Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (281)

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz tu dost kopirujou Sedm, tak to je porad kvalitni thriller. Lambert ukazuje, ze kdyz chce, je docela dobrej herec. Hlavni problem je, ze tenhle film neprinasi nic noveho, ale zase ma docela dusnou atmosferu. Ze zacatku se prvni tri vrazdy stanou silene rychle a Lambert hned vse vyresi, takze by film moh klido mit 45 minut. Jenze pak zacnou tvurci natahovat a to je docela skoda. Ale porad tu je stupnovany napeti, takze tim se to kompenzuje. Zaporak je docela dobrej a tela jsou hezky zkrvaveny. Navic tu je nekolik fakt dobrejch scen, cemuz taky napomaha hodne dobra kamera. Proste supr thriller, u keryho jsme se dobre bavil. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film který extrémně kopíruje a vykrádá "SEDM" a to i v nejmenších detailech. Například náboženské téma vražd, charakteristika vraha, neustálý déšť a ponurost, trest v podobě zdánlivé vraždy ženy hlavního hrdiny, ... a v mnoha dalších ohledech. V době vzniku se mi film velice líbil i nehledě na tyto skutečnosti. Ovšem po letech jsem z něj již tak odvařený nebyl. Ve všech ohledech filmového umění je to prostě jen slabší odvar nepřekonatelného kultu. Občas zajímavé i když laciné kamerové nájezdy film nezachrání, jsou zde jisté silnější nelogičnosti, herecké výkony nejsou zvlášť výrazné a to ani u Lamberta, atmosféra nedokáže diváka vybičovat tak dokonale, jak by tvůrci filmu možná chtěli. Kdysi v mládí ano, byla to pro mne bomba, dnes pouze velmi dobrý kriminální thriller... ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Rutinní pásovka, která si může vesele hovět na poličkách videopůjčoven, jelikož do originality chybí tomuto filmečku docela hodně ve všech směrech. Hustý déšť s modrou oblohou v pozadí se ještě skousnout dá, ale nudná story, lacině opřená o náboženský fanatismus bez silnějšího dramatického oblouku, s ledabyle nahozenými charaktery (navíc s trapně vyrobeným flashbackem pro ten ústřední) a bez nulové aury tajemna kolem vraha, už přejít bez povšimnutí nejde. Nuda to není ani minutu (řemeslník je Mulcahy více než solidní), ale všechno už někde bylo… a v lepším. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Další vraždící maniak v akci, který vraždí ve jménu vzkříšení Ježíše Krista. Ten magor si myslel, že je potomkem zrádného Jidáše a musí tak očistit své rodové jméno. Své oběti vraždil podle určitého klíče a policii zanechával stopy v podobě rafinovaných šifer odkazujících ke Knize knih, k Bibli. Film připomíná slavnější thriller Sedm. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Skládání betlému z papíru už pobožného psychopata doma omrzelo, což znamená, že je nejvyšší čas přejít na hračky pro starší děti a složit si na velikonoce z krvácející stavebnice tesařova syna z Nazaretu.. Až na ten natahovaný konec a spoustu "oslích můstků" při vyšetřování poměrně obstojný thriller, když vezmeme v potaz, že Lambert i Mulcahy byli v té době dávno za zenitem. Chcete k Resurrection napsat extrémně originální komentář, jehož objevnost a novátorství vyrazí všem uživatelům dech? Tak to potom doporučuji zmínit se o podobnosti s Fincherovým Seven.. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Na podzim roku 1999 byl film uveden na kabelové televizi v USA. V některých evropských státech (např. Francie, Španělsko, Švýcarsko) měl film premiéru v kinech. (PußyMagnet)
  • Některé scény se natáčely v Chicagou v Illinois a New Orleans v Louisianě, ale převážná většina filmu byla natočena v Torontu v Kanadě. (PußyMagnet)
  • Ve Francii návštěvnost přesáhla 400.000 diváků, ve Španělsku, kde film slavil obrovský úspěch, dokonce necelých 1,2 milionů diváků. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama