Reklama

Reklama

Maniak

  • USA Maniac
Trailer 2

Obsahy(1)

New York zaplaví strach. Krvilačný maniak po nociach zabíja ženy a odnáša si so sebou ich skalpy. Napriek tak nebezpečnej situácií nie sú niektoré miestne ženy dostatočne inteligentné na to, aby chodili ozbrojené, prípadne nechodili v noci von vôbec. A niektoré na to krvavo doplatia. Zdanlivo nepolapiteľný vrah je však tiež len človek so svedomím a s jednou traumou z detstva ukrytou hlboko vo vnútri jeho komplikovanej (rozum. psychotickej) osobnosti. A práve ona trauma môže byť preňho osudnou... (oli.G)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Vynikající atmosférický horor o vyšinutém slizounovi (skvělý Joe Spinell), který po městě nahání a vraždí mladý kočky, aby se na nich mohl ve šmajchlkabinetu ukájet. Film obsahuje několik špičkových scén, při kterých se všecko ve vás zpomalí, tohle je nejlepší Lustigův film. Na rok 1980 naprostá paráda. 80% ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná hororová žánrovka se vším, co jeho milovník potřebuje vidět. Tajemné ozvěny, démonické melodie, vyšinutý psychopat Joe Spinnell, zobrazující stáhnutí čela s mozkem, průstřel hlavy s výstřikem krve na ženskou tvář, záchodová scéna při které se maximálně dvakrát nadechnete (tak rozvinuté napětí jsem dlouho neviděl) a působivý závěr! Lustigovo dobře odvedené řemeslo, které nikdy nezůstane zaprášené a moc jsem zvědavý na Khalfounův remake. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Lustigův první zářez do hororových tepen (předtím točil amatérská porna), a už takhle vyvedený. Co se týče atmosféry, ta je nesmírně tíživá, syrová a špinavá. Spinell je hnacím motorem celého, krví promazaného stroje, protože právě on je ústředním bodem filmu. Je to vlastně působivá sonda do chorého mozku "obyčejného" psychopata, který si celý život nese s sebou traumata z dětství způsobené vlastní matkou. Mezi nezapomenutelné momenty patří honička v metru finišující na dámských hajzlech, a samozřejmě slavná Saviniho poprava brokovnicí. Velká škoda, že režisér už sám sebe nedokázal překonat ani dalším maniakem, tentokrát v policejní uniformě. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Přerostlá verze Rona Jeremyho žije v bytě s figurínami. Po nocích vraždí a skalpuje ženy, protože v dětství na něj maminka byla zlá. Jednou si takhle vezme brokovnici, vyskočí na kapotu auta a ustřelí hlavu Toma Saviniho, sedícího uvnitř. Kdyby v Maniacovi nebyla tato legendární scéna, šlo by o hodně zapomenutelný snímek. "Ron" funí, kňourá, hovoří s přízrakem své matky a občas skalpuje další oběť. Naštěstí se později začne motat kolem fešné fotografky a její sexy modelky, takže to nakonec získá i jistý erotický náboj, který Maniaca zachraňuje od podprůměrného hodnocení. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

No v porovnání s Joe Spinellem je Elajdža Dřevo (jakožto novodobý Maniak) fakt amatér, tenhle týpek je totiž úchylák už jen podle vzhledu, vážně, jeden nepotřebuje mít sílu dedukce Columba, aby v tomhle člověku rozpoznal maniaka... Toto je přesně ten typ filmu, který by si zasloužil víc než jen jednu projekci, protože přes to všechno gore (mimochodem skvěle vypadající a navíc vyhrocené scény výborně podtrhující, krvavé scény tu rozhodně nejsou samoúčelné) tady vidím fungující sondu do mozku jednoho vlastní matkou šikanovaného šílence. A sicejc se už budu opakovat, ale při scéně v metru jsem málem ani nedýchal- pecka! Tak co ještě vyzdvihnout... jo jasně- parádní hudba! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy maniak pronásleduje svoji obeť v metru, vidíme z vagónu na nástupišti lidi. Při dalším pohledu ze stanice metra zde však žádní lidé nejsou. (giallo)
  • Mimo to, že se Tom Savini ve snímku objeví v malé roli, podílel se i na speciálních efektech filmu. (pornogrind)
  • Daria Nicolodi měla původně hrát Annu D'Antoni, ale nemohla odjet z Itálie do New Yorku na natáčení, protože natáčela ještě film Inferno (1980). (Chatterer)

Související novinky

Elijah Wood vraždící a skalpující?

Elijah Wood vraždící a skalpující?

08.11.2011

Nedávno se objevil v kostýmu Froda na placu Hobita (můžete ho vidět i ve čtvrtém videoblogu z natáčení), ale výlet na Nový Zéland trval jen několik dní a nezabrání mu plně se věnovat jiným rolím.… (více)

Reklama

Reklama