Reklama

Reklama

Telefon

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Žijí ve stejném bytě, ale každá v jiné době. Sériová vražedkyně se dovolá ženě, od které ji dělí dvacet let, a vsadí její minulost i život, aby změnila vlastní osud. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Je to takový trochu víc brutálnější Lake House. A co víc, je to fakt super film. Na to, že trvá skoro 2 hodiny, jsem se vůbec nenudil a uteklo mi to jako voda. Na začátku mi sice chvíli trvalo, než jsem zjistil co se vlastně děje, ale co nevidět jsem se vžil do příběhu a netrpělivě čekal jak to dopadne. Na závěr je to dost napínavé a konec byl taky celkem překvapivý. Někdo by mohl říct, že ten film občas nedává smysl, ale kdo ví jak vlastně časový paradox funguje? Nikdo. Každopádně, doposud jsem moc korejských filmů neviděl, ale v budoucnu jim dám určitě šanci. 7/10. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že jde o naprosto originální počin, který předtím ještě nikdo nevymyslel, ale skoro nechápu, jako moc se jim podařilo udržet příběh nepředvídatelný. Kdykoliv jsem začala mít pocit, že vím, co bude dál, bylo to jinak. Napínavé od začátku do konce, velmi dobře zahrané. Dál to asi rozvádět nebudu, abych nenapovídala. Každopádně, pokud chcete dobrý thriller, tady ho dostanete. ()

Reklama

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Wau tak ja budem asi prísny. Narozdiel od iných recenzentov som mal zrejme výhodu, že som sa s daným námetom stretol prvý krát. Telefon je remeselne výborne zvládnutý film, s na moje prekvapenie prvotriednymi vizuálnymi efektmi, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani v Hollywoode. Čo však začína ako zaujímavá žánrovka sa postupne zamotáva do sebou samým nastavených nezmyselných pravidiel časového paradoxu. (Hlavná postava síce pociťuje fyzikálne zmeny simultánne s časom v minulosti, ale nemení sa jej vedomie. Tak isto nefunguje napríklad odkaz na podlahe a množstvo ďalších vecí) Možno je to chorobou zvanou Dark z nemeckej produkcie, ale podobne nelogicky spracované časopriestorové paradoxy ma vážne otravujú. Otravujú až tak, že sa nedajú ignorovať a ťahajú film do priemeru. No a potom príde na záver. Ten sa zrazu z ničoho nič (na začiatku bola zmienka problematického vzťahu matky s dcérou, ktorému sa však tvorcovia takmer nevenujú a keď už, tak maximálne povrchne) strhne do melodrámy a jeho myšlienka sa stráca v nedohľadne. Ale fajn. Povedzme že keby film skončil tu tak by sa jednalo k žánrovku s vydarenými efektami, peknou kompozíciu záberov, zaujímavými lokaciami a šarmom Ázijskej kinematografie. Bohužiaľ. SPOILER: Tvorcovia vytiahnú úplne zbytočný, trápny a nefunkčný zvrat ala Haneke, ktorý aj tú chabo spracovanú myšlienku zruinuje a otriasajúcu sa logiku časopriestorového paradoxu sfúkne ako domček z kariet. Nehovoriac o tom, že cliffhangre patria do seriálov. Škoda. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborný, nepředvídatelný, originální, temný, mysteriózní mind fuck z Jížní Koree, který mě astrálně omr *al! The Call má výborný koncept o dvou ženách ze stejného bytu akorát z dvou jiných časových liníí, jejíž prostředníkem je Telefon a nutno uznat, že ovlivňování budoucností s minulostí nikdy nebylo zábavnější. Už v 10 minutě jsem měl asi tisíc otázek, které film postupně inteligentně a zábavně dávkuje, je absolutně nepředvídatelný, velmi napínavý, vizuálně strhující, hudebně atraktivní, atmosféricky dusný, herecky naprosto excelentní ( Jun Jong-seo hraje ukázkového psychopata) a ikdyž je film náročnějšího rázu, tak vše ukázkově do sebe zapadá a z některých zvratů se mi až zatajoval dech. Výborná práce po všech stránkách. Takhle řízný Thriller jako Křen tu od Parazita, který je mimochodem v jistém směru The Call podobný tu od JK nebyl. Nebýt Netflixu, tak se filmu dočkáme bůh ví kdy. Odpadové Hodnocení některých zdejších no names je naprosto mimo, v zahraničí lítají téměř jen 10kové recenze. Nízké hodnocení v tomhle případě značí nedostatečná inteligence k pochopení příběhu. Příběh*****, Akce***, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra*****, Napětí****. 9/10. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Frekvence/Butterfly Effect/Saw (tím vizuálem a zaměřením primárně na wow efekt jsem si na něj nějak vzpomněl). Vlastně mě bavila spíš ta první půlka, pak jak už se rozdaly karty a ta na druhém drátu se vybarvila, tak moje nadšení opadlo. Hledat logické lapsy v něčem co neexistuje (jak tu trefně někdo poznamenal) je asi fakt blbost, ale tady prostě haprujou i věci mimo ten motýlí efekt. 6/10 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 3. ledna 2019 a bylo ukončeno 2. dubna 2019. (PamPero 1)

Reklama

Reklama