Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět umění nezná hranic. A to ani v případě Josephine (Zawe Ashton), která najde skvostná umělecká díla po zemřelém. Než aby je vyhodila, jak stálo v závěti, vezme je pod svá kurátorská křídla a začne je zpeněžovat. Jenže obrazy nejsou tak andělské, jak by se předpokládalo. Skrývají něco temného a hrůzného z malířova života. Na to se postupem času přijde, ale to už je příliš pozdě! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Toren 

všechny recenze uživatele

4/10. Jake je (jako vždy) fenomenální. A samotný hororový nápad s uměním má několik vizuálně podmanivých scén, ale první polovina filmu má šíleně dlouhou (a bohužel nezajímavě předloženou) expozici, díky které je celý snímek těžce stravitelný. Druhá půlka šlape o poznání lépe ale jakmile dojde na lámání chleba, drží se tvůrci zbytečně u zdi. Škoda. ()

NDroo 

všechny recenze uživatele

Hoooooooodně velké... co, WTF, zklamání? Po Nightcrawlerovi jsem se skoro stejným obsazením čekal něco jiného, než... tohle. Herecká stránka ušla, až na Zawe Ashton, ta nevím, co dělala, ale hraní to nebylo. Jediné, co mě napadá je, že má na Gilroye něco v rámci #Metoo :D V některých scénách, které měly očividně být napínavé a děsivé, jsem se řezal smíchy jako blázen. Z toho důvodu 2*, objektivně Odpad! ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Môže umenie zabíjať ? Dan Girloy si myslí, že áno. Ale v akom slova zmysle ? Prostredníctvom namaľovaných obrazov Vetrila Deasa, ktorého jednak nájde mŕtveho kurátorka Josephine, pričom vytuší, že galéria Haze sa „preslávi”... Totiž ona pobýva taktiež v tom istom dome, v ktorom sú jednotlivé byty nepríliš od seba vzdialené, a tak jej stačí iba ruku natiahnuť, a stovky prác si jednoducho privlastniť. Šéfka Rhodora Haze bude v extáze nadšenosti. Jestvuje háčik, prečo by sa mali osoby, ktoré prídu do kontaktu s týmito obrazmi, obávať o svoje životy ? Je v nich zakorenená akási spirituálna čierna mágia, nasiaknutá vlastnou krvou samotného autora, čiže zhmotňujú sa, ožívajú, a dotyčnému spôsobujú neuveriteľné halucinácie, ktoré ho privádzajú do absolútneho šialenstva, keď si buď sám siahne zvláštnym štýlom na život, alebo sa skrátka vyparí, ako smrad. Postupne umierajú všetky hlavné postavy, „Zubatá s kosou” nemá vôbec žiadneho zľutovania, výnimkou nie je ani vyšinutý bisexuál Morf Vandewalt, ktorého fascinujúco stelesnil charizmatický intelektuál Jake Gyllenhaal. Brat Tonyho Gilroya, Dan, sa opäť vyšantil aj so svojou družkou Rene Russo, či Zawe Ashton ma podivuhodnou metódou hypnotizovala, a takýto hypnotický je celý film + prišiel mi ešte, ako mimoriadne zvrátený, skazený, nepríjemný, lebo takto uvažujete o všetkých týchto nesympatických pos... ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Sice na tom není nic hororového, a jedná se spíše opravdu jen o thriller, ale mně se na to koukalo velice dobře. Je to vizuálně hezky zpracované, dobré herecké obsazení v čele s Jakem Gyllenhaalem, kterému role kritika náramně sluší. Pointa celého filmu velice zajímavá plus nějaké to ponaučení, že krást se prostě nemá. Velmi dobrá práce s kamerou a efekty a příjemné umělecké prostředí. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dan Gilroy nemá vizuálny talent Toma Forda, či Nicholasa Windinga Refna a nevie písať prázdnych snobov ako Bret Easton Ellis. Výsledkom je dvojhodinové meh o akýchsi vraždiacich obrazoch, na ktorých nič znepokojujúce nie je. V téme vraždiaceho umenia je Carpenterovo Cigarette Burns stále neprekonané. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. ledna 2019 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Námet filmu režisérovi a scenáristovi Danovi Gilroyovi prišiel na um, keď sa raz počas Vianoc roku 2017 sám prechádzal prázdnou galériou v meste Beacon, štát New York. (Astonko)
  • Natáčelo se ve městě Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno