo, kdo by mohl hrát někoho jménem Roman. A hlavně, prosím vás, když už je herec starej a nemohoucí, že by už ani obřímu hadovi v kravavé svatyni hlavu neusek,... Tak to neznamená, že ho můžete začít obsazovat do "charekterních" rolí, v nichž sedí a brečí. Moje hlavní chyba nastala, když jsem se přesně po půl hodině rozhodl proklikat filmem do bodu, kdy se tam konečně začně něco dít.... Nějaký to sekání hlav hadům a tak... A s hrůzou jsem zjitil, že jsem se proklikal až do titulků. Jako co?... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Arnold v roli truchlícího pozůstalého nezpůsobil tragédii, ale umím si na jeho místě představit charakterního opravdového herce. Příběh je ale tak silný, že ho utáhne i viditelně bývalý Terminátor, navíc v tak eufemisticky řečeno podivných košilích. Škoda jen konce, ten trochu předchozí ždímání pocitů diváka degradoval, když vyzněl do prázdna. To rozhovor mezi Holanem a Popprem emoce dokázal vytěžit dokonale. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Strejda Arnold se na stará kolena pustil do dramatických rolí a kupodivu mu to docela jde. Ale ačkoliv film láká právě na Arnieho, hlavní hvězdou je tu z mého pohledu Scoot McNairy, jenž perfektně ztvárnil dispečera, kterému se po nehodě rozpadl celý život. A to souvisí s další věcí, co se mi líbila.. Nebyla tu žádná vyloženě kladná a ani vyloženě záporná postava. Prostě to bylo tak, jak to v životě chodí. Oproti tomu stojí trochu unylé zpracování, které postrádá spád a na můj vkus by se tu trochu dalo přitlačit na emoce. Navíc srážka letadel dostala prostor jen na radaru, což je kvůli hlubšímu dojmu docela škoda. Nicméně i tak se jedná o celkem slušnou práci a jsem docela zvědav, kdy se Švarcíka dočkáme v nějaké shakespearovině. 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger předvádí, že umí hrát, a co si budeme povídat, mně to v případě tohoto filmu celkem stačí. Příběh je docela dobře dramatický a Arnold předvádí, jak i tuhle rovinu celkem snadno zvládne. Je to hodně tichý film, ale ty emoce v něm jsou, i když jsou až na pár okamžiků celkem potlačeny a je na divákovi, aby si je domýšlel. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako sa môžu z niektorých filmov stať také veľké sklamania? Najmä po schopnom rozbehu, ktorý by som bol schopný aj filmu uveriť, no potom príde posledných 15 minút filmu, ktoré doslova celý film pokazia. A z toho čo som si len teraz po dopozeraní naštudoval, tak je to síce podľa skutočných udalostí a viem si potvrdiť, že sa to stalo, ale úprimne to kazí celý tón filmu a rovnako to kazí aj dojem, ktorý máme celý čas z oboch postáv. A potom to ešte musíme úplne na záver okoreniť jednou ďalšou scénkou, ktorá je už maximálne nasilu. Celý čas som s tým bol v pohode. Videl som oboch hrdinov, ako prežívali svoje trápenia a ako ich udalosť zasiahla. A v mnohom to fungovalo celkom dobre. Občas som mal pocit, že film nevedel, ktorej postave sa venovať viac a snažili sa tam dostať do popredia obe, no dokázal som to chápať. Koniec koncov, máme tým pádom rôzne uhly pohľadu. No nie som fanúšikom takýchto koncov a minimálne filmu to podľa mňa nerobí dobre. Lebo ako divák som zrazu nadobudol pocit, že všetko, čo chcel film adresovať v tej momentke absolútne podviedol a rozhodol sa byť niečim iným. A to ma na tom trápi. Pre mňa posledných 15 minút, ktoré síce sú inšpirované skutočnosťou skutočne film dostali o niekoľko levelov nižšie. Pretože sme sa k tomu dopracovali spôsobom, ktorý absolútne nefungoval s tým, čo sme celý čas videli. Vezmite si z toho čo chcete, to je celkovo môj názor na tento film. A mrzí ma to. Hodnotenie: C- ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Vitalij Kalojev osobně našel svou dceru v troskách letadel. Stejně jako našel její náhrdelník. (Dinsberg)
  • Postavu Shelly hraje modelka Victoria's Secret Joy Corrigan. (spooker)
  • Perlový náhrdelník dcery Vitalije Kalojeva se stal předlohou pro památník, vybudovaný na místě nehody. Představuje jej zvětšenina tohoto náhrdelníku s „perlami“ o průměru přes 1 metr. Náhrdelník je ztvárněn jako přetržený. (Dinsberg)

Související novinky

Arnold nejlepším zabijákem na světě

Arnold nejlepším zabijákem na světě

05.05.2016

Čtvrtý díl Expendables je zatím v nedohlednu a šestý Terminátor se taky nechystá, Arnold Schwarzenegger tedy nemá zrovna napilno. Ještě letos ho uvidíme v dramatu 478, kde bude nahánět leteckého… (více)

Reklama

Reklama