Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběhy hrdinů Bábovek nám ukáží, že některá setkání dokáží navěky změnit život. Všichni jsme totiž propojeni. Vztahy, prací, náhodami, nenávistí nebo láskou. Všichni jsme součástí té nejsložitější sítě, která je utkána z emocí, mezi nimiž nechybí humor, ironie, bolest, napětí a pochopitelně i láska a vášeň. Bábovky mapují současné partnerské i rodinné vztahy, ukazují zábavné a trefné situace z každodenního života, které zná každý z nás. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (304)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

První dva filmy, pod které se podepsal Havlík, se mi líbily. Jeho druhé dva filmy, na kterých spolupracoval s Radkou Třeštíkovou, jsou už o něčem jiném. Bábovky jsou v knižní verzi klasický bestseller od Motta (taková ta moderní česká autorka do kabelky). Ve filmové adaptaci trochu ztrácí kouzlo původní struktura dvanácti samostatných příběhů jednotlivých žen vyprávěných z jejich pohledu, kterou ve filmu nahrazuje jakýsi nepřehledný propletenec a finále, za které by se nemusel stydět ani Cimrmanův Vichr z hor. Hlavní postavy mají mezi sebou rozdělené dnešní all starové, formálně Bábovkám nic nechybí, takže průměrná masa spokojená samozřejmě je. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Povedena rezie, na prvni pohled v modernim evropskem strihu. Problem je ve scenari, tomu vsemu nejak neslo verit. Do toho ta zbytecne dramaticka hudba... Nevim no, mam z toho smisene pocity. Taclik zabavny, ale byla to spise takova karikatura, ktera se do toho pribehu svym projevem moc nehodila. Herecke vykony dobre, ale postavam jsem neveril, at uz jiz zmineny Taclik, Langmajer, Plodkova... Naopak Novak a Vlasakova perfektni. Dalsi z rady nekonecnych a prumernych ci jeste horsich ceskych vztahovych filmu... ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Technicky jsou Bábovky celkem OK a celou dobu mě to v podstatě bavilo sledovat, ale po zhlédnutí jsem si stejně řekl: "A co jako?". Scénář a psychologie postav je za mě jedno velké NE. Postavy jsou ve směs naprosto černobíle vykreslení blbci, kteří opakovaně dělají chyby, ale v závěru se změní o 180 stupňů k lepšímu. A to mě fakt neba. Rozporuplný pocit, ale spíš někde u slabšího průměru. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Radka Třeštíková z tohto resumé svojej knihy radosť nemala. Chcel by som fandiť niektorým postavám, ale je ich tu priveľa a sú len povrchne a šablónovito rozpracované. Neustále skákanie z jedného páru na druhý, rýchlo diváka unaví. Ani fakt, že tu hrajú moji obľúbení herci, nezlepšil celkový dojem. Neskutočne ma iritovali snobské interiéry bytov a sexuálne scény zostrihané ako porno paródia. Jednotlivé zápletky pôsobili ako prevzaté z "Rodinných prípadov". ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

A to bylo jako co? Komedie? Nikdo v tom filmu nebyl šťastný a spokojený, neviděl jsem tam jedinou humornou situaci, takhle si komedii vážně nepředstavuji. Neříkám, že když se na nějakou dívám, musím se pořád smát až se za břicho popadám, ale tohle byl druhej extrém. Myslel jsem, že člověk si pouští komedie, aby měl lepší náladu a ne pomalu deprese. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Práce na scénáři Bábovek probíhala skoro čtyři roky. (ČSFD)
  • Ve scéně ve třídě je vidět, namísto obrazu prezidenta, obrázek Krále Jelimána z Madagaskar (2005). (dobrota128)
  • „Scénář mě překvapil a myslím, že narozdíl od knihy může oslovit i značnou část mužské populace,“ řekl Ondřej Vetchý. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno