Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Když se ovdovělému chirurgovi ztratí dospívající dcera, začne odkrývat temná tajemství sousedů z bohaté čtvrti, kde žije. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

aniž by to člověk čekal,kde se vzala tu se vzala jedna ze seriálových událostí roku...Safe je našlapanou a skvěle napsanou záležitostí,která se rozjede v první dílu,aby až do toho osmého sypala zvrat za zvratem a postupně do sebe vše nechala zapadat.Hodně návyková věc,která nutí zhlntnout najednou...100% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na konci tak divného roku nebude hriechom prihodiť zopár percent aj poslednému seriálu, ktorý som si pred finálnym odpočítaním desaťročia pozrel. Napínavé od, no povedzme že druhej epizódy až do konca. Množstvo zvratov, ale aj slepých uličiek a nakoniec aj viac vrstevnaté rozuzlenie. Perfektní herci, kde úplne zabudnete, že sledujete Dextera a manželku Watsona, minimálne títo dvaja herci sa do svojich úloh absolútne položili a povedal by som, že svoj tieň vrhnutý spomínanými ikonickými postavami možno aj prekročili. Možno je problém práve s tými slepými uličkami, ale minimálne tematicky, keď už nie dejovo, majú s hlavným prípadom niečo spoločné. Skrátka minulosť sa poprieť nedá, niekde tam stále drieme a čím skôr sa s ňou vyrovnáme, tým menej budeme trpieť jej následkami. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rovnakí tvorcovia, rovnaká šablóna. “Safe” šliape na totožnom princípe, ako “The Stranger”, čiže odkrýva tajomstvá obyvateľov jedného “sídliska”. Opätovne je k dispozícii solídny scenár, akurát v tomto prípade (oproti “The Stranger”) sa divák všetko dozvedá priebežne, respektíve v úvode každej epizódy. Nebolo to zlé, miestami je to síce opäť absurdné, a i keď mi “The Stranger” prišiel ako väčšia zábava, “Safe” stále spĺňa kritéria lepšieho priemeru. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příspěvek do diskuze dramatických krimi příběhů. Zvláště od Netflixu. Objevujeme se v příběhu, který nejdříve vypadá v celku nijak, ale poté dostane svůj charakter. Udrží si ho? Jak kdy a jak v čem. Je to napsáno velmi zvláštním způsobem, kdy vlastně všechny postavy kolem lžou té hlavní a ve výsledku se vždycky ukáže, že vždycky mu nakonec někdo lhal. Ani bych neřekl, že se postavy chovali jako bezmozci jak se někdy stává, ale spíše zde byl problém onoho lhaní, které se už během pár epizod stalo notorické. To ani nepočítám to, že celé to působí lehce tuctově. Trochu mi to v tomto připomínalo American Gothic. Je zde vidět myšlenka, která umí být dobře zpracovaná, ale je vidět, že kdyby v tom bylo trochu více práce, tak by to třeba i v něčem vyznělo lépe. Samotné rozuzlení je zajímavé, ale zbytek se dá nějak předpokládat. Alespoň z mého úhlu pohledu. Nicméně nemohu popřít, že jsem se na nové díly netěšil a toto celé jsem dokázal nějak v pohodě přemaratonovat. Nadprůměrně dobré. Se zbytečnou tuctovkou. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Všichni mají nějaké tajemství a někteří i "kostlivce ve skříni". A všichni chtějí jen chránit svoje děti. To je moto celé minisérie, která zaujme dobrým výkonem Michaela C. Halla i jiných. Mnoho let stará tragická událost se vrací i do přítomnosti a viníky té události dostihuje. Mám jen dvě připomínky. Moc mi neseděla tragikomická rodina Sii Marshalové a pak nevím, jestli by poměrně subtilní žena (byť policistka) přeprala mladého devatenáctiletého kluka (byť ožralého a zhuleného). Jinak ovšem velká spokojenost a lehce překvapivý zvrat na konci dává tu třešničku nahoru k ještě větší spokojenosti. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • The Guardian napísal: „To, čo sa v jednom bode zdalo, že by to mohol byť Broadchurch Netflixu – zmiznutie tínedžera, trápenie rodičov, vplyv na komunitu, policajné vyšetrovanie – sa čoskoro začne podobať Zúfalé manželky." (Arsenal83)
  • Britské noviny The Daily Telegraph a The Guardian označili Hallov anglický prízvuk za „zvláštny“ a zároveň metaforu celkových zvláštností seriálu. (Arsenal83)
  • Písně použité při úvodních a závěrečných titulcích jsou „Glitter and Gold“ a „Fire“ od Barnse Courtneyho. (jezurka42)

Reklama

Reklama