Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 1 (2019) (série)


Kapitola 2: Dítě (S01E02)

(epizoda)
  • USA Chapter 2: The Child (více)

VOD (1)

Mandalorian našel, co hledal, avšak jeho loď rozebrali pouštní sběrači a on nemůže opustit planetu. (Disney+)

Recenze (81)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian krásně šlape i ve druhé epizodě, která nabízí skvělou akci a svižné tempo s malou dávkou zelené roztomilosti. Tvůrcům se pěkně daří mísit moderní westernovější přístup s dobře známými prvky Star Wars univerza. Pedro Pascal sice ještě nemohl pořádně ukázat své herecké schopnosti, ale hlavní postava se zdá i v helmě dostatečně charismatická, aby bez problému mohla táhnout seriál i nadále. ()

Illithune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navázání na předchozí díl je rozhodně svižné a příjemné. Stopáž zhruba 28 minut mě mrzí, nicméně tvůrcům se nějakým záhadným způsobem do ní stačí vměstnat vše potřebné. Co si však musím pochválit je soundtrack - ten je naprosto uchvacující, boží a hodící se do situací, které jsme mohli vidět. Konečně se Disney po dlouhé době něco ze SW universa povedlo a já se těším na pokračování. ()

Reklama

The_soloist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl se na rozdíl od toho prvního nebere vůbec vážně, což je jedině dobře. Cynické chování Mandaloriana spolu s mini Yodou a "cigoši" je místy dokonce solidní komedie. Tvůrci se musí opravdu ocenit za jednoduchost, se kterou k dílu přistupují. Je až udivující, že i přes necelou půlhodinku tato epizoda dokázala zahrnout humor, napětí, dojetí a vyvrcholení. Zároveň se ovšem trochu obávám o celkovou tvorbu Disney +. U Star Wars mi to překvapivě tolik nevadí, ale pokud se plánuje podobná stopáž i u Marvelu, mám s tím problém. Na druhou stranu je to více než pravděpodobné, když si člověk uvědomí, kolik látky nám chce Disney v budoucích letech ukázat. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teda, já chápu, že jde o cizí planety a jiné formy života, ale když jsem si představil, jak ta zuřivá samice nosorožce snáší vejce, nemohl jsem se přestat smát. Každopádně šlo o povedený díl, i když evidentně nešlo zrovna o opěrný pilíř celého příběhu. Jaké z něj plyne poučení? Na nepřizpůsobivé sběrače kovů si musíte dávat pozor nejen na Karvinsku nebo Mostecku, ale i na jiných planetách a ve všech slunečních soustavách. ()

Miky22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sci-fi Clint Eastwood pokračuje ve své misi. Tentokrát se setká s pár známými tvářemi z originální trilogie. Celkově se zde moc nemluví, ale už jsem si zvyknul. Jelikož se děj odehrával na jednom místě, příběh působil konzitentněji oproti prvnímu dílu, kde se lokace střídaly až moc rychle na 30min. Takto nějak si představuju i chystaný seriál s Obi-Wanem. 4*. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Kniha „Star Wars Galactic Phrase Book & Travel Guide“ od Bena Burtta (vydána v roce 2001) uvádí překlad jawaského slova „Sooga“ jako „jídlo“, ale v seriálu je to přeloženo jako „vejce“. (G....)
  • Oči Jawů na planetě Arvala-7 jsou více červené, zatímco ti na Tatooine je mají do žluta. (NiWi)
  • Jeden ze záběrů odhaluje jméno planety, které zní Arvala-7. (NiWi)

Reklama

Reklama