Reklama

Reklama

Démon

Trailer 2

Obsahy(1)

V inteligentním duchařském hororu, který navazuje na starou židovskou legendu o dybbukovi, posedne ženicha neklidný duch přímo uprostřed veselky. Piotr (izraelský herec Itay Tiran) přijíždí z Anglie, aby se oženil se svou krásnou snoubenkou Žanetou v rodinném domě na polském venkově. Polorozbořenou usedlost jim věnoval jeho budoucí tchán a Piotr se už nemůže dočkat, až z ní vybuduje domov pro svou novou rodinu. V předvečer svatby však najde při obhlídce pozemku pohřbené ostatky lidského těla. Chování Piotra, který je pronásledován svým děsivým objevem, se stává stále bizarnějším, zatímco kolem něj probíhá tradiční polská veselka s mnoha hosty, pitím, hudbou a tancem. Piotr je záhy přemožen zdánlivými epileptickými záchvaty, vyděsí svou nevěstu a pobouří tchána. V průběhu noci vyjde najevo, že je na svatbě nezvaný host - židovská dívka, která je nejen osamělá, ale taky dočista mrtvá. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (63)

Morholt 

všechny recenze uživatele

S technickou stránkou jsem neměl problém, herecky mi to vyhovovalo a záchvaty posedlosti měly něco do sebe. I ten kontrast mezi divokou východoevropskou svatbou a jakýmsi vyšetřováním dybuka docela fungoval. Jenže mě chybělo víc informací o strašidlu. Kdy, kdo, proč, jak? Jasně, pak by film sklouznul do klasické duchařiny se všemi klišé, co k tomu patří, čemuž se asi filmaři chtěli vyhnout, ale v tomto případě byla snaha o originalitu kontraproduktivní. Alespoň v mých očích. Něco na tom je, ale není to tak docela ono. 50% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Horor-ezci, horor-ezkyně, horor-ezčata", predtým než kdekoľvek na pochybnej stránke šťuchnete do tlačítka download, mali by ste vedieť, že "Demon", ani z ďaleka nie je takým démonom, akého by ste chceli očakávať. Marcin Wrona síce natočil solídnu, sociálnu, psychologickú drámu, obalenú do rúška tajomstva či vďaka myšlienke - mystéria, avšak úplne mizerný horor, ktorý vlastne ani nie je hororom (možno ho teda zato vôbec kritizovať?). Čím skôr sa divák zmieri s týmto faktom, tým skôr sa vyhne sklamaniu. Vláčne, pomalé tempo s inak slušnými hereckými výkonmi, sa ani zďaleka fanúšikovi posledne menovaného žánru nezavďačí. Nenájdete tu žiadnu akciu, vymetačku, ba dokonca ani prezentáciu preludov. Ja osobne mám drámy rád, no bohužiaľ, ani z tohto hľadiska som príliš veľkú dávku nadšenia nepobral. Žáner "horor" smelo škrtnúť .. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Demon je Poľský duchársky horror ktorý síce na prvý pohľad nevyzerá ako veľmi duchársky, , ani nie veľmi hororový, no svoju silnú stránku skrýva pod kvalitnou remeselnou prácou. Je z toho cítiť art ale nie taký, ten určený výhradne pre cinefilov. Aj bežný popcornový divák si dokáže užiť toto dielo. Dej ktorý sa točí okolo svadby a hlavne jej oslavy ma zaujal vďaka abstinencii klišé. Realistický záver a nádych severskej kinematografie robí z tohoto diela zaujímavý audiovizuálny počin. Na Poliakov naozaj slušné. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Febiofest 2016] Nepijte alkohol, uvidíte mrtvé lidi a pak vám z toho hrábne a začnete mluvit jidišem :-) Tahle nepovedená svadba osobitě mísí prvky duchařského hororu, černé komedie a klade spoustu otázek, na které občas jen ve velkých náznacích odpovídá. A alkoholové opojení graduje. Kdo by se na oslavě chtěl zaobírat nějakými starými vinami a hryzajícím svědomím (vlastním, národním)? Co na tom, že po sálu chodí duch mrtvé dívky a tančí se ženichem? A kdo je její ženich na staré fotce? Jestli jste si nevšimli, tak vám unikl zásadní moment snímku. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Polsko-izraelský snímek „Démon“ ukazuje, jak je možné natočit trochu jiný horor, originální, se silným sociálním přesahem, a přitom zůstat nadále zajímavý a nenudit. Alespoň z mého pohledu byl snímek velmi zajímavý a nenudil jsem se ani chvíli. Je z toho cítit evropská filmařina a je to dobře. Dává to klasickému vymítačskému tématu skutečně něco naprosto odlišného. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Krátce po premiéře filmu na Polském filmovém festivalu v Gdyni spáchal režisér Marcin Wrona sebevraždu. Manželka ho našla v ranních hodinách oběšeného v hotelovém pokoji. (klukluka)
  • Snímek je věnován staré židovské folklorní legendě o dybbukovi, tj.duši zemřelého, která ovládne živou bytost. (majky19)

Reklama

Reklama