Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 4

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (412)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Horory moc nemusím, protože je jednak považuji za pokleslý žánr (v němž se navíc tluče jedno klišé s druhým - naprostá většina hororů jsou natočeny jak přes kopírák a je problém je vůbec od sebe rozeznat), a jednak se u nich skutečně bojím, což mi není dvakrát příjemné. U tohoto filmu ale toho strachu moc nebylo - z větší části jsem u něj pořád jen přemýšlel, jestli se mi ta Lauren Cohan líbí, nebo ne (pořád se nemůžu rozhodnout), a když se tam v závěru začne konečně něco dít, film se bohužel zvrhne ve strašnou hovadinu, u které jsem se v kině otřásal smíchy - to finále je vážně tak blbé, až je vtipné. V rámci žánru to vcelku není špatný film, ale dost ho v mých očích shazuje strašná lacinost, kterou to na mě působilo, tragické herectví Ruperta Evanse (jeho roli bych snad zahrál líp i já), a již zmíněný debilní závěr, který podle mě celý film strašně shazuje. Navíc to trpí klasickým neduhem většiny hororů, jímž je nedostatek logiky v jednání postav - většina strašidelného efektu je založena na tom, že postava ve filmu navzdory očekávání zůstává tam, odkud by normální člověk dávno zdrhnul. A marně to vysvětlovat složitými digresemi, že Greta Evans měla hluboko do kapsy a kdesi cosi (jak podotkla moje známá, na roli au-pair byla její herecká představitelka navíc trochu stará - věřte 34 leté herečce roli au-pair!). Za mě průměrný dojem a 3 hvězdy. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Chlapec v pruhovaném pyžamu? Ne! Tentokráte jen chlapec. The Boy není zrovna hitem roku, ale jedná se o povedenou žánrovku s celkem kvalitní pointou a hereckým výkonem hlavní protagonistky. Jinak pro mě čistý průměr, kdy eventuélně nebyl problém tohle dokoukat, ale taky bych si to už znova nejspíše Nepustil ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé. Slušný úvod, ešte lepší záver. Nie je to jeden s tých hororových príbehov, ktorý je plochý ako doska a každý po celý čas vie odkiaľ kam. Aby bolo jasné, toto tiež nie je nič prevratné, ale v závere to chytí aspoň nový impulz, čo je vítané plus. Herecký tiež fajn, Lauren Cohan s Walking Dead snáď viac sexi na filmovom kotúči ešte nebola. 65% - 3* ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná. The Boy je na horor až moc hezky natočený ( Kdo by jen řekl, že režisér Devil Inside natočí tak vizuální lahůdku), interiéry zámku zkrátka paráda. Samotná panenka dodává správný mysteriózní nádech a pocit znepokojení, na Lauren Cohan se kouká sakramentsky skvěle a byť se atmosféra buduje pomalu,tak v závěru na nás režisér vychrlí slušný refrešující zvrat, který celkový dojem výrazně vylepšil. Z prozatimní letošní hororové chudoby, tohle definitivně patří k tomu lepšímu. 75% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Toto jsou horory pro mě, protože se hraje s atmosférou a ne efekty. Mám rád, když film přijde na začátku s nějakou ultimátní chujovinou a později tu chujovinu vysvětlí. To beru. Jen vůbec nerozumím tomu, proč má The Man popálený xicht a jestli by nebylo časově lepší odsedět si pár let v pasťáku a pak žít - noumálně, Úďo. Ale koukat se přes hodinu na mega pěknou herečku, to beru. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Přestože se film má odehrávat v Anglii, byl natáčen pouze v Kanadě. A to ve městě Victoria ve vile Craigdarroch Castle, která posloužila jako dům Heelshireových. (hansel97)
  • Vo filme zaznejú dve skladby od nemeckého skladateľa Johannesa Brahmsa, ktorého meno nesie aj chlapec Brahms.
    Jedna z nich je Brahmsova "Uspávanka", ktorú hlavná hrdinka hrá na čembale. Druhá z nich je "Maďarský tanec č.5", ktorý hrala Košická štátna filharmónia. (syth108)

Reklama

Reklama