Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Galadriel nachází nového spojence, Elrond naráží na chladné přijetí u starého přítele, Nori se snaží pomoct Cizinci, Arondir hledá odpovědi a Bronwyn varuje svůj lid před hrozbou. (Prime Video)

Recenze (141)

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle už se nedalo ani vydržet. Ano, díl se jmenuje na moři, protože se odehrává - na moři. Z nebe spadl týpek, co žvlatlá "mana" a já si moc, moc přál, aby mu donesli frťana a on začal jednat nějak - co já vím - normálně? Aspoň trochu? Děj je ale hlavně strašlivá nuda, plkání o ničem, herci naprosto nepřesvědčiví (asi už Amazon neměl peníze na dobré herce), chování postav naprosto mimo rámce Tolkienova světa. Když Durin ublíženě vpálil Elrondovi výtku, že mu nebyl na svatbě a neví, že má už dva fakany, jsme dostali neskutečný záchvat smíchu. Některá díla jsou špatná, ale mile špatná, nezlobíte se na ně, ale Prsteny moci jsou špatné tak, že vás sledování skoro fyzicky bolí. Karikatura fantasy žánru. Jestli nebudou další díly lepší, tak potěš koště... ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl o něco lepší, než první. Tempo se stupňuje, přidávají se postavy, a věci se začínají dávat do pohybu. Praktický design skřetů stojí za to, a konečně vzbuzuje zase trochu respektu, který si zaslouží (po smažkách z Hobita, kde je trpaslíci kosili s prstama v nose po desítkách). Linka s Durinem je plná života, track Khazad-dum je zatím dost možná nejlepší skladba, co jsme zatím mohli slyšet. Arondir zatím v pohodě, těším se na Númenor a hodně mě zajímá, jestli je Firefly Killer s velmi obvious vzhledem Gandalfa opravdu Gandalf. ()

Reklama

Sochorisko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě lepší než úvodní díl. Nicméně oba úvodní díly poukazují na velice vlažný začátek a prozradily mi, že se o velkolepé dílo asi jednat nebude ale třeba budu překvapenej. Herci, co k tomu dodat, snaží se ale nesedí mi do rolí, snad až na Elronda, ten se celkem poved-mladý elfský vychytralý ucho! Sem zvědavej jak pokročeh, zatím tomu věřím navzdory slabšímu začátku! ()

Epero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niektorí píšu, ako keby kritika bola len pre zmenu farby pleti. Nik normálny by len preto neodsúdil seriál. Ale je to jeden z bodov, ktoré vadia pri vernom vyobrazení stanoveného sveta. Pohlavia a rasy menili aj v Sandmanovi a ten sa mi veľmi páčil. Nesympatická hrdinka bola aj v novom Predátorovi (Prey) a dal som mu stredné hodnotenie, lebo film nebol zlý. Ale tu je to vo všetkých ohľadoch slabé.                         Scenár je slabý. Vôbec nám neukazujú kontext. V recenzii na prvú časť som uviedol čo z kníh vynechali. Ale aj ak nám vôbec za dve časti neukázali kto bol Morgoth (a máme veriť že vyrazili do vojny len kvôli zničeným stromom), čo sú Silmarili, ani kto bol Faneor ktorého kladivo tu ukážu. Nemáme kontext vzťahu elfov a ľudí. Neukazujú, či sú k ľuďom krutí, alebo ich ponižujú, proste nič. Takže scéna v krčme z jednotky, ako aj odpor voči Galadriel na lodi v dvojke vyznievaj prázdno. Neukážu nám nič o čiernom elfovi, ani o jeho ľudskej platonickej láske okrem toho, že je to matka a liečiteľka, ale má nám na nich záležať. Hoci ich vzťah je ako z rozprávky, v podstate si ani nepovedali, že sa milujú, ani spolu nič nemali. A keby to držali aspoň ako platonické náznaky, ale nie, scenáristi nám to musia priamo vysypať, že je tam niečo a že to nemusí dopadnúť dobre. A Galadriel nám pláva oceánom. Nik príčetný by nešiel preplávať oceán. Keď narazí na plť, tak samozrejme jediný kto jej podá pomocnú ruku je černoška, ale keď zistí že Galadriel je elfka, tak ju obviní z lži. Hoci neklamala, nepovedala že je človek a stále nevieme prečo je medzi ľuďmi a elfmi konflikt. Elrond a Durin sa stretnú a Durin je na neho naštvaný, lebo sa 20 rokov nezastavil. Pre elfov je to len kvapka v mori. Trpaslíci žijú tiež pár storočí, takže 20 rokov ani pre neho nie je tak veľa. A vôbec nepovedia, že by mu Durin poslal pozvánku na svadbu, alebo pozvánku na oslavu narodenia jeho detí. Takže čakať, že si z prsta vycucá že sa Durin žení a že má deti je absurdné. Keby ignoroval pozvánku, bol by zlý Elrond, takto je hlúpy Durin. Asi nechceli konflikt vyostriť, ale je to zas scenáristická úbohosť. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý příběhu bude značně ovlivněn faktem, že tvůrci čerpají z práv které se vztahují pouze na trilogii Pána Prstenů. A né na Silmarillion. Na jednu stranu je to dobře, protože mají díky tomu docela volnou ruku. Na druhou stranu, pro lidi jako jsem já, který v mládí spousty let hltal každé písmeno, jméno, příběh, ságu kterou Tolkien napsal může být toto zpracování pobuřující.... Galadriel nejela do Středozemě na lodi, ale šla s obrovským množstvím elfů (Noldor) severní cestou po ledu a sněhu. Rozhodně nebyla poslána na lodi do Valinoru nějakým elfským budulínkem z Lindonu. Rozhodně nebyla jen válečnice. Byla jednou z dětí Finarfina, její strýci byli  Feanor a Fingolfin, její bratr byl Finrod Felagund a její děd byl Finwe velekrál elfského rodu Noldor. Takže to po smrti děda (kterého zabil Melkor/Morgoth), strýců a bratra byla v podstatě nejmocnější elf ve Středozemi! Sauron nebyl žádný kouzelník! Byl to Maia (přeloženo anděl-pomocník/učedník bohů - Morgotha) Přes to všechno mě ale příběh opravdu baví. A ta pozitivita a bezstarostnost která z něj teď čiší bude v budoucnu krásně zničena Sauronem. Velmi umě skáčeme z místa na místo a seznamujeme se se spoustou postav které mi zatím všechny sedí. Z druhý díl rozšiřující základní kameny celého seriálu závám 5* a 86% ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama