Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh filmu Přes prsty se odehrává na beach volejbalových hřištích, ale nejen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) jsou parťačky, které obětují beach volejbalu všechno. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle tak trochu začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem (Vojta Dyk) chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy… Všechno ale stejně nakonec zamotá svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí Jíra (Jiří Langmajer). (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

Figu 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat... Tenhle flák dělá trhákem Jirka Langmajer. To s jakou lehkostí a zároveň suverenitou prochází životem a touto hodinkou a půl, to je naprosto super! Dopomohla tomu, i když krapet laciná, pohodová story, plná vtipu, romantiky, sexu, voliše a samozřejmě i půvabu a krás v podání hlavních dam - Hřebíčkové a Nesvačilové. Za mě velice příjemný překvapení, což se u českých komedií jednadvacátýho století hrozně moc cení! 75% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Je to vskutku kokotina jak lampa, ale když i já se tak rád dívám u plážového volejbalu na ty ženské prdelky. A tahle komedie, jejíž scénář opravdu moc kvality a silných momentů nepobral, se alespoň může pyšnit slušným hereckým obsazením. Jiří Langmajer je více méně zárukou kvality a tady si viditelně svou roli docela užíval. Osobně mít v posteli, i byť jen ve filmu Denisu Nesvačilovou a Petru Hřebíčkovou, tak si pískám. Obě herečky mám docela rád a postavičky měly solidní. Dyk tu zahrál dobrého kokota, ale ani on se tu neztratil. Vztahy do sportu nepatří, ostatně o tom ví své řada našit sportovců a sportovkyň…50% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

České komédie bývajú v poslednej dobe na jednej vlnovej dĺžke schematizmu a klišovitosti, takže som nemal nejaké veľké očakávania. No napokon musím uznať, že "Přes prsty" sa mi celkom pozdávalo. Samozrejme, nebolo to žiadne terno, ale zato ani žiadny úbohý podpriemer ako väčšina ostatných súčasných českých komédií. Prostredie plážového volejbalu originálne, postavy sympatické, zápletka ironická, a predovšetkým to čo je v komédiách to najdôležitejšie - humor mal v sebe dôvtip a sarkazmus, takže z tohto pohľadu fajn. Len škoda, že tá dejová línia nebola aspoň o kus dramatickejšia na úkor tej romcom schémy. Ale fajn, určite aspoň na 3* (to lepšie z aktuálnej českej komediálnej tvorby). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

I když začátek jsem trochu přetrpěl, nakonec Kolečko naprosto přesvědčil. Protože hláškující Langmajer tvoří vtipnou část filmu, a jeho figurka správce Jíry je asi nejlíp napsaná postava posledního desetiletí českého filmu. V českém situačním komediálu se toho většina nepovede, a pár lepších vtipů to nezachrání. Přes prsty je to přesně naopak, a "může" za to Langmajer, spojující legraci a posouvající dějem. Jak píše kolega, na Primu fakt dobrý. A velmi umně oprášené hity! Hudba byla fajn. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Petr Kolečko se neustále pohybuje na hraně lidové geniality a totálního odpadu a často se stane, že do těch odpadních vod zahučí až po hlavu. Přesně tohle je případ filmu Přes prsty. Obecně mě zajímají filmy se sportovní tématikou, i když se jedná o českou výplachovou romantickou komedii. Občas to totiž i u nás docela vyjde a člověk najde nenáročnou a poměrně zábavnou podívanou. Bohužel tohle je opravdu debilní. Milostný několikaúhelník s pár rádoby scénáristickými zvraty sází na momentální popularitu plážového volejbalu a plejádu známých českých herců. Opět je z toho ale veliká bolest. To se snad ani nedá popsat slovy. V záplavě všech Špindlů a Žen, co dělají zoufalé věci se občas najde nějaká oddychovka, u které se člověk zasměje a vypne (jako Ženy v běhu nebo Po čem muži touží), ale tady není ani těch pár úmyslně vtipných momentů, a tak řadím Přes Prsty po bok lobotomiálních komedií alá Špindl. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Aby beachvolejbalové scény vypadaly věrohodně, působil u filmu jako konzultant beachvolejbalista Jan Chalupa. Ten trénoval Denisu Nesvačilovou a Petru Hřebíčkovou. Začali trénovat 3–4 měsíce před natáčením. Tréninky byly 2x týdně. (Duoscop)
  • Mnohokrát se ve filmu objevuje volejbalový míč, který diváci znají jako „Wilson“. Jde o odkaz na film Trosečník (2000), ve kterém si Tom Hanks na opuštěném ostrově vyrobil z volejbalového míče svého „kolegu“, Wilsona. (Likan7)
  • Pro Petru Hřebíčkovou se tvůrci rozhodli hned na začátku, především pro její zkušenosti s žánrem romantické komedie. (SONY_)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama