Reklama

Reklama

Tiché místo: Část II

  • USA A Quiet Place Part II (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Neví se, odkud přišli, ale okamžitě po invazi na naši planetu se postavili na vrchol potravního řetězce. Reagovali na jakýkoliv zvuk a jeho původce bleskově zlikvidovali. Abbottovi přežili i díky tomu, že se kvůli nejstarší dceři naučili všichni komunikovat posunkovou řečí. Jenže ani to jim nakonec nepomohlo, otevřený střet s vetřelci nepřežil otec Lee (John Krasinski) a matka Evelyn (Emily Blunt) zůstala se třemi dětmi (z nichž jedno je novorozeně) úplně sama. Pragmatické ženě je jasné, že přežít dokážou jen s pomocí dalších přeživších. Právě tak začíná příběh druhé části Tichého místa. Abbottovi opouštějí svou farmu, díky systému přísných pravidel relativně bezpečné útočiště.  Vydávají se na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Během svého putování si však uvědomí, že stejně velké nebezpečí jako od nezvaných hostů z jiné planety, jim může hrozit od jejich vlastních lidí, k nimž se upínali jako k poslední naději na záchranu. Jak říká cynický drsňák (Cillian Murphy), ke kterému se přidají: „Lidi, co zůstali, si zachránit rozhodně nezaslouží.“ (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (596)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Po zvukovej stránke je dôležitou zložkou aj hudobný sprievod. Skladby stupňujú už aj tak vyhrotenú náladou a napätie, ktoré by sa dalo krájať a energicky do nich dodávajú život. A toho spomínaného napätia tu nie je pomenej. Ba naopak, Tiché miesto: Časť II je na ňom závislé, rovnako ako jeho predchodca. Lenže tu, zdá sa, tvorcovia stavili na ešte väčšiu mieru intenzívnosti. To je na jednej strane dobré, pretože tým neustále drží pozornosť divákov, na druhej strane sú potom niektoré až zbytočne príliš vypäté. To však nič neuberá z faktu, že ide o kvalitné predstavenie a rovnako ako Tiché miesto, sa aj jeho pokračovanie zaradilo medzi najlepšie horory súčasnosti. Veľký podiel na tom má aj herecké obsadenie, kde nemožno nájsť slabý článok. Všetci podávajú silné a kvalitné výkony. Film má všetko, čo sa dá od uspokojujúceho hororu očakávať, zrozumiteľný a naplňujúci príbeh, vybudovaný svet, veľa napätia, efektné ľakačky a silné zaujímavé postavy, ktorým stojí za to fandiť, ​​aby prežili. (30.4.2022) ()

classic 

všechny recenze uživatele

Tiché miesto: Časť II” , je sequelom hitu z roku 2018, kedy som sa takpovediac dočkal: „Za málo peňazí, veľa muziky” , režíroval to nejaký Janko Krasinski, a už podľa priezviska bolo jasné, že mu korene siahajú až do Poľska, ale o to vôbec teraz nejde, ide najmä o to, že v jednotke sa s nami už musel rozlúčiť, a tak v pokračovaní sa tým pádom mohol poriadne sústrediť predovšetkým len na pobyt za kamerou, i keď sa na pár začiatočných minút v snímku ešte objavil, situovaných do pôvodu apokalypsy, kde znovu režíruje svoju sympatickú, anglickú manželku Emíliu Bluntovú, ktorá je tentokrát (mierne) odsunutá na vedľajšiu koľaj, keďže trochu väčšieho hereckého priestoru, sa dostane jednému z jej potomkov, a to buď Regan Abbottovej, alebo skrátka Marcusovi Abbottovi (akonáhle začnete daný snímok pozerať, o malú chvíľu hneď zistíte, o koho sa to jedná ?), pričom do úvahy prichádza taktiež i zoznámenie sa s novými postavami, keď zatiaľ by som podotkol, že najskôr sa tak uskutoční v singulári, a až následne potom je dosť pravdepodobné, že preživších bude oveľa viacej, ale kde sa vlastne všetci skrývajú, tak na to budú musieť prísť naši hrdinovia úplne sami/sama ? Len to by nesmeli zároveň mať v pätách svojich najväčších nepriateľov, a pritom tým nemyslím iba zmutované, mimozemské príšery, ale aj bežných "homo sapiens" , ktorí zatiaľ akosi extra zdivočeli. Čiže na jednej strane tu máme "Anjelov smrti" , ktorí sa neprišli hrať na Zem, ako E.T. Mimozemšťaň, a pre zmenu na strane druhej, zase číha ďalšie nebezpečenstvo zo strany obyčajného človeka, a včuľ si vyber, to je ako ísť rovno z blata do kaluže, no i napriek tomu jestvuje možnosť, že dokážu samé prekážky dajakým zázračným spôsobom obchádzať. / Po vizuálnej stránke sa počinu nedá asi vonkoncom nič vytknúť, t. j. i vizuálne efekty od Industrial Light & Magic, sú na veľmi vysokej úrovni, a to ani nehovoriac o mimoriadne dynamickej práci so zvukom, hlavne z pohľadu Millicent Simmondsovej, ktorá je v skutočnosti nepočujúcou. Pochválil by som tiež i kameramanku Polly Morganovú, ktorá vystriedala o čosi skúsenejšiu Charlottu Bruus Christensenovú. To sú všetko plusové body, že Krasinski dáva príležitosť ženám i za kamerou, aby sa mohli presadiť. Horšie to už je práve s jeho (ne)originálnym scenárom, ktorý je presne nastavený tak, aby som mu za to (neskoršie) strhával známky, či sa správa podľa nastavenej šablóny, ktorá zrejme ani ničím zvlášť neprekvapí... Mohol by som sa pýtať na niektoré charakterizujúce otázky, na ktoré by mi asi nikto neodpovedal, lebo ani postavy sa na ne nikdy neopýtali ! Mám reálny dojem, že táto nadchádzajúca séria, je zbytočnou jednohubkou, vhodná pre jedno pozretie ?  ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se po roce konečně dočkali. Film navazuje přesně tam, kde ten minulý končí. Naše rodinka se vydává hledat bezpečné útočiště. V depu narazí na starého známého. Ten jim ale moc nechce pomoct. Dozvíme se i, jak probíhal začátek invaze. Svítá naděje na záchranu lidstva skrz ono naslouchátko, a tak se skupina musí rozdělit. Podíváme se na mnoho nových míst a celý svět se tím dost rozšíří. Lidé jsou poznamenání apokalypsou, a proto si i na ně hrdinové musí dávat pozor. Naděje ale neumírá a pořád je tu šance na záchranu. Film opět skvěle pracuje se zvukem a díky triku s naslouchátkem mohou s monstry konečně efektivně bojovat. Určitě toto rozšíření světa vítám a nebál bych se ani dalšího pokračování. "Šli jste za signálem." ()

verbal 

všechny recenze uživatele

I druhý gestapo výlet do světa, ve kterém má jeden strach si i nahlas usrat, se vcelku vydařil. Katolická rodinka nadále roztomile platí za to, že si máma s tátou nemohli pomoct ani po dvou dřívějších docela nepodařených až iritujících potratech, i v dobách nutného ticha to prostě nedokázali vycákat na kozy a velmi chytře si do té šeptavé apokalypsy nasmrkali další nahlas řvoucí zdroj problémů a logistických lapsů při sveřepé ochraně rodinných hovnot. Ale i tak. Pepek od posledně dost potrénoval režii a ze svého velmi slušného primárního nápadu i opakovaně vygestikuloval poměrně atmosférickou křesťanskou jednomrdku, silnou zejména v detailech typu bachakamšlapeš, bachadočehodrcneš a držhubuvole, u které by simultánnímu překladateli do znakové řeči dozajista ochrnuly ruce. Jediné, co se mu ve zjevných záměrech ani trochu nepovedlo, bylo přinutit diváka celou hrací dobu zarytě nefandit těm šmelcujícím bystrosluchům, aby ty slizké, přitroublé a evidentně špatně vychované fakany co nejdříve nafiletovali do ufoburgrů. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mne sa táto sága pre hluchonemých nepáčila ani v jednotke a dvojka ma neohúrila už vôbec. Akcia na začiatku, akcia na konci a medzitým 80 minút šepkania a ticha. Do toho ticha ale z času na čas zareve šialený syn a ja byť jeho matka, nechám ho tým príšerám. Neskutočne mi šiel na nervy. Musím ale pochváliť dobrú hudbu, tá vedela vystupňovať napätie. Žiaľ po tom napätí prišlo potom málo a príbeh to nemá v podstate žiadny. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Film sa nakrúcal 47 dní, medzi júnom a septembrom roku 2019. (Gman)
  • Většina filmu byla natáčena na 35mm filmovou kameru Panavision Panaflex Millennium XL2. (Kuzmik)

Související novinky

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (více)

Z Black Widow je megahit

Z Black Widow je megahit

12.07.2021

Navzdory přetrvávajícím dopadům pandemie Covidu začínají kina pomalu ale jistě ožívat. Důkazů byste jen za poslední dva měsíce našli hned několik, ať už souboj legendárních monster Godzilla vs. Kong,… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Reklama

Reklama