Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 3

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (361)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Začnu malinko příkřeji. Ačkoliv má film pouze 85 minut, neudržel mě napínat po celou dobu. Jinak je tu ale vše dobře a v rámci svého subžánru to nešlo asi udělat lépe. Podobné variace jako the Shallows s božskou Blake Lively jsem už viděl před delší dobou, takže se můžu vyhnout porovnání. Co určitě musím pochválit ze všeho nejvíc, je naprosto brilantní režie, která umně pracuje se skvělými kamerovými manévry, hlavně tedy pod hladinou, kde se odehrává většina filmu. A několikrát jsem si říkal, že jsem něco podobného už delší dobu neviděl. Ke konci na mě ovšem dolehla mírná nuda a hodnocení tedy musím o stupínek snížit, ovšem za mě stále velmi silných 6/10. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe niečo vynikajúce z tohto súdka. Keby tu bolo viac a lepšie gore tak by išlo o parádny animal horor. Absencia brutálnejších krvavých scén však nie je na škodu, pretože tu sa hralo na niečo iné, a tým boli predovšetkým napätie a atmosféra. Pokiaľ sa divákovi podarí zžiť sa s hlavnými hrdinkami a s ich neutešenou situáciou, tak odmenou mu je totálna dusnota a obhrýzanie nechtov. Bezútešnú atmosféru sa niekoľko krát podarí umocniť aj slušnou ľakačkou, ktoré fungujú na sto percent. Pritom dej nie je bohvieaký, je veľmi jednoduchý. Popravde, ani som si nedokázal predstaviť o čom to bude, keď budú tie baby celý čas v tej klietke, ale mýlil som sa, žiadna nuda nehrozila. Teda až na samotný slabší začiatok, našťastie trval len chvíľu, dievčatá sa do klietky poponáhľali. Skrátka tento rok ide o to najlepšie v tomto subžánri, napätím a atmosférou 47 Meters Down schová do vrecka aj mnohé staršie kvalitné animal horory. A išlo to aj bez masakru. 85/100 ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak holky.. spadla klec! Doslova! Začátek teda neměl chybu, super rozjezd, napětí, moje milovaná podvodní atmosféra a hudba (hlavně na začátku a na konci) výborná.. pak už to bylo jen horší a horší... nesmysly, píčoviny.. ajm sou skérd, uhýbačky před žralokama, předvídatelnost atd.. to už jsem fakt zase otáčel očima. Škoda no.. mělo to fakt takových možností jak to udělat super, ale udělali to na hovno. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dost možná ten nejlepší žraločí biják od dob Deep Blue Sea, a to už je nějakej ten pátek zpátky. Záměrně nebudu škatulkovat (thriller, horor, drama - vyberte si sami), každopádně od chvíle, co s hrdinkami vstoupíte do temných vod, budete celou tu hrůzu prožívat s nimi. A je úplně jedno, jestli máte větší strach z dravých ryb, udušení nebo z mořských hlubin. Pocit neustálého ohrožení podporuje skvělá hudba (Tomandandy opět dokazuje, že brnkat na nervy umí), napětí se dá krájet po celou dobu, a žraloci, ač JSOU digitální, tak vypadají moc pěkně a v té tmavé vodě rozdíl stejně nepoznáte. Takže velká doporučenka, a to i přes mnohé fyzikální lapsy. Inteligenti ať jdou tedy o kus dál, tohle je čistě o zábavě. (90%) P.S. Jsem zvědavej, jak ještě dopadnou Mělčiny, protože to zatím vypadá na silné žraločí léto. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tento rok druhý survival so žralokmi (Shallows som ešte nevidel, ale sklamanie neočakávam) a bolo na čase, že tvorcovia sa zase trochu prebúdzajú v rámci animal horrorov, pretože dobrý žraločí kúsok som už 6 rokov nevidel (naposledy ma takto chytil The Reef). Výborné. Dve sympatické holčiny ostanú "visieť" na dne v klietke v spoločnosti zubatých kamarátov, dochádza im vzduch a nemôžu von. To je ako byť uväznený na lanovke, pomaly zamŕzať a dolu vlci. Alebo na strome a dolu krokodíl, alebo v dome s tigrom, to je jedno. Proste ešte sa asi nikdy nestalo, že by ma takýto horor (alebo thriller pre mňa za mňa), mohol sklamať. Veď čo je lepšie, utopiť sa, alebo to risknúť, nech ma zožerú? Napinák ako má byť, s prehľadom nakrútené aj zahrané. Režisér sa pokúsil aj o nejaké malé prekvapenie, ktoré už na síce asi na niekoho nezaberie, ale snaha sa cení. Nemám vlastne žiadne výhrady, takže plných 5. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Celý film nemají holky signál na loď a musí vyplavat ven z klece a výš, aby se dokázali spojit s Taylorem na lodi. V závěru filmu Taylor (Matthew Modine) mluví s Lisou (Mandy Moore) uvězněnou v kleci na dně. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama