Reklama

Reklama

The Hole in the Ground

  • Austrálie The Hole in the Ground (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Christopher těžce nese, že se s nimi otec nepřestěhoval. Je kvůli tomu posměchem ve třídě a jednoho dne se o tom pohádá s matkou. Uteče do nedalekého lesa, kam ho matka Sarah sleduje. Syn se jí ale ztratí a namísto toho nachází uprostřed lesa velkou díru, jako po sesuvu. Když se pak Chris vrátí a Sarah několik dní sleduje jeho jednání, zdá se jí, jakoby to nebyl vůbec její syn. Je možné, že se v lesích skrývá tajemství, o kterém nikdo neví nebo o něm nechce mluvit? (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Matka se synem se stěhují do nového města. Tam najdou v zemi díru a toho kluka to změní (žije tam něco co vypadá jak nízkorozpočtová verze potvor z Pádu do tmy) a matka se snaží zjistit co s ním je. Totálně průměrný kousek, který sází hodně na jistotu režisér do této doby má za sebou dva kraťase a jednu povídku v povídkovém hororu tak šel nejspíše na jistotu a nepředvedl nic originálního. Kluk je v pohodě matka má celý film jeden výraz (chvílema jsem přemýšlel jestli nemá Downův syndrom) a hororově to moc bodovat nebude (je zde jedna scéna dívání se pod kliku do pokoje, ale je trestuhodně nevyužitá). Z té trojice tohle Potomek a The Golem podobně slabý kousek jako The Golem. 40 procent ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

I přes pár skvělých scén (které tomuhle filmu zajistily slabou třetí hvězdu) to nakonec stejně je jenom další průměrný horor z kategorie "neurazí, nenadchne", který je sice solidně natočený, ale nudí a nějaké napětí nebo atmosféra mu chybí, i když se o ni snaží. A když už začalo být jasné, o co půjde, tak jsem měl takovou teorii, že to skončí pro tohle téma typickým klišé - a ejhle, ono jo. Vlastně je zajímavé, jak se ten film snaží tvářit strašně odlišně, snad dokonce jako nějaký druhý Babadook a přitom je složený jen z klišé a jednoho zajímavého nápadu, který ani není pořádně rozvedený. Takže z toho nakonec ten průměrný horor stejně je. Slabé 3* ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Sympatická mladá mamina Seána Kerslake, írsky vidiek, jedna veľká diera v zemi a malý synáčik, ktorý sa po návrate z lesa správa veľmi podozrivo a divne. Dejovo je to veľmi predvídateľné, no na druhej strane natočené a odohraté to je dobre a film dokáže občas solídne napnúť a aj postrašiť(najmä pomocou tej starej baby v bielej košeli, ktorá takmer vždy prichádza na scénu spolu s ľakačkou). Obstojná jednohubka, ktorá ma potešila najmä tým že neobsahuje žiadne nezmysly a presne vie čím chce byť. Jednoduchým hororom o tajomnej diere v lese... 55% ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Celý čas to pôsobí ako nízkorozpočtové dielko z nejakého neznámeho festivalu, kamera a výprava je skôr lacnejšia, i samotný leitmotív nie je nič, čo by sa v hororoch už neobjavilo. Tu je to ešte korunované tým, že sa príčiny toho, prečo sa deje to, čo sa deje na 99% ani nevysvetlia a všetko zostáva pri ,,terorizuje nás niečo z vonka, pretože môže," a scenárista si tým uľahčil prácu s prepracovaním scenára.⚪Pretože doteraz neviem, načo by nejaká sila (mimozemská, démonická) niekoho replikovala, zároveň ho nechávala neustále nažive kdesi pod zemou a namiesto neho chodila po svete a nejak fungovala. Ale tak aspoň za pár scén s atmosférou 2*.⚪ ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Nejdřív Potomek a teď tohle. Nesnáším děti, konkrétně chlapečky a stejně jako jsem po Orphan a Případu číslo 39 věděla, že si nikdy neadoptuju holčičku, tak teď vím, že nikdy nebudu mít chlapečka. Jak řekne ultrazvuk - čekáte chlapečka - jdu na potrat nebo poprosím v sedmém měsíci partu bezďáku, co se motaj kolem nádraží, ať mě za flašku tuzemáku a karton Camelek nakopou do břicha. Fakt, že ani Potomek ani tady Dírák za svoje trable nemůžou, je mi kolosálně u prdele a rozhodně nebudu ta, co se je bude pokoušet zachránit. Ve filmu jsem se nelekla ani jednou což nedokazuje mou statečnost ale fakt, že tam žádná lekačka neni. To je info pro "hororové nadšence" co se tahaj za šulíny blahem pokaždý, když se volume filmu zvedne o 500% a udělá se jako, že baf. Znepokojující atmosféra a kurevský napětí tady naopak je a ta psychobába co umí ukázkovou hlavičku mě děsila jak daňovej úřad. Hlavní hrdinka mi nevadila, akorát když mám velkou prdel, nenosím volný lacláče, všichni mi pak na tu GIGANTICKOU prdel čumí a smějou se v momentě kdy mě maj litovat, že ležím s hlavou zahrabanou hlínou. Celkově ale nadprůjemný. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na filmovém festivalu v Sundance. (ČSFD)

Související novinky

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama