Reklama

Reklama

Code 8

Trailer 1

VOD (1)

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (109)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatické, snaživé sci-fi, ktorému chýba rozpočet. Napriek tomu však spokojnosť a režisér sa snažil ako sa dalo. Robbie plus Arrow je za mňa dvojka, ktorá ma sem prilákala. Tématika mi sedí a príbeh nenudil. Nie je to nejaké originálne ale rozhodne to neurazí. Nehovorím, keby to má v ruke niekto skúsenejší, vedel by som si to prestaviť lepšie. Ale takto, s prižmúrenými očami tie 4* dám. Finále mohlo byť oveľa lepšie teda. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeff Chan natočil kraťas v roce 2016 a jelikož měl úspěch rozhodl se natočit celovečerní film a je to velmi příjemné Sci-Fi Béčko. Film má zajímavě vymyšlený svět, který se náhodou podobá nedávnému Freaks ( X-meni z druhé strany), akorát zde policie má roboty, ve vzduchu hlídkují drony, obyvatelé ničí nová droga Psyke a lidé se superschopnostmi nemohou normálně pracovat a pokud pracují, je to ilegální a mohou být zastřeleni. Hlavní hrdina dokáže ovládat elektřinu a patří mezi nejschopnější ve svém druhu a kývne na černou prácičku pro jeden místní gang a jelikož se stane díky schopnostem užitečný, začne pro ně "pracovat", dokud se to klasicky nezvrtne. Scénař mohl být zajímavější, nezlobil bych se kdyby měl film o půl hodinu navíc a dobře zvolené téma lépe využil, ale jestli Vám stačí dobrý nápad, sympatický hlavní hrdina, skvělá technická stránka a velmi solidní akce, tak byste měli být spokojeni jako já. 7/10. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Code 8 je nová variace na příběh o lidech s nadpřirozenými schopnostmi, kteří musejí bojovat o svou existenci a skrývat své síly před okolním světem. S takovými filmy se v posledních letech roztrhl pytel a pokud někdo nenatočí opravdu originální náhled na tenhle „x-menovský“ univerz, bude se to už dost opakovat. Když u Code 8 přehlédneme ten sci-fi element nadpřirozených schopností, zůstane nám z toho jen poměrně obyčejné krimi o čestných zlodějích a zlotřilých mafiánských bossech s průměrnou zápletkou, kterou jsme už v jiných filmech viděli mnohokrát. Natočené je to však na úrovni a chyby se tomu nějak moc vytknout nedají, jen už tohle téma pro mě zkrátka ztratilo atraktivitu. [Sitges 2019] ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že se v poslední době roztrhl pytel s různými variacemi na X-Meny. Code 8 má na nízkorozpočtové sci-fi překvapivě velmi působivé efekty a slušný vizuál, ale jeho hlavní slabinou je chabý scénář, který sice ze začátku dokáže navnadit, ale hodně rychle mu dojde dech a my dostaneme jen další klišoidní příběh s několika slušnými akčními scénami. Chvalitebný pokus, ale tohle nikoho z bot nevystřelí. Ve výsledku je tedy Code 8 ničím nevybočující spotřební sci-fi, na které rychle zapomenete. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Code 8" je vo svojej podstate celkom funkčné sci-fi béčko s pár dobrými nápadmi. No koncept ľudí so schopnosťami začína byť už trošku starý. A je potrebné, aby ste našli nejaký nový uhol, z ktorého sa dokážeme na tento príbeh pozrieť, aby nepôsobil veľmi recyklovane. A bohužiaľ, tento film to moc nevie. Viac-menej viete odhadnúť kam to pôjde, čo sa bude diať a ako to nakoniec dopadne. Pravda je taká, že tento film vyzerá ako keby ho točil Neill Blomkamp. Atmosféra tohto sveta, kde sú druhí utláčaní, dizajny strážcov a podobne. Pôsobí to ako keby to vyšlo zo sveta, ktorý Blomkamp spravil vo svojich filmoch. Neviem či ho Jeff Chan kopíroval, alebo či má podobnú víziu, no to nejdem teraz riešiť. Myslím si, že vizuálne film vyzerá celkom dobre a je tu niekoľko dobrých momentiek. Myslím si, že najlepšie časti sú, keď vidíme Connora, ako spoznáva svoj skutočný potenciál a trénuje svoje schopnosti. A ukáže sa toho celkom dosť. Je tiež super, že v tomto svete je celkom veľké množstvo zaujímavých schopností. Hoci je vidno, že viac ľudí môže mať jednu schopnosť, nepôsobí to ako keby boli leniví toho vymyslieť viac. Podľa mňa to takto funguje. Náš hlavný hrdina Connor je celkom dobre spracovaný hrdina, no jeho príbeh nie je tak veľmi zaujímavý. Videli sme ako dokáže človek urobiť všetko pre to, aby zachránil blízku osobu (v tomto prípade svoju mamu) a vydá sa na nesprávnu cestu. A od toho sa potom odvíjajú jednotlivé ďalšie udalosti. Myslím si, že ak chcete nenáročný dobre vyzerajúci a relatívne kreatívny film, tak vás "Code 8" celkom uspokojí. Ale nemyslím si, že sa tu dočkáte výnimočného filmového zážitku. Ale stojí aspoň za jedno pozretie. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: B- ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Financovanie filmu prebiehalo formou tzv. crowdfundingu. Tvorcovia žiadali 200 000 amerických dolárov, nakoniec dostali takmer 2,5 milióna. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama