Reklama

Reklama

Dangal

  • Indie দঙ্গল (více)
Trailer

Mahavir Singh Phogat (Aamir Khan) býval vynikající zápasník, ale musel nechat sportu, aby si našel práci, která ho uživí. Doufá, že jednou aspoň jeho syn vyhraje pro Indii medaili. Jenomže se mu narodí samé dcery, a tak zklamaný Mahavir na svůj sen pomalu zapomíná. Pak si ale přijdou rodiče dvou chlapců stěžovat, že Mahavirovy dcery zbily jejich syny. Dívky se k tomu přiznají a Mahavir si uvědomí, že i když má dcery, ještě to neznamená, že z nich nemůže vychovat zápasníky. K překvapení a nelibosti celé vesnice je začne trénovat k zápasení. Film je inspirován skutečností. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

zette 

všechny recenze uživatele

V prvni tretine jsem si rikal, ze me film s takovym nametem a bez typickych bollywoodskych pisni, klipu a hezkych herecek nemuze bavit. S prichodem starsi sestry na sportovni akademii zacne film gradovat a sve kouzlo si ponecha az do samotneho zaveru. Pekne vykresleny trenerske metody otce vs. profesionalniho trenera. Zabery ze zapasu velmi dobre natocene. Nevim, jak je to mozne, ale u indickych filmu mi dlouha stopaz nevadi. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Nie som až takým priaznivcom indickej filmovej tvorby, ale tento film ma zaujal. Naviac životopisný. So skvelými ukážkami a zaujímavým príbehom otca a hlavne jeho dcér. Si viem predstaviť vlhké a od slz premáčané sárí indických diváčok vychádzajúcich z kín po tomto filme. Film o nenaplnenom sne a túžbe niečo dokázať. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád sportovní dramata a i když je Dangal o sportu,který mě míjí obloukem,tak sem se bavil víc než dobře.Celé je to líbivě natočené,dobře zahrané bez zbytečných přehrávání a na tak ohromné - skoro tří hodinové - ploše nemá prakticky hluchá místa.Celkem by mě zajímalo,jestli i v reálu byl finální zápas takhle dramatický...80% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s bollywoodským filmem dopadlo nadmíru šťastně. Nečekal jsem až tak dobře řemeslně odvedenou práci. Kvalitami film rozhodně nešetřil. Příběh je celkem jednoduchý – otec, neúspěšný zápasník, si přeje syna, aby z něj mohl udělat šampióna a vyhrát zlatou medaili alespoň jeho prostřednictvím. Po třech neúspěšných pokusech se ale svého snu vzdává a smíří se s tím, že dokáže plodit pouze holky. Tedy až do jednoho dne, kdy zjistí, že jeho dcery mají zápasení v krvi. Navzdory všem konvencím, odporu a odmítání ze strany nejbližších a prvotnímu odporu dcer je tedy začne trénovat. Výsměch vystřídá úžas, když především jeho starší dcera Geeta vypráší kožich veškeré konkurenci. A jak to tak ve filmech bývá, konec dobrý, všechno dobré – dcera nakonec vyhraje zlatou medaili a stane se vzorem pro tisíce indických dívek, které následují jejího příkladu. Nejvíce překvapující pro mě byl fakt, že film je založen na skutečném příběhu. Smekám. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to přišlo, jak nepovedená parodie. Otec zápasník má mindrák, že nevyhrál medaili, a tak chce syna, aby jí vyhrál za něj. Dostane ale samý dcery, tak je z toho strašně na dně, ovšem jen do chvíle, kdy dvě jeho nejstarší dcery zbouchají nějaký drzý kluky a jemu dojde, že oni vlastně taky "mají zápasení v krvi" a začne je k jejich nevoli trénovat. No prostě jeden facepalm za druhým. Nicméně jak byla první polovina filmu přihlouplá, tak ta druhá "vyloženě sportovní" byla oproti tomu fakt dobře natočená. Tak dobře, až mě to ke konci dojalo. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Aamir Khan (Mahavir Singh Phogat) pro roli nejdříve přibral 28 kg, a poté za 6 měsíců zhubl 25 kg, aby mohl natočit scény své postavy zamlada. Khan k tomu řekl, že kdyby byl postup opačný, neměl by pak motivaci zhubnout. (radecacek)
  • Mahavir Singh Phogat trénoval ve wrestlingu všechny čtyři své dcery a také dvě dcery svého bratra. Čtyři z nich – Geeta, Babita, Vinesh a Rita – jsou zlatými medailistkami v různých váhových kategoriích z Her Commonwealthu, zatímco Priyanka získala stříbrnou medaili na asijských šampionátech a Sangita získala medaile na mezinárodních šampionátech. (Macik1982)
  • Televizní premiéru na indické televizní stanici Zee TV v květnu 2017 sledovalo přes 16 milionů diváků, což je historicky druhá největší sledovanost po filmu Prem Ratan Dhan Payo (2015). Tři měsíce nato byl film slavnostně uveden na televizní stanici Zee Tamil, kde jej sledovalo přes 33 milionů diváků. Obrovský úspěch slavil především v Číně, kde jej na internetu zhlédlo přes 400 milionů diváků. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama