Reklama

Reklama

Tiché místo: Část II

  • USA A Quiet Place Part II (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Neví se, odkud přišli, ale okamžitě po invazi na naši planetu se postavili na vrchol potravního řetězce. Reagovali na jakýkoliv zvuk a jeho původce bleskově zlikvidovali. Abbottovi přežili i díky tomu, že se kvůli nejstarší dceři naučili všichni komunikovat posunkovou řečí. Jenže ani to jim nakonec nepomohlo, otevřený střet s vetřelci nepřežil otec Lee (John Krasinski) a matka Evelyn (Emily Blunt) zůstala se třemi dětmi (z nichž jedno je novorozeně) úplně sama. Pragmatické ženě je jasné, že přežít dokážou jen s pomocí dalších přeživších. Právě tak začíná příběh druhé části Tichého místa. Abbottovi opouštějí svou farmu, díky systému přísných pravidel relativně bezpečné útočiště.  Vydávají se na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Během svého putování si však uvědomí, že stejně velké nebezpečí jako od nezvaných hostů z jiné planety, jim může hrozit od jejich vlastních lidí, k nimž se upínali jako k poslední naději na záchranu. Jak říká cynický drsňák (Cillian Murphy), ke kterému se přidají: „Lidi, co zůstali, si zachránit rozhodně nezaslouží.“ (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (596)

POMO 

všechny recenze uživatele

Režie neskutečně tlačí na pilu v napínavosti scén, jakoby servírovala průlomové žánrové události. Přitom ale neservíruje nic objevné (kromě původního nápadu se ztlumováním zvuku u hluchoněmé holčičky) a spíše se inspiruje jinde (kameramanská exhibice ve skvělém úvodu a lá Spielbergova Válka světů). Hlavním problémem filmu je ovšem ještě větší kontrast mezi skvělým vizuálním provedením a pitomostí scénáře, než v jedničce. Filmu chybí základní chytrost a selská logika zkušených, komplexně přemýšlejících scénáristů. A režijním boostování napětí zajímavým vizuálem v obklopení toliké hlouposti se jeho tvůrci (nevědomky) přiznávají k vlastní krátkozraké tvůrčí rádoby sofistikovanosti, která je místy takřka k smíchu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Trošku mi vadí, že vlastně veškerej děj druhého Tichého místa vyplývá z toho, že jedna z postav vymyslí docela smysluplnej plán, ale místo toho, aby ho v klidu promyslela a probrala s ostatními, vydá se ho okamžitě realizovat samotná. Čímž samozřejmě dá do pohybu řadu problémů a nebezpečných situací pro sebe i ostatní. Dál to trochu trpí syndromem druhého dílu trilogií (počítám, že pokračování se dočkáme), kterej de facto nijak nezačíná a nijak nekončí. A v konečné řadě bych se obešel bez těch několika laciných jump scares. I přes tyhle výtky se ale jedná o velmi funkčně natočený monster horor, a už jen proto, že je to po deseti měsících covidové bídy a utrpení první zážitek v kině, jít s hodnocením pod čtyřku nemůžu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První díl mě překvapil nápadem a druhý pro změnu nápadem už zdaleka tak neoslnil. Druhý díl totiž opravdu nemá nic, co by jedničku pozvedlo, až vlastně na nejzajímavější postavu filmu, kterou zde ztvárňuje Cillian Murphy. Jinak tu ale po vzoru Hollywoodu není ničeho víc, žádná honosnější akce a ani tráva tu není zelenější. Prostě jak kdyby první díl byl poločas příběhu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokračování Tichého místa je až příliš podobné jedničce a na můj vkus až příliš tiché s useknutým koncem, aby si zajistilo diváky na další pokračování. Řemeslně perfektní, triky velmi dobré, hudba solidní. Solidní, jelikož v některých scénách bych čekal temnou, nikoliv zvučnou plnou naděje, když ta byla někde hodně daleko. Jestliže byla Simmondsová v první části sympatická, tak zde mi svojí umanutostí lezla na nervy. Tak hluchá se vydá hledat záchranu. Jak to asi mohlo skončit? A Marcus? Blb na kvadrát. Já chápu, že skrze něj se nabídla smrtonosná akce, ale v mých očích byl trouba, co si ani výrazně nepolepšil činem s pistolí. Nejlepší jsou akční scény - úvodní, útěk do areálu a v přístavu. Příšer více, gore se smrsklo na rozstřelené hlavy vetřelců. To by mi nevadilo, kdyby měl film vyvážené napětí. Osobně bych minimálně 20 minut vystřihnul. Pokud jsem u jedničky psal, že za pár dní děj nejspíš zapomenu, pak zde to bude obdobné. Zklamaný nejsem, ale k nadšení to má hodně daleko. V podstatě jsem dostal, co jsem očekával. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Tiché miesto: Časť II” , je sequelom hitu z roku 2018, kedy som sa takpovediac dočkal: „Za málo peňazí, veľa muziky” , režíroval to nejaký Janko Krasinski, a už podľa priezviska bolo jasné, že mu korene siahajú až do Poľska, ale o to vôbec teraz nejde, ide najmä o to, že v jednotke sa s nami už musel rozlúčiť, a tak v pokračovaní sa tým pádom mohol poriadne sústrediť predovšetkým len na pobyt za kamerou, i keď sa na pár začiatočných minút v snímku ešte objavil, situovaných do pôvodu apokalypsy, kde znovu režíruje svoju sympatickú, anglickú manželku Emíliu Bluntovú, ktorá je tentokrát (mierne) odsunutá na vedľajšiu koľaj, keďže trochu väčšieho hereckého priestoru, sa dostane jednému z jej potomkov, a to buď Regan Abbottovej, alebo skrátka Marcusovi Abbottovi (akonáhle začnete daný snímok pozerať, o malú chvíľu hneď zistíte, o koho sa to jedná ?), pričom do úvahy prichádza taktiež i zoznámenie sa s novými postavami, keď zatiaľ by som podotkol, že najskôr sa tak uskutoční v singulári, a až následne potom je dosť pravdepodobné, že preživších bude oveľa viacej, ale kde sa vlastne všetci skrývajú, tak na to budú musieť prísť naši hrdinovia úplne sami/sama ? Len to by nesmeli zároveň mať v pätách svojich najväčších nepriateľov, a pritom tým nemyslím iba zmutované, mimozemské príšery, ale aj bežných "homo sapiens" , ktorí zatiaľ akosi extra zdivočeli. Čiže na jednej strane tu máme "Anjelov smrti" , ktorí sa neprišli hrať na Zem, ako E.T. Mimozemšťaň, a pre zmenu na strane druhej, zase číha ďalšie nebezpečenstvo zo strany obyčajného človeka, a včuľ si vyber, to je ako ísť rovno z blata do kaluže, no i napriek tomu jestvuje možnosť, že dokážu samé prekážky dajakým zázračným spôsobom obchádzať. / Po vizuálnej stránke sa počinu nedá asi vonkoncom nič vytknúť, t. j. i vizuálne efekty od Industrial Light & Magic, sú na veľmi vysokej úrovni, a to ani nehovoriac o mimoriadne dynamickej práci so zvukom, hlavne z pohľadu Millicent Simmondsovej, ktorá je v skutočnosti nepočujúcou. Pochválil by som tiež i kameramanku Polly Morganovú, ktorá vystriedala o čosi skúsenejšiu Charlottu Bruus Christensenovú. To sú všetko plusové body, že Krasinski dáva príležitosť ženám i za kamerou, aby sa mohli presadiť. Horšie to už je práve s jeho (ne)originálnym scenárom, ktorý je presne nastavený tak, aby som mu za to (neskoršie) strhával známky, či sa správa podľa nastavenej šablóny, ktorá zrejme ani ničím zvlášť neprekvapí... Mohol by som sa pýtať na niektoré charakterizujúce otázky, na ktoré by mi asi nikto neodpovedal, lebo ani postavy sa na ne nikdy neopýtali ! Mám reálny dojem, že táto nadchádzajúca séria, je zbytočnou jednohubkou, vhodná pre jedno pozretie ?  ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • John Krasinski (Lee Abbott) v rozhovore priznal, že štúdiu Paramount hneď po dotočení prvého dielu povedal, že nechce ani písať, ani režírovať ďalší diel, lebo prvá časť pre neho bola neuveriteľne osobná. Nakoniec ho presvedčila jeho manželka Emily Blunt (Evelyn Abbott), že ak natočí a napíše s rovnakou láskou aj druhý diel, tak sa do svojej role vráti aj ona. Po natočení filmu Krasinksi uviedol, že druhý diel je lepší ako ten prvý. (bichalmajus)
  • Většina filmu byla natáčena na 35mm filmovou kameru Panavision Panaflex Millennium XL2. (Kuzmik)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku a Buffalu. (Kuzmik)

Související novinky

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (více)

Z Black Widow je megahit

Z Black Widow je megahit

12.07.2021

Navzdory přetrvávajícím dopadům pandemie Covidu začínají kina pomalu ale jistě ožívat. Důkazů byste jen za poslední dva měsíce našli hned několik, ať už souboj legendárních monster Godzilla vs. Kong,… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Reklama

Reklama