Reklama

Reklama

Dangal

  • Indie দঙ্গল (více)
Trailer

Mahavir Singh Phogat (Aamir Khan) býval vynikající zápasník, ale musel nechat sportu, aby si našel práci, která ho uživí. Doufá, že jednou aspoň jeho syn vyhraje pro Indii medaili. Jenomže se mu narodí samé dcery, a tak zklamaný Mahavir na svůj sen pomalu zapomíná. Pak si ale přijdou rodiče dvou chlapců stěžovat, že Mahavirovy dcery zbily jejich syny. Dívky se k tomu přiznají a Mahavir si uvědomí, že i když má dcery, ještě to neznamená, že z nich nemůže vychovat zápasníky. K překvapení a nelibosti celé vesnice je začne trénovat k zápasení. Film je inspirován skutečností. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Stále tvrdím, že se nedívám na filmy kvůli zábavě. Zde však musím říct, že jsem se skutečně bavil, a ženskému zápasu (dangal a potom judo) naprosto propadl. Navíc zápas Geety s otcem, propracovaný do nejmenších detailů, měl opravdu silnou existenciální příchuť. Ovšem čím je film zábavnější, tím méně se o něm dá říct - snad proto, že zábava je příliš explicitní, příliš polopatická. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet INR700 milionov (približne $11miliónov)Tržby USA $12,391,761Tržby Celosvetovo $302,895,451 (Historicky rekordný zárobok pre Indiu z toho silných $193milionov len priamo z Číny, sila, Čína vládne)▐ Ďalšie veľké prekvapenie z Indie. Príbeh o dievčatách súperiacich v jude je šikovne zostavaný a hlavne pútavo natočený, čo sa týka bohatej minutáže nie šanca na nejaké slabšie chvíľky. Herecky na úrovni, súboje a výcvik je prehľadne natočený, má to správne grády, nechýba správna dávka dramatizácia a ešte dokonca je to natočené podľa skutočných udalostí. /80%/ ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po všech filmových směrech se cítím po zhlédnutí neuspokojen. Snímek mi přijde snad ve všech směrech trochu nedotažený. Nepřišel mi ani moc vtipný, ani moc zajímavý a ani moc dramatický (snad z výjimkou finále, u kterého jsem si to ani jinak nedovedl představit). Kdyby se v hlavní roli nevyskytoval můj nejoblíbenější indický herec, tak bych u snímku dost možná i trpěl. Především část do prvního intermezza byla žalostná a lehce nudná. Po přestávce se přeladilo na podstatně vážnější notu a snímek měl místy co do sebe. Ocenění si tedy zaslouží snad jen Aamirova brutálně tělesná obměna. Nikdy bych nevěřil, že se dokáže vykrmit v tak tlusté prase a následně se za 5 měsíců stát kulturistou, kterému by snad každý kromě mě mohl závidět. Celkově moje hodnocení nepřeleze tři kousky a musím se přiznat, že absolutně nerozumím zdejšímu nadšení. Pochopil bych ho snad jen v rámci indického diváctva. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Dangal navazuje na tradici indických filmů, které dokáží v některých případech prokázat, že i BOLLYWOOD dokáže vytvořit film, který je po řemeslné stránce takřka dokonalý. Dangal má však ten problém, že zápletka a její vyvrcholení je predikovatelná již od prvních minut, což divákovi jednoznačně ubírá na jinak skvělém zážitku. 80 % Celosvětový příjem k 14. 11. 2019: $302,895,451, což je 30,29 násobek rozpočtu ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sportovní snímek má dvě hlavní témata: boj s předsudky a vztah k otci, který si chce umanutě prostřednictvím svých děti naplnit svůj dávný sen. Popravdě, takoví rodiče jsou postrach a ze sportu je známo hodně odstrašujících příkladů. Snímek ale vztah nekompromisního otce a ke sportovní dřině odsouzených dcer ukazuje v trochu jiném světle, v krátké scéně s jejich čtrnáctiletou násilně provdanou spolužačkou se otcova urputnost jeví přece jen přívětivěji, než je snaha zbavit se dcery co nejrychleji a někam ji vyvdat. _____ Otázkou ale zůstává, jestli by měl o dcery vůbec zájem, kdyby z nich nevychoval zápasnice. Vnímá je jen tímhle způsobem, nikdy jim nedovolí být něčím jiným, být dívkami, být samy sebou. Když se starší z dcer vymaní z otcova přísného režimu, čeká ji trest a kajícný návrat pod otcova křídla. Podle mě to není láska, ale zotročení. _____ Ve filmu je hodně scén ze zápasů, ty závěrečné jsou skoro v reálném čase, ale natočené jsou napínavě, takže to jde zvládnout, i když člověk zrovna není fanouškem zápasení. /5. 7. 2017/ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Film se natáčel v opačném pořadí. Jako první přišel na řadu závěr, kde Aamir Khan (Mahavir Singh Phogat) hraje starší postavu a nakonec se natáčely scény, v nichž představuje svou mladší verzi. (HellFire)
  • Televizní premiéru na indické televizní stanici Zee TV v květnu 2017 sledovalo přes 16 milionů diváků, což je historicky druhá největší sledovanost po filmu Prem Ratan Dhan Payo (2015). Tři měsíce nato byl film slavnostně uveden na televizní stanici Zee Tamil, kde jej sledovalo přes 33 milionů diváků. Obrovský úspěch slavil především v Číně, kde jej na internetu zhlédlo přes 400 milionů diváků. (HellFire)
  • Hlavní hrdinky absolvovaly náročný sedmiměsíční trénink, aby jejich zápasení působilo věrohodně. Kromě toho se jich spolu s celým štábem ujal Kripa Shankar Patel Bishnoi, trenér indického ženského wrestlingového týmu. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno