Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Galadriel nachází nového spojence, Elrond naráží na chladné přijetí u starého přítele, Nori se snaží pomoct Cizinci, Arondir hledá odpovědi a Bronwyn varuje svůj lid před hrozbou. (Prime Video)

Recenze (141)

VSlunecnice 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda je dle mého názoru lepší než první. Celou linku chluponohých jsem si užívala a culila se. Trpaslíci úžasní! Konečně další postavy, ze kterých jsem cítila emoce… chemie mezi Elrondem a Durinem byla na jedničku a Durinova žena byla skvělá!  Arondir mě moc nebaví, ale aspoň mě jeho postava neštve, i když jen tupě zírá a náklonnost k lidské ženě z toho necítím…  A pak to celý zase posrala úplně nesmyslná linka s Galadriel… proč proč proč?    Tady musím vypíchanou hudbu: ve druhem díle byla jeste lepší než v prvním a konečně jsem pocítila, ze tohle je Středozemě. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno, až na tu Disu, která fakt tahá za oči (!) kuwa mají tohle za potřebí? Vždyť dělají medvědí službu těm černochům... ach jo! Jinde všechno v pořádku a vypadá to jako zajímavej seroš. Docela dobrý, vůbec bych se nebál trochu "přitmavit". Sympatická Nori i Galadriel, uvidíme jak se vyloupne zbytek. Není to špatný, ale to tlačení černochů natvrdo do seriálu, je hodně na škodu, spoustu lidí to asi nedá, ale není to zatím (až na Disu!) až taková trága... za mě dost dobrý. ()

Reklama

Fidsta 

všechny recenze uživatele

První epizoda mě vyloženě nasrala - po půl hodině jsem jí musel vypnout a dokoukat druhej den. Postavy vypadaly, jak když zrovna vylezly od barbera (účes po stranách do ztracena, kolem uší setinkou, nahoře ztužovací pasta), rádoby hluboký debilní dialogy (kámen míří vždy dolů, wtf?; “Krása vyléčí duši” atp.), s Tolkienem, jehož velkolepého díla jsem celoživotní obdivovatel, to nemělo moc společnýho, bylo to vleklé a nudné a zprznily několik charakterů (Galadriel…). S druhou epizodou to mám ale přesně naopak. Nějak jsem se dobrovolně oprostil od toho, že by to měl bejt LOTR v tom Jacksonovském smyslu - pochopil jsem o co tu totiž půjde (a mělo mi to asi dojít rovnou, vzhledem k tomu, že ten seriál prakticky poskládali jen z dodatků na konci knížky). Je to pro mě prostě spíš taková fan fikce z “jakože tolkienova světa”, novej fantasy seriál, v němž se vyskytují postavy z kánonu. A nakonec to bylo v pohodě. Trochu se to rozjelo, dokonce jsem z toho měl místy i ten “LOTR pocit” (Khazad-dum a hudba) a celkově to bylo koukatelný. S černýma postavama nesmyslně rozmístěnýma ve všech rasách napříč středozemí ve výsledku problém nemám, ač jsem předpokládal, že to bude jako mnohem víc jako pěst na oko (akorát teda u těch hobitů mi to vůbec nesedí), trpasličí princezna asi v pohodě, ačkoli ta postava celkově je taková eeeh, Arondir mi přijde elfsky správně zkoprnělej (jako tehdy Legolas), takovej ten výraz do dálky… Škodí tomu primárně to, že se to vydává za nového LOTRa a pokračování Tolkienova díla. Jako fantasy seriál to totiž obstojí. Je asi škoda to prvoplánově odsoudit a nedat tomu šanci, je rozumný si to pustit a trochu se na to naladit. Ve svém okolí neznám asi nikoho, kdo by na Tolkienovi fanouškovsky lpěl víc než já (fakt jsem do toho zažranej už od mala), ale ve výsledku jsem to přežil a plánuju ve sledování pokračovat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizóda ponúka zrejme o málo viac dynamických scén ako pilot, Bayona si dokonca povedal, že nám ponúkne aj čisto napínavú sekvenciu, ako zo správneho španielskeho hororu. Ak vás ale baví viac akcia na mori, tak si prídete určite na svoje, A ak sa tešíte do podzemného príbytku trpaslíkov, tak budete nadšení. Len treba brať ako fakt, že toto obdobie života v obľúbenom svete nebolo tak temné ako v Pánovi prsteňov a tak ani tento fikčný svet nie je tak temný. Možno sa to ale nasledujúcimi epizódami bude meniť. ()

ekspert 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl jede na stejné vlně – nabízí se již klasická hláška „not great, not terrible.“ V tomto díle je jednoznačně nejslabší linka Galadriel. Celé to vodní dobrodružství vypadá zbytečně a strojeně. Bohužel mám tušení, že ten ztroskotaný chlápek bude mít větší roli. Nemohu si pomoct, ale za mě další nesympatická postava. U Chluponohů se naštěstí něco dějetvorného děje, The Stranger je tajemný, Nori příjemně lidská. Kapku se to vleče, ale tady docela spokojenost. Mladý Elrond mi začíná trošku více přirůstat k srdci. Robert Aramayo umí hrát. U trpaslíků to zase trochu šustí papírem, ale alespoň se můžeme pokochat prostředím. Durin by mohl být zajímavá postava, a i tu jeho manželku jsem přijal docela v pohodě. Naštěstí zde zatím není ta hyperkorektnost až tak otravná jako jinde.. třeba Sandman.. Zamračený elf a jeho slečna jsou mi stále volní, ale tady se mi líbila bitka se skřetem. Náznak a naděje, že uvidíme nějakou slušnější akci v následujících dílech. Takže opět mezi 3 a 4 a snad už se to ve třetím díle trochu rozjede. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama