Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po odvrátení jednej možnej katastrofy prichádza Valery Legasov s ďalšími zisteniami. Jadro sa prepadá a mohlo by dôjsť k zamoreniu všetkých spodných vôd. Je teda nutné prísť s nápadom, ktorý by mal prepad jadra zastaviť. Medzitým sa Ulan Khomyuk snaží prísť na to, čo sa v Černobyle skutočne stalo. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obě předchozí epizody jsem velmi chválil, třetí díl mi přišel ještě o něco lepší. Znovu musím tvůrce pochválit za naprosto dokonalou atmosféru, která seriál posouvá hodně vysoko, zatímco dnešní horory mi připadají spíše legrační, u Černobylu mě často mrazí kolem páteře. A ať už se v epizodě odehrálo cokoliv, největší dojem na mě zanechal pohřeb s domíchávačem. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost drsné na jedné straně poslouchat, co se děje kvůli ozáření, a na druhé to pozorovat. Stejně jako chování lidí na jedné straně ochotných pro svou zem udělat cokoliv a na druhé straně hlavounů, kteří mají svá teplá místa a drží se jich i za oběť právě těch normálních lidí. Nejdřív hasičů, potom potápěčů a teď horníků. Víc je vám špatně z chování lidí než ze samotné katastrofy, přestože ta katastrofa není žádná prdel. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbí se mi, jak každá epizoda se orientuje na určité specifické téma. První díl byl o chaosu v elektrárně po výbuchu. Druhý byl o politice a uvědomění si, v jak velkém průseru jsme, a jak vůbec něco takového koordinovat. Třetí díl se zaměřuje už více na postižené z prvního dílu. Naturalisticky zobrazuje postup z ozáření a navíc do toho vstupuje linka v podobě horníků, kteří ve filmovém žánru nemají konkurenci. Jejich nahá scéna mě dostala do kolen svou ironií i depresí zároveň. Prostě se zde tvůrcům daří probouzet protichůdné emoce, které jsem u filmu dlouho nezažil. Všechno přitom nadále zůstává v kulisách věrohodnosti. Tempo je zde pomalejší, nicméně to nevidím ke škodě. Repliky postav jsou bravurně napsané a kamera je nadále pastva pro oko. Minisérie, která úspěšně pokořuje filmovou kinotvorbu o délku Černobylu. Pokud by se uděloval Oscar těmto dílům, Chernobyl by byl jediná a jasná volba v tomto roce. ()

Razz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samozrejme ďalších 5 hviezd. Trošku ma dráždia komentáre typu "toto nie je úplne presne", "tento človek neexistoval" atď. Ak by som chcel vidieť fakty, pozrel by som si niektorý z dokumentárnych filmov o tejto katastrofe. Tento seriál je dramatizácia na motívy skutočných udalostí a je pochopiteľné, že nie všetko je úplne presné. Podstatné fakty sú však zachované a ukazujú nielen na hrôzu samotnej katastrofy, ale aj systém, ktorý fungoval v ZSSR a ktorý v niektorých detailoch funguje dodnes v dnešnom Rusku. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Boj s neporazitelným a neviditelným nepřítelem pokračuje. Radioaktivní peklo s atmosférou dohnanou na samou hranu divácké snesitelnosti. Syrové, naturalistické a nekonečně zajímavé. Boj s časem. Řešení hlavního problému a plánování, jak se vypořádat s následky. Spousta lidí a činů, které nejsou ani tak projevem nějakého hrdinství, jako spíše projevem lidské povinnosti. Nádherné pojetí celé katastrofy, po jejímž zhlédnutí má člověk takřka chuť spáchat sebevraždu. Taková dávka beznaděje a deprese se jen tak nevidí. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Ulana Chomjuk (Emily Watson) byla zavřena do skutečné cely používané KGB. Nachází se v někdejším vilniuském ústředí KGB, z něhož je nyní muzeum. V téže budově během nacistické okupace Litvy roku 1941 sídlilo Gestapo. (mikiqex)
  • Po odvysílání této epizody se Černobyl stal historicky nejlépe hodnoceným seriálem ve filmové databázi IMDb s hodnocením 9,7 z 10, které mu udělilo přes 37 000 uživatelů. Porazil tak dosavadního držitele rekordu, Planetu Zemi II (2016). (hansel97)
  • "Open wide, O Earth" je názov modlitby pri ortodoxných pohreboch na východe. (chesterko)

Reklama

Reklama