Reklama

Reklama

FYRE: Největší večírek, co nikdy nebyl

  • USA Fyre (více)
Trailer
USA, 2019, 97 min

Režie:

Chris Smith

Scénář:

Chris Smith

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Billy McFarland (a.z.), Ja Rule (a.z.), Ron Funches (a.z.), Elsa Hosk (a.z.), Chanel Iman (a.z.), Emily Ratajkowski (a.z.), Lais Ribeiro (a.z.) (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Festival Fyre byl představován jako luxusní hudební zážitek na soukromém ostrově. V rukou namyšleného podnikatele ale všechno nabralo jiný směr. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Keď máte prachy na reklamu, ktorá sa točí na Vašom súkromnom ostrove, plnú topmodeliek, tak musí byť predsa Váš projekt neskutočná pecka. Či? On ten ostrov úplne vlastne nevlastníte a prachy na topmodelky ste zohnali...pssst, FBI má uši všade. Fajn ukázka toho, ako výborne zacielená a načasovaná fotka na Instagrame dokáže hory prenášať. Vďaka Fyre si užijete pohľad do zákulisia nenaplneného sna/naplneného podvodu, kde veľké množstvo ľudí vedomo buduje jeden veľký prúser. V dokumente všetci hovoria, že síce strašne dlho vedeli, že to nemôžu zrealizovať, ale fakt sa snažili do poslednej sekundy, tak americký úsmev a bye. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Hranice mezi vizionářstvím a podvodem je někdy zatraceně tenká. Amerika je zemí nebývalých možností, a to platí i pro možnosti podvádění. Fyre začal jako cool a hodně ambiciózní myšlenka, ale postupně se proměnil ve fiasko, kterou část světa sledovala s otevřenou pusou. Kdyby za tím člověk necítil lidské neštěstí, možná by se i smál (protože slíbit někomu luxusní bejvák, a pak ho narvat do nouzového stanu – to chce vážně odvahu a značnou dávku cynismu). Dokument zvládá ten nečekaný kolotoč podfuků, náhod a postav prodat až nečekaně přehledně a přitápí pod kotlem do poslední minuty, takže FYRE nikdy nevyhasne. Naopak. Až zřetelně dokáže poodhalit, jak se dá alespoň na chvilku žít Americký sen. A že ne vždycky to musí být úplně košer. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem tento dokument a taky Fyre Fraud, což doporučuji - je to zajímavý pohled na jednu akci z více úhlů.... Byl obžalován jako sériový podvodník a s tím naprosto souhlasím. Absolutně nechápu, jak někdo dokáže takto žít...Je to s*áč. To v tom dokumentu taky zaznělo :D Nicméně - koupit si lístky na něco, co vlastně neexistuje? To je jako když kupujete byt, který staví developer a on tam udělá plno změn, jelikož na ně má dle smlouvy nárok a vy pak bydlíte v něčem, v čem nechcete být...aspoň z pár % mi to toto připomíná. Nicméně - v dokumentu je hezky vysvětlena i generace milleniánů a jejich styl života, který i když jako millenián , neuznávám a měli si vyndat hlavu z toho věčného IG,Twitteru a já nevím čeho všeho a žít skutečně život kolem sebe.... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jo jo, je na tom něco skoro až děsivého.. Celá Fyre kauza mě na soc.sítích naprosto minula (a to i přesto, že jakýs takýs přehled mám) takže mě dost nahlodávala myšlenka jestli celý ten film není zdařilá mystifikace.. Ale prej to fakt proběhlo, takže dejme tomu... Přeškrobený, předražený a přeleštěný fesťák plný šitoidní hudby mi je naprosto u prdele, takže jsem se jen královsky bavil nad bezbřehou arogancí přístupu "všechno bude fajn, máme přece skoro bezednou studnu peněz" která zcela "neočekávaně" narazila na realitu. Na druhou stranu, moc bych se nesmál miléniálům, že si koupili lístky na tenhle průser, protože zásadní potíže třdění fejků od faktů v dnešním informačním světě nemá zdaleka jen generace Y. To, že takový zájem vzbudila akce po všech stránkách povrchni a vyprázdněná, je samozřejmě už věc jiná.. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi nechce zjišťovat, jak moc je to celé, nebo není založené na pravdě, protože pro mě nejde o fakta, která by mě nějak ovlivňovala do budoucna. Každopádně jsem se ale bavila a těšila jsem se, až zjistím, jak to celé dopadne. Vždy mě fascinovalo, co všechno dokáže dobře postavený marketing. Je to svým způsobem geniální. ()

Zajímavosti (2)

  • Mary Ann Rolle vytvorila GoFundMe kampaň, z ktorej chcela zaplatiť jej zamestnancov a ľudí z ostrova Great Exuma, ktorí pracovali na festivale. Už po 9 dňoch mala kampaň na konte cez $260,000. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Z Fyre festivalu bude hraný film

Z Fyre festivalu bude hraný film

12.05.2019

Společnost FlynnPictureCo. si zajistila filmová práva na Vanity Fair článek Fyre Festival od novináře Bryana Burrougha (Barbarians at the Gate). Nechvalně proslulý festival se tak po dvou… (více)

Reklama

Reklama