Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět umění nezná hranic. A to ani v případě Josephine (Zawe Ashton), která najde skvostná umělecká díla po zemřelém. Než aby je vyhodila, jak stálo v závěti, vezme je pod svá kurátorská křídla a začne je zpeněžovat. Jenže obrazy nejsou tak andělské, jak by se předpokládalo. Skrývají něco temného a hrůzného z malířova života. Na to se postupem času přijde, ale to už je příliš pozdě! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

POMO 

všechny recenze uživatele

"Nešmel umění, obzvláště to, které ti nepatří." Jasně že to neměl být úplně horor, ale ty rádoby napínavé pasáže úmrtí nefungují absolútně. Jsou spíše WTF. Jako satyra světa umělců, kritiků umění a jeho obchodníků už je to koukatelné, baví to pozorování zajímavě fungující sorty lidí. Ale ani tam není Velvet Buzzsaw žádnou trefou do černého, jakou byl třeba Altmanův Hráč ze zákulisí filmařiny. Gilroy s tím měl určitě vyšší ambice. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Více než horor je to satirický thriller, který je snadno čitelnou metaforou na konflikt umění a komerce. Film asi není vhodný pro širší publikum a také do našich kin nešel, ale díky Netflixu je přístupný všem. Hlavní postavou Velvet Buzzsaw (Sametová cirkulárka) je tu obávány umělecký kritik Morf Vandewalt (Jake Gyllenhaal), který se nenechá nikým koupit a oceňuje jen skutečné umění. Na druhé straně je také povýšený a ve svých kritikách si nebere servítky. Jeho protipólem je cynická, světem protřelá majitelka galerie Rhodora Haze (Rene Russo), která kdysi bývala členkou punkové kapely Velvet Buzzsaw, ale nyní ji zajímá jen obchod a vydělávání peněz. Na její minulost upomíná jen malé tetování na krku s obrázkem ozubeného kola cirkulárky a nápisem Velvet Buzzsaw. Zápletka se točí kolem obrazů nalezených mladou Josephinou (Zawe Ashton) v bytě zemřelého neznámého umělce, jenž si přál, aby byly po jeho smrti obrazy zničeny. Když se to donese k Rhodoze, technikovi Brysonovi (Billy Magnussen) a kurátorce Gretchen (Toni Collette), otevře se pro všechny možnost jak zbohatnout. Kolem obrazů se postupně začnou hromadit nevysvětlitelná úmrtí. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Velvet Buzzsaw je tak trochu uměleckou pózou, která se snaží ze zajímavého námětu vytřískat všeobjemný a především "chytrý" film. Na to ale kromě celkem slušných hereckých představitelů (vyjma docela otravné Zawe Ashton) nemá ani dialogy, ani atmosféru ani propracovaný a plynule vygradovaný příběh. Ano, ty děsivé momenty posedlosti dílem zapomenutého umělce jsou vlastně docela obrazově fajn, to ale na dvě hodiny je vážně málo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli film ukazuje satirickým prstem na pokrytecké snoby pohybující se ve světě umění a v té druhé se jim mstí prostřednictvím neobvyklých obrazů, jejichž původ je zahalen rouškou tajemství. A mě tenhle svérázný mix sedl. Je sice pravda, že co se hororové stránky týče, tak do toho mohl Gilroy šlápnout trochu víc, ale na druhou stranu o strašení a mordování tenhle film primárně není. Herecké obsazení je v tomhle případě lahůdkové, ačkoliv třeba Malkovich tady nemá tak výraznou roli, jak jsem si přál. Ale nevadí. Jsem zvědav, s čím přijde Gilroy příště. 75% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dobře,tak umění zabíjí no...od Gilroye jsem po Slídilovi a koneckonců i Romanovi J.Israelovi čekal mnohem víc než tuhle sice skvěle obsazenou,ale jinak povrchní a nezáživnou nudu.Pár OK momentů tady sice je,ale jinak Sametová cirkulárka nefunguje ani jako horor,ani jako mysteriózní cosi a nakonec ani jako satira...40% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Ide o druhý film, kde Jake Gyllenhaal stvárnil homosexuálnu alebo bisexuálnu postavu. Prvý krát stvárnil takúto rolu vo filme Skrotená hora (2005). (R...)
  • Námet filmu režisérovi a scenáristovi Danovi Gilroyovi prišiel na um, keď sa raz počas Vianoc roku 2017 sám prechádzal prázdnou galériou v meste Beacon, štát New York. (Astonko)

Reklama

Reklama