Reklama

Reklama

Srdcová královna

  • Dánsko Dronningen (více)
Trailer 2

Úspěšná právnička Anna žije v krásném moderním domě se dvěma dcerami a manželem, lékařem Petrem. Její perfektní život ohrozí až příchod Petrova problematického náctiletého syna z předchozího vtahu, s nímž Anna naváže intimní pouto. Co se zdálo být pouhým flirtem, se rychle promění ve znepokojivý příběh síly, zrady a zodpovědnosti s ničivými důsledky… (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (121)

Wade 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem co napsat k tomuhle severskému dramatu,které obsahuje i scénu né zrovna pro tenhle žánr. Nakonec napíšu jen ,že celý film si pro sebe ukradla Trine Dyrholm ,protože její výkon je fenomenální. Takže pokud chcete vidět skvělé severské drama a perfektní herecký výkon Queen of Hearts je to co si chcete pustit. 84% --- 8/10 IMDb ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Asi bychom toho po něm měli chtít víc. Teď tu bydlí jak na hotelu. To není moc konstruktivní. Musíme ho víc vtáhnout do rodiny.“ A jak řekla, tak udělala aneb následky některých činů mohou být nedozírné… Je pravda, že explicitnost „oněch“ scén mě ve filmu tohoto ražení docela překvapila, ale to ještě neznamená, že bylo mělo být v případě Srdcové královny nějak samoúčelné. A hlavně to o filmu nic nevypovídá a byla by škoda, kdyby to snímku zanechalo nálepku, kterou si nezaslouží. Jde totiž o kvalitní drama, které vtáhne, a diváka skutečně zajímá, kam až je hlavní hrdinka (ztvárněná skvělou Trine Dyrholm) ochotná zajít. A že mi z jejího bezskrupulózního činu (pud sebezáchovy?) bylo postupně čím dál víc na zvracení. Navíc se mně dost líbilo, jak postavy bez jediného slova dokázaly přesně vyjádřit, o čem přemýšlí (ostatně i chování po „tom“ bylo zvláštním způsobem přirozené). Nesedlo mi asi jen sestřino chování, které jsem jako jediné nevěřil. Od režisérky May el-Toukhy asi v budoucnu zkusím něco dalšího, tentokrát to budou silné 4*. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

“Decentně zrežírovaná předehra k Pornhub videu milf-stepmom-něco” - chce se napsat první půlhodinu. A že dojde i na to porno s překvapivými detaily a naturalismem. Z nezodpovědného rozmaru padesátnice, který se jeví být pouhou zábavou pro znuděné paničky, se ovšem vyklube rodinné drama nečekaných rozměrů s dopadem na všechny zůčastněné. Dánové opět psychologicky precizně otvírají téma temných odstínů lidské povahy, tentokrát těch nejnebezpečnějších ženských, manipulativních. Scéna protiútoku hlavní představitelky ve chvíli, kdy je obviněním zahnána manželem do kouta, je nejotevřeněji přiznávající nejtypičtější špatnou charakterovou črtu něžného pohlaví. Na dnešní dobu překvapivě otevřeně a přímě. Trine Dyrholm se až divím, že se jí do podobné role chtělo. [Helsinki IFF] ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

May el-Toukhy jde až na dřeň, v dánské kinematografii ale vlastně vcelku obvyklý obrázek, byť zde chybí i jen zrnko jakéhokoliv humoru. Explicitní sexuální scény působí špinavým, přesto vzrušujícím dojmem, kde pod vrstvičkou orgastických výměšků číhají výčitky, bolest a strach, nicméně o to je  ten zážitek z něčeho zakázaného, odsouzeníhodného či prostě špatného lepší. Srdcová královna nechává nakouknout do skříně  tužeb, jež jsou zbaveny veškerých pout konvence, do temného zákoutí  lidské sexuality, kde hlad po vlastním uspokojení zbourá všechny zábrany. A mnohdy stačí jen příležitost... Na druhou stranu, ač si v sobě každý neseme zrnko podobné temnoty chtivosti, většina jej nikdy nenechá vyklíčit. Někteří jsou však poznamenáni, jak tu bylo i naznačeno zmínkami o minulosti Anny:  "S kým jsi poprvé spala? --- O tom nechci mluvit, Někdy se stane to, co by se stát nikdy nemělo." A jejich temnota je prostě temnější.  Zdrcující příběh o zabíjení naděje... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Od začiatku nevery som za hlavných aktérov cítil poriadny nával zástupného stresu. V napätí som očakával, kedy ich románik prepukne a na obidve strany sa zvalia tvrdé následky. Dánskym filmárom sa podaril vytvoriť parádny kontrast medzi ušľachtilým pracovným nasadením právničky v pomoci deťom, a tým, ako jednému neplnoletému chlapcovi (aj keď sám nebol neviniatko) a zároveň sebe zničila život. Nervydrásajúce až po záver, ktorý som od istého času tak trochu očakával, ale aj tak si neviem predstaviť lepší. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu odkazuje na postavu Srdcové královny z knihy „Alenka v říši divů“ od Lewise Carrolla, která je ve filmu opakovaně zmiňována. (Homerking)

Související novinky

SCANDI 2020 se blíží

SCANDI 2020 se blíží

04.01.2020

Šestý ročník Scandi nabízí to nejlepší ze současné severské kinematografie napříč žánry – od temného noiru přes melancholické drama až po provokativní dokument. Úspěšná právnička zamilovaná do… (více)

Reklama

Reklama