Reklama

Reklama

Maniak

  • USA Maniac
Trailer 1

Obsahy(1)

New York zaplaví strach. Krvilačný maniak po nociach zabíja ženy a odnáša si so sebou ich skalpy. Napriek tak nebezpečnej situácií nie sú niektoré miestne ženy dostatočne inteligentné na to, aby chodili ozbrojené, prípadne nechodili v noci von vôbec. A niektoré na to krvavo doplatia. Zdanlivo nepolapiteľný vrah je však tiež len človek so svedomím a s jednou traumou z detstva ukrytou hlboko vo vnútri jeho komplikovanej (rozum. psychotickej) osobnosti. A práve ona trauma môže byť preňho osudnou... (oli.G)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (81)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Totálne psychicky ujetý maniak zabíja ženy kvôli ich vlasom a následne ich lepí na svoje figuríny. Neustále vzdychá, jeho vnútorný narušený hlas sa zosilňuje, nevypočítavosť narastá! Vraždy nie sú pre neho vykúpením, ale čiastkové checkpointy do samotného pekla. Nenapraviteľný gore-maker účtuje. ### Klasika žánru a to vďaka svojej priamočiarosti, jednoduchosti, nechutnosti a v neposlednom rade vďaka samotnému Joeu Spinellovi a štýlovému VHS coveru, ktorý patrí medzi tie naj z pomedzi hororových. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Přerostlá verze Rona Jeremyho žije v bytě s figurínami. Po nocích vraždí a skalpuje ženy, protože v dětství na něj maminka byla zlá. Jednou si takhle vezme brokovnici, vyskočí na kapotu auta a ustřelí hlavu Toma Saviniho, sedícího uvnitř. Kdyby v Maniacovi nebyla tato legendární scéna, šlo by o hodně zapomenutelný snímek. "Ron" funí, kňourá, hovoří s přízrakem své matky a občas skalpuje další oběť. Naštěstí se později začne motat kolem fešné fotografky a její sexy modelky, takže to nakonec získá i jistý erotický náboj, který Maniaca zachraňuje od podprůměrného hodnocení. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na veľmi slušnej atmosfére vystavaný slasher, kde sa tentokrát nevraždia teenageri z malého mesta či pri jazere. Ústredného vraha spoznávame ihneď a je aj hlavnou postavou príbehu. Nemá to v hlave v poriadku, pretože je extrémne fixovaný na mŕtvu mamu. Napriek tomu Maniac nepôsobí ako parazit Psycha a má vlastnú tvár. Dokonca môže v istom zmysle asociovať Taxikára. Vražedné scény sú občas skutočne brutálne, občas sa zvyšuje napätie tým, že sú až netradične dlhé. Zaujímal by ma crossover s Fritzom Honkom. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Frank Zito zcela určitě patří mezi ty nejlépe vymyšlené a zahrané filmové psychopaty a ujeté magory, co jsem kdy viděl. Ač má evidentně klasické trauma z dětství a je až schizofrenně fixován na dlouho mrtvou matku, je dost nejednoznačný, v podstatě se ani nedozvíme, proč přesně dělá to, co dělá (vraždí a skalpuje). Jeho normální chování plynule přechází ve stavy bláznovství doprovázené až mrazivě děsivým bručením a mručením, paranoickými představami, výtečně zahranými schizofrenními rozhovory s matkou a vrcholící docela brutálními vraždami. Místy jsem z filmu trošku cítil jakoby odkaz Zodiaca (minimálně vražda milenců v autě). A to všechno zakončuje vynikající závěrečná scéna.... Maniac je skvělým příkladem nástupu zlaté éry hororu a slasheru zvláště osmdesátých let. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

William Lustig je posedlý Maniaky, ať už nosí policejní oznak anebo si jen tak chodí ulicemi New Yorku. Místy velice napínavá podívaná (hlavně scéna při pronásledování zdravotní sestry v metru, tehdy opravdu člověk ocení opravdové filmové napětí). Namísto toho je zde moře scén, které působí když to řeknu slušně, hodně dementně a úchylně. Myslím že režisér si nemohl vybrat lepšího herce pro hlavní roli. Dívky jsou hezké. V autě to ovšem nejvíce odskákal Tom Savini. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (11)

  • Poté, co vrah zabije ženu na záchodcích metra, donese domů (a nasazuje figuríně ) zrzavý skalp. Přitom zavražděná žena byla blondýna. (pornogrind)
  • Daria Nicolodi měla původně hrát Annu D'Antoni, ale nemohla odjet z Itálie do New Yorku na natáčení, protože natáčela ještě film Inferno (1980). (Chatterer)
  • Ve scéně, kdy maniak pronásleduje svoji obeť v metru, vidíme z vagónu na nástupišti lidi. Při dalším pohledu ze stanice metra zde však žádní lidé nejsou. (giallo)

Související novinky

Elijah Wood vraždící a skalpující?

Elijah Wood vraždící a skalpující?

08.11.2011

Nedávno se objevil v kostýmu Froda na placu Hobita (můžete ho vidět i ve čtvrtém videoblogu z natáčení), ale výlet na Nový Zéland trval jen několik dní a nezabrání mu plně se věnovat jiným rolím.… (více)

Reklama

Reklama