Reklama

Reklama

Code 8

Trailer 1

VOD (1)

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (109)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) Celkovým námětem a nástřelem děje to připomene skupinku X-menů, kteří mají všelijaké super schopnosti. Hlavní hrdina filmu Robbie Amell zde nápadně připomíná mládí Toma Cruise z období jeho starších filmů viz Top Gun apod. A policejní roboti jsou zde téměř identičtí jako ze sci-fi snímku Chappie. Takže leckdo může o tomto nízkorozpočtovém béčku tvrdit, že je to vykrádačka různých áčkových záležitostí atd. Jenže já se stavím spíše ke spokojenějším divákům. Děj to moc originální nemá (holt co se dá nového v dnešní době točit – ne vždy se to povede), ale přesto je to zábavné, má to svůj styl a nenudí to. Stále se něco děje, neříkám, že je zde akce nonstop, ale je hezky rozložena po celém rozsahu filmu. Je natočena dobře, technická stránka je v rámci možností bezchybná. I to má slušný hudební doprovod. Herci jsou takoví průměrní, ne každý zaujme. Třeba takový Sung Kang, kterého známe ze série Rychle a Zběsile, kde hrál postavu Hana. Tak právě zde mi vůbec Kang neseděl – byl zde strašně nevýrazný + celá ta linie okolo policie mi zde přišla zbytečná. Hlavní herec R.Amell jak už jsem připomínal, který je zde podobný Cruisovi se určitě snažil, ale též mi moc neseděl, přesto jsem jeho motivy, co dělal, chápal. No, ohraný děj, slabší herecké obsazení – to se dá vytknout, ale není to až taková hrůza. Jinak si nemůžu moc výrazně stěžovat. Já se bavil, opravdu je to na béčkové poměry slušně natočeno, nenudí to, tyhle postapo mám rád. I finále bylo slušné. Na hraně mezi 3 a 4*, ale nakonec tu slabší čtvrtou hvězdu, ale zaslouženou s radostí udílím. Někdy se na to možná ještě jednou podívám. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhých třech letech dokázali bratři Amellové zrealizovat tento projekt. Už po zhlédnutí krátkometrážního filmečku se stejným názvem jsem si říkal, že tento svět má rozhodně co nabídnout, pokud dokáží vymyslet alespoň trochu sofistikovanější scénář pro zajímavou zápletku. Nynější plnohodnotný film rozhodně nepatří mezi to nejlepší v rámci superhrdinské tématiky, ale i tak přišel s pár inovativními nápady plus libovým vizuálem, tudíž bych to také na druhou stranu ani neodepisoval. Na ten vizuál musím pět jen a jen ódy, za 2 miliony dolarů to vypadá víc než dobře. A příběh sice v mnoha chvílích skřípe, ale scénáristicky se snaží házet sem tam zajímavé twisty, takže také za mě přijatelné. K hereckým výkonům. Oba Amellové předvedli výkon na jedničku, zamrzí, že se tvůrci nesnažili trochu rozvíjet příběh i z druhé strany barikády, zejména linku s policistou, kterého ztvárnil Sung Kang. Klidně bych uvítal i nějaký sequel, pokud jednička vydělá slušnou sumu peněž, potenciál se dozajisté nevyčerpal. Za mě dávám 72 % ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Code 8 je nová variace na příběh o lidech s nadpřirozenými schopnostmi, kteří musejí bojovat o svou existenci a skrývat své síly před okolním světem. S takovými filmy se v posledních letech roztrhl pytel a pokud někdo nenatočí opravdu originální náhled na tenhle „x-menovský“ univerz, bude se to už dost opakovat. Když u Code 8 přehlédneme ten sci-fi element nadpřirozených schopností, zůstane nám z toho jen poměrně obyčejné krimi o čestných zlodějích a zlotřilých mafiánských bossech s průměrnou zápletkou, kterou jsme už v jiných filmech viděli mnohokrát. Natočené je to však na úrovni a chyby se tomu nějak moc vytknout nedají, jen už tohle téma pro mě zkrátka ztratilo atraktivitu. [Sitges 2019] ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že se v poslední době roztrhl pytel s různými variacemi na X-Meny. Code 8 má na nízkorozpočtové sci-fi překvapivě velmi působivé efekty a slušný vizuál, ale jeho hlavní slabinou je chabý scénář, který sice ze začátku dokáže navnadit, ale hodně rychle mu dojde dech a my dostaneme jen další klišoidní příběh s několika slušnými akčními scénami. Chvalitebný pokus, ale tohle nikoho z bot nevystřelí. Ve výsledku je tedy Code 8 ničím nevybočující spotřební sci-fi, na které rychle zapomenete. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se po téměř třech a půl letech čekání od skvělého krátkometrážního snímku ze stejného prostředí dočkal celovečeráku, který by ani nevznikl díky crowdfundingu a musím konstatovat, že jsem dostal přesně to, co jsem očekával. Jedná se o takové nenáročné Sci-Fi béčko, na které se pěkně kouká. Samotný nápad tohoto světa je skvělý, ale neřekl bych, že se tu úplně podařilo využít potenciál a film mohl mít úplně v klidu přes dvě hodiny. Herci tu úplně nezáří, chybí tu postava, která to vezme na sebe. Robbie Amell má určitě potenciál, ale tady mě teda nijak neuchvátil. Za to mě spíše potěšil jeho starší brácha Stephen/Arrow a sympatický Sung Kang. Škoda scénáře, který to bohužel poslal do kolen. Čisté 3* ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Financovanie filmu prebiehalo formou tzv. crowdfundingu. Tvorcovia žiadali 200 000 amerických dolárov, nakoniec dostali takmer 2,5 milióna. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama