Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáct lidí se probouzí na mýtině uprostřed lesa. Navzájem se neznají, neví, kde jsou, ani jak se tam dostali. Netuší, že byli vybráni pro velmi specifický účel… stali se lovnou zvěří. Kdo a proč je loví? Než si stačí odpovědět, padnou někteří z nich mrtví k zemi. Ti, kteří první salvu ustáli, už tuší, že jim opravdu jde o život a že ti, co po nich střílejí, nepřestanou, dokud je všechny nezabijí. Normální člověk by takovou situaci neustál, jenže Crystal (Betty Gilpin) není normální. Nechce umřít a ve snaze přežít za každou cenu je hodně podnikavá. Tak podnikavá, že se role lovce a oběti můžou nečekaně prohodit… (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (422)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Satira na všetko a všetkých, ktorých názory ovplyvňujú dianie v súčasnej spoločnosti. Lov sa nakoniec ukazuje niečím iným, než sa zdal od začiatku a pred vyvrcholením ste nútení prehodnotiť, komu vlastne držať palce, ak vôbec niekomu. Možno aj preto je tu ešte zvrat záverečný, aby aspoň niekto bol vyhodnotený ako "nevinná" obeť, či nakoniec lovec, ako chcete. Dostávajú to liberálni slniečkári alias samozvaní "nadľudia", prihoretí rednekovia s fóbiami snáď na všetko a všetkých a otázkou tak zostáva, či sa dnešná (nielen americká) spoločnosť skladá vôbec ešte z "normálnych" ľudí. Ako akčné cvičenie Lov funguje slušne, ale nie je tu nič, čo by sme už inde nevideli. No a Lindelof ako scenárista urobil výnimku a ponúka na prvotné otázky aj dostačujúce odpovede. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zábavná jednohubka. Úvod skvělý, současně ale trochu nevděčný, protože je od té chvíle jasné, že ve všem bude nějaký háček. Přirovnání k Chatě v horách je trochu přehnané (ta přeci jen nabídla o něco propracovanější schéma i vývoj), nicméně pokud jde o hravost, rozhodně se Craig Zobel slušně vytáhl. I v akci. A Betty Gilpin je přímo božská! 70% ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Konečně Hunger Games podle mýho gusta! Černočerně laděná a brutální oddechovka, kde jsem se do Crystal zamiloval hned po jejím entrée na benzínce. Filmů jsem v poslední době moc neviděl, ale přesně tohle jsem potřeboval, abych se k nim zase začal pomalu vracet. Tedy nějaké to odhalené střívko či otevřenou hlavu. Střet povrchních snobských a pokryteckých intelektuálů se zoufalými a umaštěnými konspirátory z pawwwučiny snů kanára Tweetyho a mezi nimi jedna taková normální holka z videopůjčovny, jak to asi může dopadnout? Dokonalost! A vůbec mi nevadí absence odhalených koz, což mě obvykle u podobných filmů vede právě k absolutnímu hodnocení. Ale tady se domnívám, že jsem se nechal ukolébat pouhým příslibem obou možností Betty Gilpin. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Za mě osobně docela zklamání. Nepřišlo mi to ani jako komediální horor ani jako čistá vyvražďovačka. Tak nějak napůl navíc s evidentním politickým podtextem, kde se řeší škatulkování lidi mezi vegetariány, klimatické fanatiky, uprchlictví, facebookové hatery a já nevím co dalšího. Takže za mě jeden velký neurovnaný guláš, který chtěl asi něco sdělit, ale fakt netuším co. Jediným bonusem je nepředvídatelnost, kdy "hlavní" hrdinové tak nějak umírají, jak se scénáristovi zachce :D ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Na zábavnou píčovinu je to podezřele málo zábavný - no aspoň první polovinu tedy ještě táhne nápad s děláním si srandy z SJW a přepálené ksichty hlavní hrdinky (a vůbec úvodní hledání hlavní postavy). A nic jiného než dělání si srandy ze všech kolem to není, říkat tomu satira je bizarní přehánění, takové ambice ten film zjevně ani neměl. Druhou půlku už netáhne moc nic , a je to škoda že se ten film tak moc ztratil - až moc se v ní zbytečně kecá, až moc málo masakruje. Jak začne holka vykládat o zajíčcích, tak jsem začal koukat na hodinky. Ani ty zbraně představené v úvodu nenajdou skoro žádné využítí. Finále je vyloženě nudná vykrádačka Tarantina s hrozně slabou Hilary Swank. Ready or Not je úplně jiná liga. 6/10 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (12)

  • Na benzínce hraje „Fairytale In The Supermarket“ od The Raincoats. Při jízdě v autě hraje „Mississippi Delta“ od Bobbie Gentry. Na konci filmu hraje „Girls It Ain't Easy“ od Dusty Springfield. (Duoscop)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Louisiana a trvalo od 20. februára 2019 do 5. apríla 2019. (MikaelSVK)
  • Na konci filmu, než Crystal (Betty Gilpin) a Athena (Hilary Swank) začnou bojovat, se Crystal zeptá: „Budeme i nadále poslouchat Beethovena, nebo se na to vrhneme?“ Hudba v pozadí pochází z Mozartova klavírního koncertu, není to Beethoven. (biker)

Související novinky

Universal jako první nabídne filmy online

Universal jako první nabídne filmy online

17.03.2020

Universal a jeho streamovací služba NBCUniversal v pondělí oznámily, že vypustí snímky Neviditelný, Lov a příští měsíc taky animák Trollové: Světové turné na stream. Trollové v dubnu teprve budou mít… (více)

Universal zrušil premiéru The Hunt

Universal zrušil premiéru The Hunt

11.08.2019

Necelý týden od masové střelby v amerických městech Dayton a El Paso se studio Universal rozhodlo zrušit premiéru snímku The Hunt / Lov a odložit jej na neurčito. Rozhodnutí padlo zároveň pár dní… (více)

Reklama

Reklama