Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Galadriel nachází nového spojence, Elrond naráží na chladné přijetí u starého přítele, Nori se snaží pomoct Cizinci, Arondir hledá odpovědi a Bronwyn varuje svůj lid před hrozbou. (Prime Video)

Recenze (141)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt Morie, považoval bych druhou epizodu za ještě méně zábavnou, nežli tu první. Zatím je velká škoda nezužitkovaného potenciálu postav, protože zajímavá není skoro ani jedna. Zatímco v LOTRovi byli hobyti cute, tady jsou otravní. jinak ušlechtilí elfové zase vypadají jak členové pobožné sekty. Zatím tenhle slepenec působí značně rozkolísaně. ()

Epero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niektorí píšu, ako keby kritika bola len pre zmenu farby pleti. Nik normálny by len preto neodsúdil seriál. Ale je to jeden z bodov, ktoré vadia pri vernom vyobrazení stanoveného sveta. Pohlavia a rasy menili aj v Sandmanovi a ten sa mi veľmi páčil. Nesympatická hrdinka bola aj v novom Predátorovi (Prey) a dal som mu stredné hodnotenie, lebo film nebol zlý. Ale tu je to vo všetkých ohľadoch slabé.                         Scenár je slabý. Vôbec nám neukazujú kontext. V recenzii na prvú časť som uviedol čo z kníh vynechali. Ale aj ak nám vôbec za dve časti neukázali kto bol Morgoth (a máme veriť že vyrazili do vojny len kvôli zničeným stromom), čo sú Silmarili, ani kto bol Faneor ktorého kladivo tu ukážu. Nemáme kontext vzťahu elfov a ľudí. Neukazujú, či sú k ľuďom krutí, alebo ich ponižujú, proste nič. Takže scéna v krčme z jednotky, ako aj odpor voči Galadriel na lodi v dvojke vyznievaj prázdno. Neukážu nám nič o čiernom elfovi, ani o jeho ľudskej platonickej láske okrem toho, že je to matka a liečiteľka, ale má nám na nich záležať. Hoci ich vzťah je ako z rozprávky, v podstate si ani nepovedali, že sa milujú, ani spolu nič nemali. A keby to držali aspoň ako platonické náznaky, ale nie, scenáristi nám to musia priamo vysypať, že je tam niečo a že to nemusí dopadnúť dobre. A Galadriel nám pláva oceánom. Nik príčetný by nešiel preplávať oceán. Keď narazí na plť, tak samozrejme jediný kto jej podá pomocnú ruku je černoška, ale keď zistí že Galadriel je elfka, tak ju obviní z lži. Hoci neklamala, nepovedala že je človek a stále nevieme prečo je medzi ľuďmi a elfmi konflikt. Elrond a Durin sa stretnú a Durin je na neho naštvaný, lebo sa 20 rokov nezastavil. Pre elfov je to len kvapka v mori. Trpaslíci žijú tiež pár storočí, takže 20 rokov ani pre neho nie je tak veľa. A vôbec nepovedia, že by mu Durin poslal pozvánku na svadbu, alebo pozvánku na oslavu narodenia jeho detí. Takže čakať, že si z prsta vycucá že sa Durin žení a že má deti je absurdné. Keby ignoroval pozvánku, bol by zlý Elrond, takto je hlúpy Durin. Asi nechceli konflikt vyostriť, ale je to zas scenáristická úbohosť. ()

Reklama

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší než první díl. Již se začíná něco dít a vývoj postav jde dle mého správným směrem. Jen mi pořád chybí ten náš hlavní záporák a více skřetů. Tím hledáním zla je to zatím takové nulové. Též se i velice těším na Numenor, na ten jsem zvědavý ze všeho nejvíce a vypadá to, že se dočkáme příští díl. 4*. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno, až na tu Disu, která fakt tahá za oči (!) kuwa mají tohle za potřebí? Vždyť dělají medvědí službu těm černochům... ach jo! Jinde všechno v pořádku a vypadá to jako zajímavej seroš. Docela dobrý, vůbec bych se nebál trochu "přitmavit". Sympatická Nori i Galadriel, uvidíme jak se vyloupne zbytek. Není to špatný, ale to tlačení černochů natvrdo do seriálu, je hodně na škodu, spoustu lidí to asi nedá, ale není to zatím (až na Disu!) až taková trága... za mě dost dobrý. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád veliká spokojenost. Rozjíždí se to moc hezky, má to hlavu a patu. Narozdíl od Rodu Draka se (což se dalo čekat) nesází na zbytečnou brutalitu. Tolik zmiňovanou barvu pleti nevidím jako problém. Tolkien nikde vyloženě nepsal “Hobiti byli bílí a negra bys nedohledal”. Řekl bych, že tohle rozlišování neměl zapotřebí… Těším se na další díly! ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno