Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 1. svazek (2019) (série)


Zimova modř (S01E14)

(epizoda)
  • USA Zima Blue

VOD (1)

Obsahy(1)

Renomovaný umělec Zima bilancuje svoji tajemnou minulost a proslaví se před odhalením svého posledního díla. (Netflix)

Recenze (65)

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Extrémně zajímavá (ne však pěkná) animace. Myslím, že tady ale nešlo tak o animaci, jako o sdělení. Že by animace byla naschvál horší, aby vynikl příběh? Ale to jsou jen domněnky. Líbil se mi styl vyprávění. Já jsem tento krásný příběh pochopila tak, že po nekonečném hledání štěstí a místě v životě našel to štěstí hned na začátku své cesty. Že konečně našel klid, sám sebe a to, co ho dělá šťastným a spokojeným. I když je to „jen“ čištění bazénu. Tady byly české hlasy extrémně vydařené a příjemné. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dá se předat hodnotná myšlenka skrze maličký, několika minutový prostor? Dá, a Zimova modř je toho jasným důkazem. Pod rouškou velmi specifické animace, si vyslechneme životní příběh jednoho nadaného umělce. Příběh, ze kterého může těžit každý z nás, neboť je velmi inspirativní a pravdivý. Ano, ta myšlenka je v jádru prostá, ale citlivé dialogy a neotřelá forma, nám jí dokáží bez problémů prodat. Krásná, meditativní a nesmírně emotivní epizoda. ()

Reklama

BroDan270 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherný príbeh umelca, ktorý hľadá podstatu života, to najväčšie veľdielo, až kým si neuvedomí, že ho dosiahol už na samotnom počiatku. Animácia však nie je príliš oku lahodiaca, to však na hodnotení nič nemení. Opäť úžasná short-story podľa predlohy od Alastaira Reynoldsa. Až mám chuť si kúpiť jeho zbierku poviedok. Škoda, že je tak ťažké ju zohnať. ()

diccon odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prej "hlubsi smysl". "Meditace nad smyslem zivota"... No to urcite. Zhovadilost na urovni "kaviarovych toustu" to je! I kdyz porad existuje moznost, ze si tu tvurci delaji prdel z celyho "moderniho umeni" a vsech pseudofilozofickejch new age bullshit kecu, ktery ho obklopujou. V tom pripade davam 5 hvezd. ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Animácia je zvláštna, no nedá sa povedať, že by bola zlá (respektíve odfláknutá), pretože pri tomto seriáli je zlá animácia nezmysel. Jednoducho sa jedná o štýl, ktorý nesadne každému, mne tiež moc nesadol, ale dalo sa na to bez problémov pozerať. A musím uznať, že predsa len má dačo do seba. Príbeh je neakčný a celkom jednoduchý. A až do rozuzlenia to celé pôsobí všelijak... no keď to príde, tak to všetko začne perfektne dávať zmysel a vy na to budete čumieť s otvorenou papulou. Samotný koniec pôsobí veľmi upokojujúco a vyrovnane. Pán Alastair Reynolds je jednoducho majster rozprávač a majster dejových zvratov. Určite má však na obrovskej kvalite epizód, ktoré adaptovali jeho diela veľký podiel aj scenárista Philip Gelatt a režiséri. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Zimův umělecký styl se podobá stylu A.M. Cassandreho. Ten se specializoval na grafické plakáty složené z jednoduchých geometrických tvarů a gradientních kompozic s využitím geometrie k vytvoření obrázků. (Sancoo)
  • Když robot v bazéně připevňuje kachličky, tak jsou některé popraskané. V dalším střihu jsou ale všechny v pořádku. (Duoscop)

Reklama

Reklama