Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Erin (Nicole Kidman) kdysi pracovala s kolegou Chrisem jako policistka v utajení a jejich snaha odhalit plány losangeleského gangu skončila tragédií. Když se o mnoho let později v jejím životě znovu objeví hlavní boss, musí se vydat na cestu a bojovat s démony, kteří jí zničili život. Dokáže se od nich definitivně osvobodit? (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (97)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Vlastně jediný, co bych nějak víc vypíchnul a kladně ohodnotil, je namaskování sympatické N. Kidman do role životem zničené, prošedivělé báby, která snad už nemá ani důvod žít. Aspoň tak to celej film podává, vlastně ani nemluví, spíš tak nějak šeptá a chraptí. Z počátku jsem ji ani nepoznal... Ale ten zbytek, to už je horší. Film má dvě hodiny a neskutečně se táhne, všechno je to pomalý, i spousta záběrů je pomalých (některý dokonce zpomalený), takže jsem s přibývajícíma minutama trpěl víc a víc. Ono se tam totiž nic moc neděje. Krom toho hlavní postava se chvílema chová fakt divně, skoro až nelogicky, o její dceři nemluvím, ta je na facku od prvního záběru. Na když se dostaneme ke konci, nečekalo tam žádný "WOW" nebo něco, kvůli čemu bych si to pustil ještě jednou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nicole Kidman měla evidentně vždycky ráda výzvy. Jakmile se v druhé polovině devadesátých let zbavila nálepky „ozdoba Toma Cruise“, zakotvila ve vodách nejrespektovanější herecké smetánky. Ostře sledovaný rozvod ji rozhodně neposlal do propadliště dějin, postavila se na vlastní nohy a představovala zajímavé ženské hrdinky jak na běžícím páse. I tady je tím největším tahákem, ovšem je na to krapet sama. Coby policistka strávila poměrně dlouhý čas v utajení, kvůli novému případu musí po letech kontaktovat lidi, kteří z toho stejně jako ona nemají úplně radost. Scénář točící se okolo bolestného uvědomování si pokaženého života je ovšem nezajímavý, tempo utahané, řada scén navíc. Zůstává tak jen ztrápená Nicole, která nesleze z plátna, a solidní přestřelka v bance. Víc bohužel. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na tak nízke hodnotenie som skôr očakával mumlajúcu Kidmanku zdeptanú niekde na posteli v dlhých, nič neriešiacich záberoch. Ale máme tu naopak svižné krimi, ktoré nad priemer dostávajú dve kvalitne nakrútené lúpeže banky. Na druhú stranu ale nechronologické rozprávanie zase film mierne brzdí, namiesto toho, aby ho robilo ešte zaujímavejším, čo bol určite aj zámer tvorcov. Ničiteľka ale aj napriek kvalitám nie je ten typ filmu, k akému by ste sa radi vracali, čo je vzhľadom na žáner tak trochu sklamanie. Ale určite by som si Ničiteľku rád pozrel v kine, kde by určite vynikla lepšie aj tá atmosféra LA. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Obyčejně mám rád i ty průmernější "plan goes wrong" filmy, Destroyer se ale bere zaprvé ultra vážně, zadruhé ultra artově a zatřetí ultra chytře - jenže neprávem. Slabší příběh tady měla očividně nahradit rádoby drásající atmosféra evokovaná super protahovanými detaily na zdevastovanou tvář Nicole Kidman, jenže po patnácti minutách střihu tam a zase zpátky se celý koncept rozpadá, protože začíná být naprosto jasné, co se stalo / stane. Vlastně na tom nic nezmění ani závěrečný dost nadbytečný twist, protože i ten je tam nakonec jen na efekt. Plusové body tak jdou jen Nicole, protože je opět fantastická, hudbě, protože evokuje Sicario a jedné scéně při přepadení banky, ve které se režisérce podařilo zhmotnit napětí. Bravo, protože trvala asi pět minut, zatímco film disponuje přetaženými 123! P. S. Toby Kebbell by měl vyhodit agenta, ti jeho záporáci už taky začínají dost nudit. 5/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Krimi z filmografie Kidmanky nejsou tím nejlepším, na co můžeme v její kariéře natrefit. Ale čistě jako surová kriminálka je Ničitelka samozřejmě ucházející. Už Tajemství jejich očí sice dalo tušit, že někdo formátu Kidmanky krimi jednoduše nepotřebuje, ale budiž. Aby se stala ikonou a zároveň household name v tom nejširším slova smyslu, musí sem tam zvolnit a pokrýt doslova každý žánr. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 31. srpna 2018 na filmovém festivalu v Telluride. (BMW12)

Reklama

Reklama