Reklama

Reklama

Morbius

  • USA Morbius (více)
Trailer 6

Na stříbrné plátno přichází jeden z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů filmového světa značky Marvel, jehož představitelem je Oscarem oceněný Jared Leto, který se ve snímku mění v charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba, neboť promění léčitele v lovce. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (450)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Mizerné, ale takovým tím únavným způsobem, kdy žádná z postav nepůsobí dostatečně sympaticky nebo zmotivovaně, abychom chtěli následovat její příběh. Jared Leto, jakkoli ho vnímám jako talent, by se měl na komiksy vykašlat. Tady mu prostě pšenka nepokvete. Jared Harris smutně nevyužitý, Tyrese Gibson až komediálně špatně obsazený. Logika scén je tak oldschoolová, že by neprošla ani v době, kdy jsme díky absenci technologických vychytávek odpustili filmům ledacos. A akční scény nudné a o ničem, s dost možná nejméně vhodně využitými zpomalovačkami. Daniel Espinosa obvykle akční výplachy umí, tady ale úplně minul cíl. To jediné, co skýtá jistý potenicál, je přehrávající záporák Matta Smithe. I jeho ale ubíjí to, jak se naprosto náhodně mění v jednotlivých scénách. Jako moderní komiksána je Morbius vyložená tragédie a coby tupá ozvěna devadesátkových žánrových souputníků je to ještě větší nuda než Venom. A to už je co říct. Nebrat. 30 % ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nový Morbius ve výsledku není až tak špatný, jak všichni původně avizovali, ale současně není rozhodně tak dobrý, jak jsme doufali. V rámci marvelu pak jde jednoznačně o jeden z horších kousků a vlastně s ním má pramálo společného (viz dále), ale v rámci samostatného filmu jde o stravitelný akčňák, který příliš neoslní, ale ani nenudí. Problémem je, že Morbius ničím moc nevyčnívá, a tak půjde pravděpodobně o zapoměníhodnou záležitost, a to z hned několika důvodů. Herecky jde o průměr, masky upírů neoslní, příběh je šablonovitě klišovitý, humor zde úplně chybí (narozdíl od jiných žánrovek…), není zde propojení s jinými postavami, akce není nijak převratná a CGI je ve filmu znásilňováno víc než ministranti v kostele - zpočátku mi to nevadilo, ale postupem času jej přibývalo čím dál víc, až se finále proměnilo v obrovský digibordel. Slow-motion scén se divák po chvíli přesytí a začnou jej taky štvát, záporák je nudný, nevýrazný a bez vykreslené motivace… Jednoduše strašně povrchní záležitost, u které jsem se nenudil, ale kino návštěvu bych nedoporučil. Na poměry superhero movies obrovský přešlap vedle, ale post-credit se mi líbil, a to fakt že dost, tak uvidíme, co zajímavého nám Morbius do budoucna ještě přinese. Každopádně je film dalším důkazem, že Marvel brand není sám o sobě zárukou kvality, ale jde o osobu sedící v režisérském křesle. Původně jsem byl přikloněn k trojce, ale díky zpackanému finále a myšlence, jak dobrý by tenhle antihrdina mohl potenciálně být, zůstanu jen u dvojky… ()

Reklama

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Původně jsem teda vůbec neměl v plánu vidět tenhle novej přírůstek do Sonyverse, ale ty první zahraniční recenze ten film tak rozcupovali, že jsem se musel o jeho sračkoidní kvalitě přesvědčit osobně. A po dokoukání mi ten film nepřišel až tak špatnej… jako jasně, není to nic světobornýho, ale úplnej průser to taky není. No jenže, pak jsem si dal od „snímku“ maličko odstup a po zapojení mozkových závitů se problémy filmu začali šířit stejně rychle jako statistiky nakaženejch COVIDEM. Ale než přejdeme k těm negativním aspektům, podíváme se na pozitiva. Těch je totiž míň. Design Morbia vypadá fakt parádně, přesně jako vystřiženej z komiksů. Ta jeho echolokace a ostatní schopnosti taky vypadaly, aspoň z vizuálního hlediska zajímavě. No a tim pozitiva filmu asi končí. Takže přeskočíme k tomu hlavnímu. Tohle je kurevsky průměrnej film, kterej už prostě neodpovídá dnešním komiksovým standartům. Film je katastroficky sestříhanej (což studio svádělo na COVID a jiný pořadí vydanejch filmů) a svým způsobem připomíná komiksový filmy z 80. let , kdy kravaťáci sami nevěřili v úspěch filmů, který mají základ v knížkách pro děti. Další problém je ve scénáři, kterej by dokázal s přehledem napsat student základní školy za dva dny. Hlavní hrdina získá nějaký schopnosti, učí se s nima zacházet, stejný schopnosti získá i jeho nejlepší jedinej přítel, kterej se po malý rozepři stanej jeho hlavním záporákem filmu… no a nesmí chybět i potencionální love interest. Fim je bohužel předvídatelnej a žádný zvraty vás nečekaj. No tak v čem jinym by mohl film vyniknout? Je to biják s upírama, tak co třeba v tom hororovym aspektu? Film je R-ko, tak co trocha tý krve a děsivý atmosféry? No jo vlastně, ono to je PG-13, aby se sypaly peníze za široký dětský publikum. To by ten film, ale musel i něčim zaujmout, že jo? No dobře, tak aspoň mladiství budou mít něco z toho propojenýho Spider-Manovskýho univerza, na který tak hodně odkazovaly všechny trailery, Jo, tak i to bylo z filmu vystřižený?! Takže chápu správně, že tenhle slepenec neexceluje v jedinym aspektu dnešní komiksový konkurence? No do pr…kený ohrady. Vedlejší postavy jako Moriarty detektivní duo nestojí taky vůbec za zmínku a ani nechtějte abych začínal s nelogickejma post-credit scénama. Jejich nelogický propojení s pravidlama stanovenejma ve Spider-Man: No Way Home mi úplně vypaluje díru do mozku a absolutně nechápu, kdo mohl tenhle výslednej paskvil schválit a poslat do světovejch kin. Teď už jenom budu doufat, že film Morbius viděli i tvůrci Kravena a využijou ho jako důkladný příklad toho, jak netočit  komiksovej sólo film se Spider-Manovskym záporákem v hlavní roli. Tomuhle filmu byste se měli vyhnout obloukem a když už ho nějakym omylem vystavíte svým očím (s dostatečnou dávkou omamných látek), tak jedině proto, aby jste zpětně docenili kvalitu Raimiho Spider-Mana 3, kterej v porovnání s tímhle vypadá jako Občan Kane komiksovejch filmů. HODNOCENÍ – 3/10. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Sony tu má třetí snímek ze svého SpiderUniversa bez Spider-mana. Musím jen konstatovat, že takhle teda ne! Film je očividně vykastrovaný a osekaný a i díky tomu spousta věcí selhává na základní úrovni. Podivné střihy, efekty, volba hudby v některých scénách a další zádrhele technické roviny, by se dali překousnout, být to zajímavý film. Jenže to Morbius není. I přes snahy herců Leta, Smtiha, Harrise a přes celkem slušnou režii, ten film selhává hlavně ve scénáři. Jedná se o to nejgeneričtější z generických příběhů, skoro jakoby ten scénář napsal počítač. Člověk se nedokáže zabrat do postavy ani děje, protože tu vše působí jen jako povinnost, aby se neřeklo. Nic nemá větší hloubku ani smysl. Nic není dostatečně prokreslené a ve výsledku, vlastně o nic nejde a to hlavně protože vám nezáleží na postavách ani vztazích. Je to prostě jedna velká nezáživná nuda, která se v posledních 15 minutách přetaví do absurdní komedie. No a ten finální prostřih na titulky? Komediální zlato! Ve výsledku je, ale nejvíc smutná ta ubohá snaha o to se přibalit na úspěch MCU tím nejvíc prvoplanovým a hloupým stylem, který nemůže nikoho nadchnout. Maximálně pár lidi nasrat. Sony jde jen o to udělat falešnou reklamní kampaň, která vyvolá spekulace a naděje, jen proto, aby jste se dozvěděli, že je to vypočítavý podvod na diváka. Odporná snaha jak dostat lidi do kina (Asi jako potitulková scéna Venoma 2). Prostě hnus. 2/10 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Testovací projekce mají svůj smysl. Zrušení Batgirl zachránilo mnoho lidských životů a je velkým překvapením, že se stejně nenaložilo i s dalším bizarním počinem, který pro změnu vypadl z továrny Marvel. Přesunutí do trezoru se bohužel nezdařilo, protože údajně většina diváků odcházela ze sálu s nosem od koblihy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Na konci filmu můžeme vidět dvě krátké samostatné scény. (KaterinaSkop)
  • Dr. Emil Nicholas (Jared Harris) se ptá Mila (Matt Smith), jaká je jeho bolest na stupnici od 1 do 10. Milo odpovídá: „11.“ Jde o narážku na seriál Doctor Who (od r. 2005), kde si Matt Smith zahrál jedenáctého Doktora. (spacemaster)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama