Reklama

Reklama

Převýchova Cameron Postové

  • USA The Miseducation of Cameron Post (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek inspirovaný uznávaným románem Emily M. Danforthové, sleduje titulní postavu (Chloë Grace Moretz), která je během maturitního večírku přistižena s jinou dívkou na zadní sedačce auta a následně poslána do speciální instituce pro mladistvé, kde jsou teenageři pomocí křesťanské víry léčeni z homosexuality. V zařízení, vedeném přísnou a tvrdou dr. Lydií Marshovou a jejím bratrem reverendem Rickem – který je živoucím důkazem toho, jak mohou být účastníci programu “napraveni” – je sexuální náklonnost ke stejnému pohlaví léčena pomocí Boha a křesťanské víry. Tváří v tvář nesnášenlivosti a popření se Cameron seznámí se skupinkou “spoluhříšníků” včetně huličky Jane, která je po amputaci, a jejího kamaráda Adama, chlapce “dvojího ducha” z kmene Lakotů. Společně tvoří nesourodou rodinu, která bojuje o přežití. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Druhý film po But I'm a Cheerleader, co jsem na téma tábory na převýchovu homosexuálů v poslušné heterosexuální ovečky viděla. Jestli něco takovýho vážně existuje, pak je čas, aby se psychologové začali taky léčit. Tihle jeblí panbíčkáři by v dnešním světě potřebovali, aby je zašla nějaká Xena alespoň lehce přistřihnout Chakramem. Ale zpátky k filmu. Ikdyž je But I'm a Cheerleader komedie, působil na mě víc agresivně než Cameron Post. Tenhle film mi takovým feel good způsobem připomněl Tanner Hall, Narušení a jiné filmy, odehrávající se v uzavřené skupině mladých lidí. Ale vážně, na to, jak by téma, o kterém film vypráví, mohlo být v realitě závažné a filmařsky zpracované naléhavěji jako třeba Padlé ženy, Hříšnice, Lost and Delirious, tak na mě The Miseducation of Cameron Post působilo prostě hrozně pohodově a odpočinkově. Taková průměrná pohodovka na tři hvězdy, o nepovedeném konci nemluvě, ale já prostě z čistě půdových důvodů musela přihodit čtvrtou hvězdu, páč z Chloë Grace Moretz je najednou takovej kus, že jsem se vrátila po letech do puberty a celej film jsem nad tvou její tvářičkou proslintala, o erotických scénách ani nemluvím, to budu muset ještě zajít rozchodit. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch pěkných filmů, na které si rádi vzpomenete i po delší době. Ač je příběh filmu vážný, je natočen nepateticky a s nadhledem i potřebnou humornou vložkou, která skvěle funguje. Barevně vyladěné postavy, kdy žádná není vysloveně špatná nebo dobrá baví od začátku do konce a především herecky v nich exceluje Grace Moretz, která nyla jako Cameron skvělá. Pěkný film. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Americký indie film klasického střihu, jehož název ve mně vyvolával trochu jiná dějová očekávání, než jak je pak samotný snímek naplňuje. Naštěstí jen v tom dobrém. Představoval jsem si ten ověřený mustr, ve kterém bude hlavní hrdinka trpět praktikami podivného sektářského systému, aby pak v samém závěru buďto odolala, anebo podlehla. A ačkoliv se tímhle směrem film vydává, v mnoha ohledech dokáže mile překvapit a alespoň částečně se odchyluje od mnohokrát viděných variací toho samého příběhu. Líbilo se mi prokleslení charakterů vedlejších hrdinů i jistá morální pochybnost v myslích postav "trýznitelů". Snímek je věrný svému indie postavení, jde si svou vlastní cestou a nehraje si na nic většího, než čím sám je. 7/10 ()

carly 

všechny recenze uživatele

Tento film bol v istych ohladoch strasidelnejsi, ako vsetky Paranormal Activities dokopy. Pacil sa mi vizual a aj herecke vykony. Hlavne mladsich akterov. Napriek tomu, ze Cameron bola hlavnou postavou, dozvedeli sme sa dost o vsetkych ucastnikoch tohto malo dobrovolneho zajazdu. A tiez je zaujimave - aj ked uplne pochopitelne, ze ustredne trio, ktore sa rozhodlo zobrat zivot do vlastnych ruk, vyrastalo v otvorenych spolocenstvach a s bigotnostou sa stretli az neskor. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný coming of age snímek, který ničím neurazí, ale ani nenadchne. Příběh o převýchově holčiny s lesbickými choutky plyne přesně tak, jak čekáte. Její konfrontace s fanatickými křesťanskými vychovateli je místy zajímavá, ale moc do hloubky se nejde. Většinou se jen řeší, že být gay je hřích a hlavním hrdinům to jde jedním uchem tam a druhým ven. Většinu z nich to stejně nezlomí, a tak se musí alespoň přizpůsobit režimu a odolat nátlaku. Film tak působí trošku zbytečně, stejně jako ta snaha náboženských pomatenců přesvědčených o své pravdě vymýtit „zlo“ z tápajících teenagerů. Poselství filmu je očividné, ale v dnešní době, kdy už většina lidí nekouká na homosexuály skrze prsty, dost za zenitem – minimálně pokud je to pojato takto stroze. Pokud bylo tvůrčím záměrem ukázat, jak to měli mladiství homosexuálové v devadesátých letech těžké, tak to určitě šlo udělat o dost naléhavěji a bez servítek. Takhle to na mě i přes vážné téma působilo až moc na pohodu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se ve státě New York (USA). (griph)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

Reklama

Reklama